Policija ni nesorazmerno ukrepala. Naj gredo protestirat v Berlin ali Pariz!

6

Tov. Erika Žnidaršič, ki vodi na TV Slovenija revolucionarno oddajo Tarča, je znova poskrbela za zelo razburkano dogajanje, celo v zelo zanimivi zasedbi. O tem, kam je bila ost te oddaje usmerjena, ni dvoma. Po politični usmerjenosti je bilo razmerje – če tov. voditeljice (za katero gledalci že dobro vemo, kje korenini njena zavzetost) pri tem ne upoštevamo – pet proti dva (z voditeljico tov. Eriko pa seveda 6 proti 2).

Razumljivo v korist ta pravih, od katerih so bili vsi, razen enega, znane osebe – ta eden pa je bil velik policijski strokovnjak, ki je moral v sedanji slovenski diktaturi nastopati kot anonimen glas.

Skratka razmerje je bilo pravo, prav tako seveda prevladujoča enostranska obsodba policijskih ukrepov zoper divje sklicane gruče protestnikov, ki jih je vodil znani, menda samozaposleni raper. Njihov divji shod je bil očitno sklican z namenom, da naredi na člane Evropskega sveta, tj. vodje držav Evropske zveze, ki so ta dan zasedali v naši državi, pravi vtis o sedanjem političnem razsulu v naši državi (ki je v teh usodnih časih izjemoma ne vodijo bivši komunisti oziroma njihovi politični nasledniki).

O tem, kaj si pri tem misli ogromna večina slovenskih državljanov, res ne kaže izgubljati besed.

Policija ni nesorazmerno ukrepala: naj gredo protestirat v Berlin ali Pariz

Ost oddaje je bila usmerjena v to, da so bili policijski ukrepi, ki so preprečevali javne izgrede na tem divje sklicanem shodu, nesorazmerni oziroma celo nedopustni. Sam sem imel nekajkrat naključno priložnost, da sem si lahko ogledal ukrepanje policije (v celo državno bistveno manj pomembnih primerih) v obeh jedrnih državah EZ, in sicer v njunih prestolnicah, v Parizu in Berlinu. Lahko samo rečem, da je Slovenija po ostrini tega policijskega ukrepanja – še posebej v času, ko državo ogroža pandemija in ko obenem gostimo državnike celotne EZ – v primerjavi s tema ključnima državama EZ –, neverjetno (da ne zapišem: nedopustno) tolerantna.

Strokovno moram reči, da se ta izjemna toleranca do teh divjih shodov – še prav posebej pa v obravnavanem primeru – celo tako sprevrača, da se očitni prestopniki javno celo predstavljajo kot žrtve policijskega nasilja. Absurd, ob katerem ti zmanjka besed.

A končno naj te primere, ki jih opozicija predrzno izkorišča, osvetlim tudi v luči naše veljavne zakonodaje – da bomo vsaj približno vedeli, s kakšno neverjetno predrznostjo teh protestnikov se srečujemo.

Po zakonu o javnih zbiranjih je prepovedano organizirati shode z namenom povzročanja nasilja, motenja javnega reda ali oviranja javnega prometa; prepovedano je organizirati shode v bližini objektov, ki se varujejo po posebnih predpisih; prepove se shod, če organizator ni izkazal zadostnih ukrepov za zagotovitev reda, varnosti življenja in zdravja udeležencev in drugih oseb, varnosti premoženja, varnosti javnega prometa; če je iz zdravstvenih razlogov prepovedano zbiranje ljudi na javnih mestih.

Poleg tega mora prejeti Policija najmanj tri (3) dni pred shodom prejeti prijavo, ki jo organizator odda na pristojni policijski postaji. Glede na značaj shoda in pričakovano število udeležencev, mora organizator za zagotavljanje reda zagotoviti tudi redarsko službo.

Policija je bila na dosedanjih protestih vse preveč tolerantna

Vse te zakonske določbe so bile pri dosedanjih protestnih shodih evidentno kršene. Ukrepanje Policije v primerih teh divje organiziranih shodov in njihovega samovoljnega gibanja, oviranja javnega prometa in ogrožanja drugih udeležencev v javnem prometu je bilo zakonsko obvezno.

Ugotovim lahko samo, da je bila Policija doslej pri obravnavi teh divjih in za druge udeležence v javnem prometu izjemno motečih shodov v resnici vse preveč tolerantna.

Ogromna večina državljanov si, zlasti v tem izjemnem času koronske pandemije ter obveznosti in nadlog zaradi nujnih zaščitnih ukrepov proti nevarnosti okužb želi sodelovanja političnih strank – ne pa njihovega vsakodnevnega razbijaštva in brezobzirne, primitivne borbe za oblast. Račun bo izstavljen!

