Politika brez cilja je pot v neznano. Kam?

32
Foto: Aleš Čerin.
Foto: Aleš Čerin.

Res ne vem ali naj tistim novim in starim politikom, ki so na predčasnih državnih volitvah prestopili volilni prag in se zavrteli na parket slovenske demokracije (partitokracije), čestitam ali v skrbi za nas državljane zmolim kakšen očenaš, da se nas vsaj Bog usmili, pa čeprav številni med izvoljenimi ne verujejo v njegovo moč in pravičnost. Verujejo v svojo pravičnost in osebno korist. Mislim, da ga ni, da jim ne bi želel, da bi bila njihova pot tlakovana z dobrimi deli za vse nas in ne samo za sebe ter njihove izbrance.

Najbrž ni nikogar, ki ni vsaj malo spremljal predvolilne kampanje in jo analiziral ter ugotovil, da je prevladovala predvsem tema o usodi in prihodnosti Janeza Janša, pri čemer so se mnogi naslajali nad njegovo krivično obsodbo. Večina novinarjev in kandidatov ga je, kljub svoji neveri, imela za Boga. Iz soočenja v soočenje so ponavljali svoje strahove in si zastavljali vprašanja o njegovi moči. In to kljub temi, da je bil Janez Janša trdno varovana oseba za železnimi rešetkami. Pa naj še kdo od teh nevernikov reče, da je ateist?

Njihove razprave o Janezu Janši so me spominjale na svetopisemskih pripovedi Nove zaveze, v katerih se farizeji bojijo Kristusovih besed, ko je hodil po deželi in spreobračal ljudi ter s prstom kazal na krivične sodnike in farizeje, ki so izkoriščali svoje ljudstvo, medtem ko se sami kopali v izobilju in zlatu.

Mandatar, ki so ga mediji napovedali že v rojevanju stranke (SMC), je doktor pravnih znanosti in zato zagotovo ve, da je PRAVO zgolj pot do pravičnosti na vseh področjih in ne odstranjevanje nasprotnikov, kot se dogaja danes, ko se s pomočjo prava odstrani politike, intelektualce, gospodarske in vsakršne nasprotnike  za prevzem oblasti. Tudi nekdanja Jugoslavija je bila PRAVNA država, ni pa bila pravična. Zato imamo na slovenski zemlji na stotine grobišč, kjer ležijo žrtve nepravičnih sodbo, ki so jih izrekli ‘sodniki’. V Sloveniji je potrebno, da bodo še posebno represivni organi delovali na pravni in pravični osnovi zakonske ureditve. Le pravični sistem nas lahko popelje iz krize na pot moralne integritete. Ta pa se ob rojstvu in v času odraščanja utrjuje s pomočjo staršev, okolice in izobraževanja.

Če na primer mandatar vzame v vladno koalicijo Desus Karla Erjavca, se bo ta vedno opiral na nas, upokojence, katerim so, za čas njegove prisotnosti v vladnih vrstah pokojnine znižale za 25 odstotkov. Če primerjam bivanje v domu upokojencev, so se cene za enake storitve kot pred desetimi leti, dvignile za 30 odstotkov in več. Pa tudi njegova zunanja politika je več kot sramota. Če vzame SD, bo mandatar nekredibilen o prodaji državne lastnine in do svojih izjav ter obljub pretekle vlade, ki jih je njena predsednica prostovoljno podpisala v Bruslju. Združena levica je mešanica vstajnikov in nima nikakršne zveze z demokracijo in okoljem. Stranka Alenke Bratušek je ujetnica lastnih nedržavniških potez in obljub ter želja po vstopu na politični parket Bruslja. Že pred volitvami oklicani mandatar je  izjavil, da SDS ni stranka, s katero bi sestavljal vlado, pa čeprav bi bila SMC in SDS najtrdnejša vlada v zgodovini Slovenije. Ker so najbrž strici tako odločili, mora mandatar to tudi spoštovati. Mar ne? Tako mu ostane le stranka Nova Slovenija, ki pa se je v zavezala desnemu političnemu polu, in če želi ostati krščanska, kot se opredeljuje sama, bi morala svojo držo obdržati tudi v rdeči koaliciji. Sodeč po preteklih izjavah nekaterih vidnih predstavnikov stranke, ji to niti ne bo težko. Eno govoriš, drugo delaš! Prepustimo se presenetiti do naslednjih volitev.

