Sedanja vlada, še bolj kot prejšnja, skrbi zgolj in samo za bogate

35

V Sloveniji so dobre teme samo ideološke, realno življenje, kot je tudi ropanje upokojencev, nima vrednostiNedavno je v enem osrednjih časopisov dober poznavalec slovenskih finančnih razmer zapisal trditev, da imamo Slovenci zaradi slabih gospodarjev na čelu države približno tretjino nižji BDP. Ni minilo nekaj dni, ko je ministrica Alenka Bratušek javno trdila, da imamo probleme v zdravstvu, šolstvu in pri pokojninah zaradi preplačanih javnih del v preteklosti. Glede na dejstvo, da se na proračun dobro spozna, njene izjave ni mogoče podcenjevati.

V Sloveniji so dobre teme samo ideološke, realno življenje nima vrednosti

Pred nekaj dnevi so se pojavili tudi neki glasovi v imenu upokojencev, ki pa so bili šibki in plehki, kot so bili nedavno o zvišanju pokojnin. Vse, predvsem pa najnižje, bi morali takoj zvišati najmanj za četrtino! Pričakovali bi reakcije pisunov, ki jim uredništva prepuščajo prostor za »pisma bralcev«, pa nič. Bog obvaruj! Če bi se pojavila neka zgodovinska resnica, ki bi oblatila podobo revolucije, ki je uradno ni bilo, ker je bil zgolj in samo boj proti okupatorju, bi nekatere revije pripravile celo posebne številke. Še vedno velja, da so v Sloveniji dobre teme samo ideološke, realno življenje nima vrednosti.

V zraku krožijo zahteve po zvišanju plač državnim funkcionarjem. Če gre za predsednika države, vlade in nekatere ministre, bi se s tem strinjal. Nikakor pa ne v primeru, ko hočejo ta resnična neravnovesja izrabiti državni škrici. Seveda tudi njim privoščim višje plače, vendar v sorazmerju z drugimi državnimi uslužbenci. Dokler bo glavni dokaz za »strokovnost« predvsem strankarska pripadnost, je še to najmanj vprašljivo, če ne nemoralno.

Sedanja vlada, še bolj kot prejšnja, skrbi zgolj in samo za bogate

V Sloveniji so glede na ceno energije, hrane in številnih storitvenih dejavnosti, ki jih uravnava država, dejansko problem plače. Prav gospodarska vloga države kaže, da je njeno vodstvo glavni krivec za neprimerne plače in družbena neravnovesja. Položaj v domovih za ostarele, je kljub njegovemu ignoriranju, na robu eksplozije. Če s cenami teh državnih »uslug« primerjamo plače šefov državnih podjetij, se nam razkrije tragedija socialne Slovenije.

Nedavno smo lahko prebrali, da imajo vodilni v napol državni energetiki neto letne plače okoli pol milijona eurov. Mogoče je tam blizu tudi direktor Krke, toda oni proizvajajo, se borijo na mednarodnem trgu, predvsem pa izjemno skrbijo za svoje delavce. Vodilni elektro podjetij pa zgolj in samo izrabljajo monopolni trg, dejstvo, da brez energije ne moremo živeti. Naš bencin je dražji kot v Avstriji, plače pa nekajkrat nižje. Enake testenine so v Italiji pol eura, pri nas več kot evro … Sedaj hočejo podražiti obvezno dodatno zavarovanje. Vsota presega vsoto letnega zvišanja pokojnine. Kje pa so ostale podražitve.

Ne samo to. Zvišanje je za vse enako, za one, ki imajo 500 ali 2000 eurov pokojnine. Če to ni protiustavno v smislu načela, da je Slovenija socialna država, naj me »vrag tik tak vzame«. Podobnih primerov je veliko in kar je najhuje, še več jih bo. Vse bolj se kaže, da sedanja vlada, še bolj kot prejšnja, skrbi zgolj in samo za bogate.

Danes sem bil v neki veleblagovnici, ki slovi po najnižjih cenah. Tudi šolskih pripomočkov. Jok otrok in vreščanje obupanih mater, da nakupa ne zmorejo, ker ne bodo imeli za preživetje, je bil pretresljiv. Pobegnil sem, ne da bi opravil namen obiska. Država krade predvsem revnim, ker jih je največ in ker kupujejo samo tisto, kar morajo. Zaposleni lahko reagirajo s štrajki, nekaj jim pomagajo sindikati. Kaj pa upokojenci, ki imajo za svoje voditelje večinoma prodane duše neuspešnih politikov?!