Ni pa odgovora na vprašanje, zakaj osebe (npr. poslanec Grims, minister Hojs, šef Policije Olaj), ki so jim zločinske ideologije in njihovi nosilci tuji, sploh nastopajo v mediju, ki režira takšne oddaje. Molčeča odsotnost v teh primerih največ pove!

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

6 KOMENTARJI

 1. Da, slovenska policija je pretekli torek prvic v zadnjem letu in pol odreagirala dovolj odločno in ustrezno. In ustavila strahovlado neciviliziranosti in nasilništva udelezencev nelegalnih demonstracij nad ostalim prebivalstvom in institucijami drzavi. Ponavljam, prvic dovolj odločno in kot korektno ugotavlja g. Paš, primerljivo kot v zahodnih državah.

  Nezaslišano je toleriranje vsega, kar smo vse doziveli v Slovenije od februarja 2021 brez vsakršnega posega državne represije. Koncno se je zganila policija, a tožilstvo in sodstvo se se nista. Mislim, da mi je precej jasno, zakaj. Takšno tožilstvo in sodstvo, kot ju imamo, ne bi reagiralo niti na levi drzavni udar. Z drugimi besedami, podprlo bi ga. Kot tudi MSmediji. Bodite prepričani, da bi Marcel Štefančič in druščina podprli rdeči drzavni udar, če bi do njega prišlo. Abstinencni sindrom, ko leto in pol ne morejo služit oblasti, jih je povsem razgolicil v njihovem retrogradnem rdecem fundamentalizmu.

 2. Anarhisti bi radi zavladali Sloveniji in na stežaj odprli vrata kriminalu in korupciji.

  Pomenljivo, da Časnik ni več časopis, ki dopušča komentarje, saj je može komentar le pri tem članku.

 3. No, pravzaprav bi se s prolevičarsko politično aktivistko Eriko z državne tv lahko tudi strinjali – le utemeljitev, zakaj je policija ravnala nesorazmerno, bi bila popolnoma drugačna od Erikine!

  Lahko trdimo, da je policija, v več kot letu in pol, odkar trajajo neprijavljeni ljubljanski protesti, s temi izgredniki in s čisto pravimi kriminalci med temi, vselej ravnala absolutno preveč prizanesljivo, torej je ravnala nesorazmerno s protestniškim divjanjem in nesorazmerno z očitnimi kršitvami javnega reda in miru s strani protestnikov!

  Videli smo posnetke, kjer protestniki zasedajo ljubljanske večpasovne ceste, blokirajo ves promet ter ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu, policisti pa ne pišejo kazni posameznim izgrednikom; posnetke, kjer protestniki rinejo policistom čisto od blizu v obraze ter jih zmerjajo in žalijo, policisti pa vse to stoično prenašajo in videli smo celo posnetke, kjer so protestniki fizično nasilni do policistov, brcajo in boksajo vanje ter vanje mečejo granitne kocke in druge predmete.
  Tudi končni seštevek poškodovanih na protestih pove, da je bilo na posameznem protestu celo trikrat več poškodovanih policistov kot poškodovanih protestnikov
  .
  Vsak državljan, ki bi se kot posameznik obnašal tako izgredniško kot ljubljanski protestniki, bi bil bistveno strožje obravnavan in ustrezno kaznovan tako s strani policije, kot tudi s strani tožilstva in sodstva.

  Vse opisano pove, da je policija do protestniških izgrednikov skrajno prizanesljiva, kar pomeni, da ne ukrepa sorazmerno s težkimi kršitvami javnega reda in miru, ki si jih izgredniki privoščijo izvajati v slovenski prestolnici.

 4. Pri nas vsi levo misleči izhajajo iz premis zločinske komunistične revolucije in takoimenovane “NOB”. Zaradi tega bi morali levičarske stranke pri nas prepovedati. Tako so leta 1956 naredili v Zahodni Nemčiji in prepovedali socialistično stranko in KP Nemčije z obrazložitvijo, da sta to teroristični organizaciji.
  Pri nas smo imeli preveč mrtvih na račun ekstremnih levičarjev!

  • Vse delajo, da bi bilo čimveč mrtvih in da bi potem s prstom kazali in vpili: nesposobna vlada in njena stroka, nesposobni Jansa, Poklukar, Krek, Beovic. Resnica je pa ravno obratna. Ni vlade in stroke v EU, ki bi v zvezi z epidemijo prejemala toliko polen pod noge, napadov in žalitev, ko se trudi delati dobro in nujno. Kako sprevrženo!

Comments are closed.