Ko smo se leta 1991 dokončno osvobodili, smo bili v večini prepričani, da je v Sloveniji konec obtoževanja tistih, ki mislijo drugače in politikov, ki niso prave barve. In glede na današnje dogodke in stanje v državi smo se očitno zmotili.

Kljub temu, da imajo volivci vedno prav, se zdi, da so bile te bolj v stilu, »… naj sosedu krava crkne.«. Zato  po mojem prepričanju, še dolgo ne bomo imeli stabilne in trdne koalicije, ne v parlamentu in ne v vladi. In če sem nekoliko hudomušen, se mi zdi, da so rezultati volitev absolutnemu zmagovalcu veliko breme. Z naborom strank, ki so prestopile prag parlamenta, ne bo imel lahkega dela. Še posebno zato, ker nima svojega programa. Današnji politiki, ki so še včeraj nasprotovali dosedanji politiki in so danes v parlamentu, še ne poznajo političnih zdrsov in stran poti, ki so neobhodno potrebne za učinkovito vladanje, delati torej dobro za vse in ne samo za svoj krog volivcev.

Tudi vlada v odhodu nam je obljubljala med in mleko. Pa smo v enem letu dobili le 12 milijard € državnega dolga. Je pa res, da velikokrat ni tako kot mislimo volivci, da so nas kandidati pred volitvami s številnimi obljubami nalagali. Predvolilno pravilo v starih demokracijah je, da ne obljubljaj manj kot tri in ne več kot pet programskih usmeritev, oziroma dejanj, ki bodo pomembno vplivali na potek življenja v državi. Vse kar je več, je največkrat neuresničljivo. Seveda pa mora vsaka vlada sproti skrbeti za narodov blagor, če ne, jo na volitvah volivci izločijo.

Ker pravimo, da imajo volivci vedno prav, smemo upati, da bodo/bomo tudi tisti, katerih glas ni dobil zmagovalec, v naslednjih štirih letih deležni pravičnosti in poštenosti in ne diskrecije, kot smo temu priča danes. Kaj bomo dobili od starih obljub z novimi obrazi, bomo šele videli. Volitve po proporcionalnem sistemu so vedno loterija in dokler bo veljal tak zakon bomo volivci igrali »politični loto«.

Kaj to pomeni za stabilno politično in gospodarsko kredibilnost v tujini, pa vemo.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


32 KOMENTARJI

 1. Franci Feltrin, očitno eden tistih demosovcev ( mislim, da je bil v SLS), ki je ohranil zdravo pamet in pomladnega duha. 😉

  Dobra analiza- za Cerarja dobro ugotavlja, da mu bojo potencialni partnerji na levi ( Desus, ZL, SD, LAB)samo v velikansko breme, da bi politiko vlekel v pravi, reformni smeri in brez priviligiranja družbenih skupin in lobijev. N.Si bi bila zanj koristna, samo njeni pogoji ( nižji davki, nižji DDV, nižje trošarine) so ob današnjem primankljaju v državni blagajni popolnoma neuresničljivi. En obisk Bruslja in finančnikov- posojilodajalcev bi N.Si postavil na realna tla. Verjetno bi bila za državo najkoristnejša koalicija SMC + SDS, ki pa seveda odpade.

 2. Zdravo pamet in pomladnega duha dokazuje seveda tudi z opredeljevanjem glede procesa in sodne farse proti Janezu Janši in v opažanjih reagiranja novinarstva in politikov konkurentov, njihove privoščljivosti itd.

  Tu bi nadaljeval njegovo misel v opozorilu, kako so ob rezultatu 21% zavohali ranljivost SDS in Janše in kako se zdaj, prav te dni, strelja iz vseh strani in vseh topov na Janšo in njegove.

  Dobro je razvidna ta hip strategija političnega inžiniringa po medijih z leve in desne ( torej ne le dominantni levičarski, tudi Finance, tudi Planet TV Travna in Slaka), da diabolizirajo stranko SDS in prav osladno hvalijo N.Si z ” najboljšim med najboljšimi” programi. Seveda je ta liberalni program zaradi nižjih davkov in trošarin naravno všeč mnogim. Njegov problem je, da je popolnoma nerealen in bi ga Bruselj prvi hip ustavil. Tudi Banka Slovenije s konzervativnim Jazbecom je pripravila popolnoma drugačen nabor ukrepov v stanju, ko je država pred finančnim zlomom ( torej ob 1,5 milijarde primanjkljaja na letni ravni tako večanje prilivov kot nižanje odhodkov, ne pa nižanje obojega).

