Oblast in opozicija enotno za ureditev ljubljanskega Roga

3

Politična oblast in opozicija sta prvič skupaj zatrobili v isti (R)rog! Kaj so vsa ta leta in desetletja počele pristojne socialne službe, ki iz državnega proračuna redno dobivajo plače, pa – po slovenski navadi – nihče ne vpraša.

Teater v zvezi z rušenjem vlade se je po predhodnem premisleku in odstopu samooklicanega kandidata za novega predsednika vlade abruptno končal v njegovem znanem stilu: v kantah za smeti, s katerimi se je v svoji politični karieri že neučinkovito spopadal. Poslanci njegove stranke, ki jih je uspešno razcepil, pa bodo odslej zmrzovali v senci opozicije, potem ko so se predhodno sami odrekli resorju, pomembnem za upokojence. Zato kot upokojenec res skromno upam, da bo stranka (treh poslušnih poslancev) po izteku tega mandata z dirkalnikom svojega večnega predsednika tudi uspešno izginila (prosim, za večno) v pokoj.

Politična oblast in opozicija sta prvič skupaj zatrobili v isti (R)rog

To je res nepomembna tema. Zasenčili so jo nedavni spopadi na območju nekdanje usnjarne in tovarne koles Rog. Tu se je zgodilo nekaj neverjetnega. Ne le da so varnostniki in policija ukrepali proti nekdanjim ali aktualnim stanovalcem ali občasnim gostom te znamenite velike ruševine sredi najlepšega mesta v Evropi in z najboljšim županom na celi zemeljski krogli, ki je celo ubogi apotekarici za majhno intimno pomoč po slučajni napaki našega doslednega državnega tožilstva neproblematično uredil delovno razmerje za nedoločen čas; politična oblast in opozicija sta prvič skupaj zatrobili v isti (R)rog!

Kaj so vsa ta leta in desetletja počele pristojne socialne službe, ki iz državnega proračuna redno dobivajo plače, pa – po slovenski navadi – nihče ne vpraša.

Tuji tisk navaja nove dokaze, da je novi koronavirus res pobegnil iz vojaškega laboratorija v Wuhanu

A pustimo ob robu te nepomembne skrbi pomotne državne krpice v žarometu veličastne EZ, ki jo skupaj s celo zemeljsko oblo že dlje kot leto dni razjeda smrtonosni virus. Ne boste verjeli, pa je res! Te dni sem prebral – seveda v tujem tisku, saj se naš s takšnimi obrobnimi temami ne ukvarja –, da je ta virus popolnoma zares pobegnil iz vojaških laboratorijev na območju kitajskega mesta Wuhan. Stara tema, a novi dokazi. Poskus je uspel. Kaj utegne slediti, ne raziskujem (sem v letih, ko že odhajam). Svetujem le: nosite maske – za vsak primer.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

3 KOMENTARJI

  1. Mislim, da je prav te dni v Wuhanu ekipa preiskovalcev WHO, ki so ji po dolgem odlasanju komunisticne oblasti dovolile pristop. Me prav zanima, koliko bojo zmozni ugotovit, kako je do virusa, njegovega izbruha in razsiritve dejansko prislo. Laboratorijski izvor vsekakor ni izkljucen, ceprav Kitajci nosijo odgovornost tudi, ce se je prenos zgodil z netopirjev preko njihovih trznic divjih zivali. Spomnimo tudi na vec kot sumljivo smrt mladega zdravnika, ki je bolezen v Wuhanu odkril in nanjo javno opozoril.
    Tej kolektivisticni kulturi, predvsem pa njihovemu partijskemu aparatu vsekakor ne velja pretirano zaupati. Predvsem pa je koristno resnico vedeti za naprej, da se bomo znali bolje varovati in pripraviti na prihodnje, lahko se tudi bolj zlocesto zgodbo.

Comments are closed.