Bo sovražni govor tudi ponarejanje in zlorabljanje zgodovine

Da bi onemogočili izražanje nezadovoljstva in družbeno kritiko, do skrajne obsedenosti preganjajo sovražni govor in nanj navezujoče si pojave. Proti sociali naperjenih dejanj, kot so zahteve po podražitvi velikih gradenj kot so drugi tir, karavanški predor, tretja os in podobno, za njimi stojijo vodilni člani Kučanovega Foruma 21, ne smemo kritizirati. Zlorabljanje človekovega dostojanstva in eksistenčne stiske, kot je bil primer županove farmacevtke, nevtralizira sodišče (nič ne govorite čez njega!!!!!!!!!). Vsak od nas bi lahko dodal še številne dokumentirane primere iz svojega okolja. Pohitite, dokler vam ne zavežejo usta določila o sovražnem govoru.

Kot zgodovinar bi rad vprašal, bo sovražni govor tudi ponarejanje in zlorabljanje zgodovine. Tam so glavni mojstri v Zvezi borcev z Kučanom-Efialtom na čelu? Dajejo napake ali moralni zdrsi katoliških duhovnikov pravico do blatenja in žalitev verskega prepričanja, ki ga nam zagotavlja ustava? S kakšno pravico nam podtikajo, da je naša vera zgolj in samo rezultat manipulacij klera, da nimamo svojih spoznanj?

Slovenija je gnila, da zaudarja do brezzračnega prostora nad nami. Tega seveda ni kriva ona, ampak mi, ki ne znamo biti državljani, ki se kot ljudje ne cenimo. Ni problem v premikanju proti sredini, nasprotovanju nacionalistom in antiekologom. Problem je v vrednotenju človekovega življenja! Tukaj in zdaj.

Dediščina nadvrednosti ideologije nad vrednostjo in spoštovanjem človeškega dostojanstva vsakega posameznika je očitno za Slovence nepremagljiva. Vse bolj razumem one, ki trdijo, da je razprava o evtanaziji zgolj in samo priprava za dokončno rešitev pred onimi, ki so revni ter nebogljeni, ki trkajo na vest človeške družbe!

35 KOMENTARJI

 1. Bog je ustvaril svet, vidne in nevidne stvari in glej! Bilo je dobro! Vse je bilo dobro!

  Sedaj nekatere družbe mečejo ven Boga in sam človek ustvarja svet in glej! Nič ni dobro! Človek brez Boga ustvarja pekel!

  Še besede Stvarnika, da ne bomo govorili: “Nismo vedeli.”
  Glej, danes sem položil predte življenje in srečo, smrt in nesrečo, ko sem ti danes zapovedal, da ljubi GOSPODA, svojega Boga, da hôdi po njegovih poteh in izpolnjuj njegove zapovedi, zakone in odloke. Tako boš živel in se množil, in GOSPOD, tvoj Bog, te bo blagoslavljal v deželi, v katero greš, da jo vzameš v last. Če pa se tvoje srce obrne in ne boš poslušal in se boš dal zapeljati, da bi se priklanjal drugim bogovom in jim služil, vam danes naznanjam, da boste gotovo uničeni; ne boste podaljšali dni v deželi, v katero greš, ko greš čez Jordan, da jo vzameš v last. Nebo in zemljo kličem danes za pričo proti vam: predložil sem ti življenje in smrt, blagoslov in prekletstvo. Izberi torej življenje, da boš živel ti in tvoj zarod, (5 Mz 30, 15-19)

 2. S člankom se 90% strinjam. Mislim, da bi s s tem člankom strinjala (z večino vsebine) tudi Levica s Luko Mesecem na čelu. Članek govori o težavah in nepravilnostih v naši družbi. Na te nepravilnosti pa v bistvu najbolj (sicer neuspešno) opozarja stranka Levica.

  • ” Na te nepravilnosti pa v bistvu najbolj (sicer neuspešno) opozarja stranka Levica.”

   Ponuja pa rešitve, ki so pravzaprav vzrok tem nepravilnostim.