  Dejansko po medijih niti ne skrivajo svoje propagandistične, družbenoinženirske vloge, uničiti SDS in Janšo ter pripeljati neko sebi všečno ( oz. lobijem, ki stojijo za njimi) desnico na prizorišče. Pri tem se obnašajo, kot da je N.Si 4 krat močnejša od SDS in ne obratno.

  Dejansko jih ne moti, če je sodstvo politično zlorabljeno ( kar je lastnost totalitarizmov) in so Janšo obtožili, obsodili in spravili v zapor samo zato, ker ga politično ne prenesejo. Kmalu tega, namreč svojega pristanka na politično zlorabo sodstva menda v imenu višjega cilja, niti ne bojo več skrivali.

 3. IF: “… N.Si bi bila zanj koristna, samo njeni pogoji ( nižji davki, nižji DDV, nižje trošarine) so ob današnjem primankljaju v državni blagajni popolnoma neuresničljivi”
  =====

  IF: “…Seveda je ta liberalni program zaradi nižjih davkov in trošarin naravno všeč mnogim. Njegov problem je, da je popolnoma nerealen in bi ga Bruselj prvi hip ustavil.”
  =====

  Zviševanje davkov je prineslo rezultat: Manj pobranih davkov, ker visoki davki pač dušijo gospodarstvo. In odkod ideja, da bi to Bruselj preprečil?
  Nobena uvedba novih davkov, nobeno zviševanje že obstoječih davkov nam ne more pomagati ampak samo škoditi. Nekatere davke bo potrebno znižati!

  Končno nam lahko poberejo vse, pa bomo spet v socializmu, ki pa kot vemo ne deluje. Kolikokrat bi se še radi o tem prepričevali?
  Če se ne moremo preživeti ob enakih ali podobnih pogojih kot jih imajo npr. Avstrijci ali kdo drug v uspešnem delu EU, potem je bolje, da tudi državo prepustimo v vodenje tistim tujcem ki to znajo. “Jazbeci” pa naj spokajo. Ukrepi, ki jih je napovedal Jazbec pa niso nič drugega kot (prikrita) napoved novih in višjih davkov. Koliko časa še?

  • Lahko bi doslej Slovenci že videli, da so višanje davkov zahtevali od vseh držav, ki so se zaplezale v spiralo neobvladljivih proračunskih primanjklajev in sistemskih neravnovesij. Poleg nižanja porabe, seveda.

   Celo od Italije ( ne le Irske, Španije, Portugalske), ko so zahtevali odhod Berlusconija. Torej zvišan DDV z Montijevo vlado( ne znižan, kot hoče N.Si). Z nepremičninskim davkom se je sicer začasno zapletlo tako v Italiji kot Sloveniji.

   A veste tudi, kakšna je cena bencina v IT kot posledica dviga trošarin? Država IT pač rabi denar. Popolni bleferji so tisti, ki trdijo, da bi Slovenija z nizkimi cenami bencina zaradi povečanega tankanja tujih tovornjakarjev pri nas iztržila več od bencinskih trošarin. Za to hipotezo ni nobene matematike. En sam populizem.

   Ne se slepit, da je vlada AB s Čuferjem višala DDV in poizkušala z nepremičninskim davkom na svojo roko. To so bile zaveze dane Bruslju. To bo Bruselj oz. evro-skupina pričakoval tudi od nove vlade.

   Postavite se v kožo Nemca ali Nizozemca ali Finca. Zakaj bi oni plačevali visoke davke, tudi nepremičninskega, članice evro-skupine z juga bi se pa dobro imele brez njega misleč, da jih bo že sever reševal, ko bo treba? Zakaj neki?! Članstvo v evro-skupini pač nosi neke skupne odgovornosti, ne le prednosti!

