Pogledi Slovenije: Resetirati državo

0

Iz oddaje Rtv Slovenije objavljamo nekaj zanimivejših izjav.

Sebastijan Jeretič: “To je kabinetna elita (op. Vlada RS), ki je odmaknjena od dogajanja na terenu, kar preprečuje prave ukrepe. Ena od težav je tudi romantična ideja o umiku politike. S tem se doseže le, da se umakne demokratično izvoljena politika in dobijo prostor omrežja iz ozadja. Ne vidim druge alternative, kot da vlada spelje ta mandat do konca, bo pa prišlo do prelomnih dogodkov na prihodnjih volitvah. Da Pahor ni odstranil Križaniča, se mi zdi pametno, poziv Računskega sodišča pa malce preuranjen.”

Karl Erjavec: “Jaz nisem imel niti možnosti podati pojasnila. Premier me je po pozivu Računskega sodišča poklical v kabinet in mi dejal, da moram odstopiti.”

Gregor Golobič: “Kdor se ne zaveda globine krize, ampak korenini v 20-letni zgodovini in je v krizi celotna Evropa, potem bo imel velike težave. Zato pravim, da ta vlada ne bo Slovenije izpeljala iz krize.”

Zmago Jelinčič: “Na vladi imamo ignorante, narkomane, homoseksualce, vse, razen tistega, kar bi morali imeti. Hude besede ampak stojim za njimi.”

Radovan Žerjav: “Če vlada ni zmožna tega izpeljati, potem naj se umakne in da prostor drugi ekipi, ki bo Slovenijo zmogla pripeljati iz krize.”

Več: Rtv Slovenija