   • Kakšne rešitve ponuja, ki naj bi bile vzrok tem nepravilnostim? Granda pravi, da bi morali dvigniti pokojnine za 25% – Levica pravi enako, Granda pravi, da državnim funkcionarjem ni treba zvišati plač – Levica pravi enako, pravi da so v ospredju ideolški boji (on je sicer eden večjih ideoloških bojevnikov), Levica je proti ideološkim bojem, pravi, da v energetiki in nasploh v državnih dobivajo previsoke plače, izjema je predsednik Krke, Levica pravi enako, Granda pravi, da bodo vsem enako dvignili prispevek za dodatno zavarovanje, kar je po njegovem zelo narobe. Levica pravi enako, oziroma je za ukinitev dodatnega zav. Pravi, da se zgodovina ponareja – on je eden večjih ponarjevalcev zgodovine, če morda ne ponareja, jo zagotovo prireja po njegovem in domobranskem okusu. Še enkrat te vprašam. Kaj takega predlaga Levica, kar ni predlagal že Granda?

    • Nekdo, ki mu je Huda jama ali Kočevski Rog stvar “domobranskega okusa” ne zasluži sploh pravico do besede.
     Levica s Che Gevarro na majicah “nasprotuje ideološkim bojem”?!
     Sploh ne razumete o čem pišete, več od poštevanke, 25%, itd…
     Sicer pa imate o ostalem še preveč prav, kar se mene tiče. Granda jamra in godrnja.

    • Težava je v tem, da Levica misli, da denar raste na drevesih. Visoki davki uničujejo tiste, ki ga ustvarjajo.

     Do leta 1990 smo imeli revolucijo in “pravični družbeni red”, vojna je bila drugotnega pomena. Sedaj tisti, ki so si na osnovi revolucije uzurpirali oblast pravijo, da revolucije ni bilo. Kdo ponareja zgodovino?

     • Levica, ko se govori o davkih, se zgleduje po Norveški, Danski, Nizozemski itd. predlagana obdavčitev s strani Levice ne izstopa iz povprečja EU. Ko je bilo potrebno je SDS ”ustvarila” ZUJF in jaz menim, da je takrat (edinikrat) ravnala prav. trditev, da je bila vojna (partizanstvo) drugotnega pomena pa ne drži. Vedno in vsepovsod (morda še prevečkrat) se je poudarjal hraber boj partizanov. Jaz bi prej rekel, da je revolucionarni zanos poniknil. In še, rad bi vedel, kdo so tisti, ki pravijo, da revolucije ni bilo? In kdo je uzurpiral oblast? Luka Mesec? Židan? Cerar? Šarec? Kdo od teh je na osnovi revolucije uzurpiral oblast?

     • Glede davkov se npr. človek težko zgleduje po državah, ki imajo nafto in nekajkrat višji BDP na prebivalca kot Slovenja. Take države so v tem pogledu neprimerljive z našo. Če jih želimo kdaj ujeti po življenjski ravni, bomo morali ukrepati drugače. Je pa za to treba poznati malo ekonomije.

      V prejšnji državi nam v šoli niso kaj dosti govorili o vojni, veliko pa o revoluciji in o čudovitem in pravičnem socialističnem družbenem redu, dokler ni propadel. Tisti, ki ste jih našteli, so več ali manj marionete gospodarjev globoke ali ugrabljene države. Ti nelustrirani gospodarji imajo monopol nad državnim gospodarstvom, ki se ga zato nočejo znebiti, šolstvom, pravosodjem, najbolj vplivnimi mediji itd. Brez njih bi bil Šarec še naprej vaški zabavljač in povprečen župan majhne občine. Ti tudi nočejo kaj dosti slišati za revolucijo, zlasti pa ne za množico nedolžnih civilnih žrtev, ki so jih povzročili. Pobili so več civilistov kot vojakov, več neoboroženi kot oboroženih, več domačih kot okupatorjev. Njihova moč temelji na pridobitvah revolucije. Kontinuiteta s prejšnjim režimom ni bila prekinjena, ker ni bilo lustracije kot npr. na Češkem, Poljskem in v Nemčiji.

