Pomoč Cerkvi, ki trpi: Kampanja molitve za preganjane kristjane

1

molitev porusena cerkevOrganizacija ‘Pomoč Cerkvi, ki trpi’ je v teh dneh spodbudila kampanjo molitve za preganjane kristjane. Objavila je pomenljiv video (v italijanščini), v katerem predstavlja pomen in moč molitve. Posnetek se lahko svobodno uporablja na spletnih straneh in profilih družbenih omrežij. S kampanjo organizacija svojim dobrotnikom ponuja tudi možnost, da pošljejo lastne molitvene namene (na naslov: preghierabenefattori@acs-italia.org). Na vse namene, ki bodo prispeli na elektronski naslov, se bo nato spomnilo med svetimi mašami. Le-te bodo darovali duhovniki, ki sodelujejo z organizacijo in prihajajo iz tistih držav po svetu, kjer je Cerkev revna in preganjana, kot na primer v Iraku, Siriji, Nigeriji, Ukrajini, Senegalu in Indiji.

Pomen, lepota in moč molitve

Namen kampanje je izraziti bližino preganjanim kristjanom. To je prvo, za kar nas ti prosijo, je prepričan p. Martino Serrano, asistent organizacije ‘Pomoč Cerkvi, ki trpi’. Je pomembneje od ekonomske podpore: »Zanje je pomembno vedeti, da se jih njihovi bratje v veri spominjajo tudi v molitvi.«

Video lepoto in moč molitve predstavlja preko osebnosti, ki so postale simbol preganjanja kristjanov. Med slednjimi so na primer kitajski škof Han Dingxiang; dijakinje, ki jih je ugrabil Boko Haram v Nigeriji; 21 koptskih kristjanov, umorjenih v Libiji. Z njihovimi zgodbami se prepletajo izjemna pričevanja papeža Frančiška, Janeza Pavla II., Benedikta XVI. in ustanovitelja organizacije ‘Pomoč Cerkvi, ki trpi’ Werenfrieda va Straatena. P. Martino še razlaga, da imamo »preko molitve vsi možnost deliti trpljenje naših preganjanih bratov, jih tolažiti in se z njimi veseliti, kajti ‘veliko bo njihovo plačilo v nebesih’ (Mt 5,12)«.

Vir: Radio Vatikan.

1 komentar

Comments are closed.