   • IF: “Lahko bi doslej Slovenci že videli, da so višanje davkov zahtevali od vseh držav, ki so se zaplezale v spiralo neobvladljivih proračunskih primanjklajev in sistemskih neravnovesij.”
    ======

    Od Slovenije se to ni zahtevalo, ampak samo zmanjšanje proračunskega primankljaja po “obljubljenem” urniku. Kako bomo to naredili se ni zahtevalo! Ravno zato se je Bratuškova hvalila, da smo obdržali suverenost in sami odločamo o sebi (kako bomo reševali primanjkljaj). Zato lahko ob koncu leta pričakujemo, da bomo dobili tudi direktne zahteve in navodila. Slovenija zaenkrat še ni v “prisilni uravi”. Zato vaše primerjave z temi državami ni na mestu.
    Dvig DDV je imel za posledico manj pobranih davkov. Ravno zato so se socialisti PS odločili za plenjenje (nesorazmerno previsok nepremičninski davek).

    • Ne predstavljam si, kdo bi se upal sestavit proračun, v katerem bi noter prinesli 1,5 milijarde samo na račun znižanja javne porabe. Celi sistemi ( zdravstvo, šolstvo) se nam v tem primeru podrejo in gremo na teh področjih za vsaj pol stoletja nazaj.

     Sploh je večina našega proračuna fiksno določena z zakonsko definiranimi pravicami, ki so izterljive vse do ustavnega sodišča. Žal je politika, zlasti leva, a tudi desna, prelahko delila bonbončke ( pravice, priviligeji) svoji klienteli, a tudi vsemu ljudstvu. Imamo definirane pravice, kot da je naša ekonomija vsaj enakovredna švedski.

     No, temu z drugo besedo rečejo strukturna nesorazmerja. In v tem smo izrecno najslabši v celi EU. ( Zato je kriv sistem socialističnega samoupravljanja, pa tudi vse vlade od 1990 naprej, saj se niso upale zagrizt v nepopularne reforme. Globoke reforme.)

 4. “Njihove razprave o Janezu Janši so me spominjale na svetopisemskih pripovedi Nove zaveze, v katerih se farizeji bojijo Kristusovih besed, ko je hodil po deželi in spreobračal ljudi ter s prstom kazal na krivične sodnike in farizeje, ki so izkoriščali svoje ljudstvo medtem, ko se sami kopali v izobilju in zlatu.”

  Gospod Franci ima bujno domišljijo. Zelo bujno.

 5. Vesel sem, da je nas, ki razmišljamo podobno kot avtor, vedno več. Žal pa še mnogo premalo, a vendar, tudi naše besede bodo v bližnji prihodnosti morale obroditi sadove. Te igrice z našo težko priborjeno državo in svobodo se bodo kmalu morale končati. Pravi paradoks je, da danes upravljajo in se igrajo z njeno usodo in z njo ravno tisti, ki so vseskozi bili proti njej. Smo svetovni primer brezumnosti v svojih ravnanjih z nečem, kar je največja svetinja vsakega naroda.
  Ob vsem tem pa večina državljanov apatično stoji ob strani in upa na boljši jutri, ne da bi sama s prstom mignila, kaj šele o resnosti obstoja samostojnosti razmišljala in dejansko ukrepala.
  Morda pa nam le ni tako slabo …..

 6. SMC + SDS, SMC + NSi
  ljudje božji, kako mislite da lahko nenačelna koalicija vlada, pa čeprav bi imela večino. Mojbog, prodali bi se takoj, pa ni kupca, kajne.
  Neverjetno je to. Pride komunist, ponudi prst, in vsi za njim. Cel avtor namiguje da bi SMC + SDS bila najtrdnejša vlada doslej. Pri takih voditeljih na je res še kar dobro, Rak.

  • Vlada se oblikuje na podlagi parlamentarnih razmerij, ki so realnost. Kakorkoli bile volitve več kot sporne, druge sestave parlamenta ni in je morda še lep čas ne bo. Logično glede na dogajanja s predsednikom Janšo, da SDS v to vlado ne bo šla. Bi bilo pa po mojem za Slovenijo razvojno najbolje ob tej sestavi parlamenta prav povezava SMC-SDS. Ker N.Si glede legitimnosti volitev očitno nima zadržkov, ne vidim bistvenih razlogov, da ne bi smela v vlado. Z neko zmerno opcijo seveda, z ZL in podobnimi bi bila druga zgodba.

   • Kaj nimaš nobenih kriterijev razen vsote? Legitimnost tudi ni problem, glede koalicije.
    Problem je da Kučan točno ve kako razmišljate, jaz pa očitno ne. To je problem. Njemu ste totalno predvidljivi in čudno da lahko vleče niti iz ozadja, celo brez besed. Samo s prstom migne.