  • Meni se pa ti “revni” Slovenci prav nič ne smilijo, niti malo !
   Ko so volitve, nimajo ne pameti ne časa, doma sedijo in buljijo nadaljevanke.
   Berejo nič, pogovarjajo se same bedarije, nasedajo vsaki laži, ne iščejo resnice, ne poslušajo resnih in pametnih ljudi, obožujejo narodne heroje in komuniste s Kučanom na čelu, zanima jih samo šport, ne poznajo SLO zgodovine, zaničujejo poštene in domoljube, osamosvojitelje, brigajo se samo zase, ko se je treba za koga postaviti, kam iti, jih ni itd itd.
   Da bi se spominjali pomorjenih Slovencev med drugo vojno in po njej, jim še na misel ne pride, slavijo pa serijske morilce in zločince , s Titom na čelu.
   In zakaj neki se spošt. dr. Granda trudi za to SLO drhal, ni mi jasno ?
   Njega popljuva vsak ki ima 5 minut časa, ne posluša ga skoraj nihče, da bi mu kdo kaj verjel, lepo vas prosim ?
   SLO folk PREDOBRO ŽIVI, PENZIJE SO ČISTO DOVOLJ VISOKE ! Problem nastane le ko je treba plačati Dom upokojencev…To je res. Če bi bila na oblasti druga garnitura, bi država lahko subvencionirala plačilo za dom ostarelih…
   Tako pa zgleda da je SLo folk, da je SLo drhal, čisto zadovoljna ….In zakaj neki se dr. Grandi smilijo ????????
   Folk najbolj zaupa gasilcem (so to sedanji “terenci” ??), najmanj pa duhovnikom…zaničuje zdravnike…tak folk nima bodočnosti. Če bi slabo živeli, bi pa volili drugače !
   Prav nič se mi nihče ne smili !!

  • Čimprej se bo morala desnica streznit, prenehat kopat svoj grob in se začet ukvarjat s Slovenijo!

 3. Od Tineta bi rad vedel, da nam pove, kdo je ugrabil državo? Naj pove imena. Zakaj tega nihče ne stori. Niti Janša. Kaj so tudi njega ugrabili? Če ni imen, je vse samo nakladanje. Lustracijo so preprečili že v času Peterletove vlade. Zakaj? Jaz ne vem kje si hodil v šolo. Vendar se jaz spomnim, da so nam v šoli govorili in učili predvsem o zmagovitem boju partizanov v 2 SV. O revoluciji bolj malo. V gimnazijo so nas o tem boju učili vsaj pol šolskega leta v 4. letniku. Zato ne nakladati.

  • Aha, analogno:
   Imamo registriranih že več kot 700 morišč z žrtvami komunističnega nasilja, pa nobenega imena morilcev.
   “Če ni imen, je vse samo nakladanje”.

  • pa o partizanih tudi nič ne veš kdo so, kaj pomeni beseda partizan, kako to da ne rečemo, da so se ameriški partizani izkrcali v Normandiji?! da ne nadaljujem, ker poučevati gluhega je res jalovo.

  • Ja, le kdo neki je ugrabil to državo? Levica, in to naša specifična, proboljševiška, postrevolucionarna, povsem drugačna od evropske. In vsi, ki se vanjo prištevajo, in vsi, ki z njo razmišljajo, in vsi, ki vanjo verjamejo, in vsi, ki jo volijo. Pa ne leta 1991, ampak že davno davno prej.
   “Lustracijo so preprečili že v času Peterletove vlade.” Ja, le kdo, mogoče marsovci?
   “Vendar se jaz spomnim, da so nam v šoli govorili in učili predvsem o zmagovitem boju partizanov v 2 SV.”
   Seveda, tudi jaz se tega spomnim. Ko pa povprašujem vsaj o kakšni zmagoviti bitki (npr. vsaj o tisti pri osvobajanju Ljubljane), ne dobim nobenega odgovora. In to pri 156 narodnih herojih!
   “V gimnaziji so nas o tem boju učili vsaj pol šolskega leta.” Mene pa, hvalabogu, v svinčenih letih 1962-1966 v priznani gimnaziji o naši revoluciji skoraj nič, o ameriški in francoski pa veliko več; do smrti jim bom hvaležen!
   Zivo, sebe malo vprašaj, kdo naklada. In zakaj si kot tipično levosučni prišel sem smetit! Verjetno za dobro plačilo.

 4. Riki: Še vedno je vse samo nakladanje. 700 morišč? Mogoče. Vendar kje so imena današnjih ugrabiteljev države? Preberi še enkrat članek, ki ga je sestavil Granda in moj komentar. Zakaj vedno desnosučni hočete speljati debato drugam od osnovne teme? zato, ker radi nakladate, a ne? Zdravko, tudi revolucja in partizani, ni bila tema gospoda Grande. Zakaj si jo vpletel? zato, ker vi desnosučni vedno radi nakladate. Zdravko, kje si ti hodil v šolo? V nobeni slovenski šoli niso učili o revoluciji. No ja mogoče v kakšnem zabačenem selu je kak učitelj imel svoj učni program.