    • Kučan je antipatičen star komunist, ki bi že zdavnaj moral uživati penzijo. Če se misli iti politiko naj se jo gre osebno igrat. Me pa zanima kdo bo prevzel funkcijo bad guya, ko bo (vse nas to čaka) srečal Vsemogočnega. Ali bo to GG? AB? Kdo bo kriv, da konservativna misel, zavzemanje za vrednote, ki so temelj Evrope in Slovenije, ne bo uspešna?
     Mogoče Kučan in company vedo kako razmišljam. Očitno sem res predvidljiv.

 7. Drži,tako Cerar kot Janša sta pred volitvami razglašala,da njuni stranki NE BI sodelovali v povolilni koaliciji-ampak kaj pa njima in obema strankama danes,v danih razmerah resnično preprečuje sestavo edine pametne koalicije in trdne vlade?!Sram,ker sta pred volitvami delala račune brez krčmarja? Jima je nerodno priznati prenagljenost in morda celo zmoto? Volilci smo tisti,ki odločamo in izbrali smo,mar ne?!Ali pa tako Cerarjeve in Janševe drži za vrat nekdo tretji,ki pa hoče biti prvi in tako očitno preklicati državljanom njihove pravice.

 8. “Ali pa tako Cerarjeve in Janševe drži za vrat nekdo tretji,ki pa hoče biti prvi in tako očitno preklicati državljanom njihove pravice.”

  Zakaj tu omenjate gospoda Janeza?

 9. Načelnost očitno ni vredna nič. Vsi bi samo oblast in najbrž korito.
  Volilna udeležba pa je vse nižja, čeprav še kar visoka.

 10. Glede na to, da Cerar še ni imel programa, je bila vsekakor prenagljena, nediplomatska izjava, ki je odvrnila mnoge volivce.

  Kako lahko vnaprej zavrneš nekoga, ki ima sredinsko orientacijo, ne zavrneš pa tistega, ki ima izrazito levo orientacijo?!

  Ali je to odraz nesodelovanja za skupno slovensko dobro, ker ni vse po moji meri?

 11. Volilci so jasno pokazali, da želijo imeti levo vlado.
  V koalicijo z SMC ne sodi NSi.

  Je pa potrebno počakati, da se Miro Cerar vrne z morja.

  • Malokaj so volilci jasno pokazali. Pokazali so predvsem, da v krepki večini nočejo imeti ne vlade Bratuškove, ne Janše. Glasov tako za dosedanjo levico kot za dosedanjo desnico je bilo zelo malo glede an prejšnje volitve.

   Ne vem tudi, po čem sodiš, da N.Si ne sodi v koalicijo s SMC? Katera stranka pa sodi v koalicijo z SMC? Realno ji bo vsaka v breme. Pa še nejasno je, koliko bo sama SMC notranje homogena. Tako da ni nujno, da Cerarjeva vlada traja cel mandat.

   Ne pričakujem pa, da bodo razpisane nove volitve, ko JJ oprostijo. Čeprav bi bilo prav, da bi jih.

   • V koalicijo s Cerarjem sodi vsa levica. Vseh 75%. Samo NSi in SDS ne sodita v koalicijo. Je mar to tako težko videti? Če bo NSi šla v koalicijo, bo to nenačelna koalicija.
    Seveda ni nujno da bo Cerarjeva vlada trajala cel mandat. Pa še kako ni nujno. Pa čeprav bi vsi šli v koalicijo, vse 3/4 ni nujno. Ne razumem nekaterih komentatorjev.

   • IF: “Malokaj so volilci jasno pokazali. Pokazali so predvsem, da v krepki večini nočejo imeti ne vlade Bratuškove, ne Janše.”
    ============

    Za SDS je glasoval več kot vsak 5. volilec,

    … za Bratoškovo je glasoval manj kot vsak 21. volilec.

    Kakšne vse neumnosti si boste še izmislili?

    • Poprava:

     “Za SDS je glasoval manj kot vsak 5. volilec,

     … za Bratoškovo je glasoval več kot vsak 21. volilec.”

     • 20% je pač izrazita manjšina. Žal. Tudi jaz sem pričakoval več. Kljub zaporu JJ ali celo prav zaradi njega. ( Opozicija navadno ob slabi vladi dobi mnogo več.)

     • IF: “20% je pač izrazita manjšina. ”
      ====

      Še mnogo mnogo večja in mnogo bolj izrazita manjšina je 10% od Dessusa ali 5% od NSi in % od vseh preostalih strank, ki so v parlamentu:
      Torej, volilci so se odločili, da ne želijo na vladi desnice.

   • Če po izpustitvi Janeza iz zapora ne bo novih volitev, se lahko zgodi, da bo glavno mesto Slovenije pokalo po šivih od ljudi, ki bomo prišli tja. Tudi EU bo sodelovala pri tem.
    EU je prevelika in preresna zveza, da bi jo znala kakor koli zamajati stožiška kamarila z raznimi žlahtnimi podporniki.

    Hecno se mi znova in znova zdi, kako nekateri hitijo “analizirati” možnosti koalicij. Pozabljajo tisto, kar pove prispodoba, da sta ZDA in Rusija v “koaliciji” le v res izjemnih primerih. Razlika med Cerarjem in SDS je tu ravno takšna kot med ZDA in Rusijo. In v Sloveniji ne gre za res izjemno situacijo, ampak le za “preprosto” zaustavitev totalitarizma, ki tu še kar traja. Cerar ga seveda ne bo zaustavil, pač pa le pravno redefiniral.

    • Razlika med SDS in SMC najbrž ni večja kot med SDS in LDS, gotovo pa ne kot med SDS in SD. Pa je bila SDS pripravljenja koalirati tudi s temi. Veliki koaliciji imata trenutno Nemčija in Avstrija, pa tudi sama EU. 😉

     Jasno, zapor predsednika SDS stvari spreminja. Bojim se , da krivica, ki se godi Janši, nima takega mobilizacijskega potenciala, o katerem pišeš ( pokanje LJ po šivih, ipd.). Mnoga ugledna imena povejo svoje in se zavzamejo proti krivici, zbere se tam do okoli 5000 ljudi. EU je zaenkrat precej previdna. ( Pri Timošenkovi je bila bolj zavzeta, pa ni šlo za članico EU).

     Potenciala za protisocialistično revolucijo ( ki bi se morala izpeljat že 1990, a se v SLO ni) je po moji oceni zaenkrat žal premalo. 😉

 12. Tako kot nekateri razmišljajo je škoda ni SDS šel v koalicijo z Jankovićem. Kaj bi to bila trdna vlada!?
  Nekateri očitno demokracijo vidijo zgolj skozi štetje. Tako kot Bratuškovi, ki ji je bilo vse ravno. Edini hrib na njenem obzorju je bil večina v državnem zboru. Ni imela nobenih, absolutno nobenih drugih kriterijev o čemerkoli.

 13. “Kam?”

  Po dobrih 7 letošnjih mesecih bo denarja za letošnji proračun zmanjkalo (razpad sistema).
  Bratuškova si želi postati evropska komisarka.
  Bodoči PV Cerar pa se sonči na morju.

 14. Potrebno je povedati še nekaj. V tej težki situaciji za SDS je NSi (iskreno rečeno) poniglavo nekako pridobila en Judežev sedež v parlamentu, s katerim se zdaj kiti in ustvarja dologoročne kalkulacije. To je najbolj žalostno. Ne bom spoštoval več njihovih volivcev, če ne bodo naslednjič odreagirali, kot bi morali že sedaj, pa niso.

  Glede SLS sem pa težko res benevolenten glede svojih izjav. V imenu nekakšne morale, ki jo je predstavljala vsezveličavna, nadsodna KPK so se dali na isti imenovalec s t.i. vstajniki. G. Feltrina tedaj nisem nič slišal, da bi se kakorkoli trudil vsaj mejčkeno distancirati od tega. Evo vam nagrada!

 15. Nova Slovenija, ki pa se je v zavezala desnemu političnemu polu, in če želi ostati krščanska, kot se opredeljuje sama, bi morala svojo držo obdržati tudi v rdeči koaliciji. Sodeč po preteklih izjavah nekaterih vidnih predstavnikov stranke, ji to niti ne bo težko. Eno govoriš, drugo delaš!

  Zelo neprimerna izjava g. Feltrina! Če pa že drži, velja isto tudi za vse druge stranke v parlamentu še toliko bolj. Vključno s SDS!

Comments are closed.