  • Partizane si ti vpeljal. Kdaj si hodil v šolo je skrivnost? O revoluciji praviš, da ne veš veliko. Ti si začel z vsem tem, zdaj pa mi nakladamo. Ja, saj je dosti tudi tega, toda izmikaš se najprej sam. V nobeni šoli niso učili o revoluciji?! Potem tudi o Kardelju ne veš nič in o njegovih Zbranih delih? Česar ne veš se ni zgodilo?! Bravo. 🙂 Smešen si.

  • Imena, če že hočeš, se skrivajo znotraj post komunistične hobotnice:
   Cel Kučanov forum 21, imena si poišči sam.
   Spisek novinarjev 571, poišči na internetu je še vedno nekje gor.
   Veliko število sodnikov in tožilcev, npr. Masleša, Ferlinc, Žgajnar, Florjančič, …
   Prečiščenja sodne veje oblasti nikdar ni bilo ker niti ni bila možna.
   Večina gospodarstvenikov nastavljenih v državnih podjetjih, privatizacija se ni izvedla kot bi se morala.
   Npr, Jankovič je že en tak primer,dokler ni postal župan.
   Skoraj vsa javna uprava je posledica prejšnjega režima v kadrovskem smislu.
   Ravno sedaj ima Šarec afero z nastavljanjem svojega kadra (Šoltes) v Javni upravi (Uradni list).
   FURS, po večini nastavljene ženičke priviligerncev naslednikov prejšnjega režima. Slovencev tam skoraj ni.
   Banke v državni lasti. Ko so reševali bančni sistem so reševali celo dve privatni banki svojih prijateljev (Faktor in Pro banka)
   Šolski sistem je popolnoma ideološko v rokah levice, proizvaja nove kadre za javno upravo in javni sektor in t.i. nevladne organizacije, in kadre za ideološko poneumljanje množic. Javni sektor se je kljub krizi povečal za cca 10.000 (ubogih) duš. Vse skoraj brez izjem levi kader.

   • Drži, zato pa smo tam, kjer smo.
    Res pa je tudi, kar piše komentator “Ljubljana”. Verjetno res predobro živimo, da bi se lotili kaj bistvenega. Seveda če odmislimo več kot 30 milijard dolga, ki ga bodo odplačevali še naši vnuki, če ne bodo emigrirali v normalni svet.

  • Še en novejši primer, s spiska priviligiranih tovarišev za katere se vedno najde “primerna” služba.

   https://www.vecer.com/darko-majhenic-s-policije-na-zavarovalnico-sava-10057950

   Potem, ko se je blamiral, ko je po 6 dneh od umora direktorja Kemijskega inštituta Jamnika, javno obtožil Noviča za umor, je sedaj dobil službo v zavarovalnici. Policajček v zavarovalnici.

   Še en starejši primer:
   , podobno kot v preteklosti novinarček Dela, ki je “zarotiral” najprej na KPK potem pa v banko NLB.

   https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/nlb-ni-nagradila-namestnika-kpk

   Novinarček na KPK in v banki:
   “Rotirajoča vrata”, način kadrovanja “naših”. Povsod levi našisti.

  • Še malo copy/paste iz medijev:

   Slovenija je zaradi sistemske korupcije ugrabljena država
   Ob izbruhu afere se je odzval tudi profesor s Fakultete za varnostne vede dr. Bojan Dobovšek, ki poudarja, da je v Sloveniji problem sistemska korupcija, ki se kaže v ugrabitvi države s strani vplivnih posameznikov, ki izstopajo po svojem položaju, z namenom okoriščanja položaja za zasebne interese tako, da samovoljno ukrojijo norme in procese na način, da zakoni in institucije postanejo le še orodje za dosego njihovih ozkih, zasebnih interesov. Najbolj je to vidno pri javnih naročilih in kadrovanju.
   Poleg pojava ugrabitve države pa po njegovih besedah lahko govorimo še o pojavu, ki ga imenujemo “vpliv”, ki ga opredelimo kot obseg, v katerem imajo neformalne mreže vpliv na kadrovanje v državnih institucijah ter nastajanje zakonov, pravil in regulativ, ki jih postavljajo državne institucije: “Pri tem ni nujno, da bi se poslužile dajanja nezakonitih in netransparentnih provizij državnim uslužbencem, saj so ti uslužbenci zasedli mesta v instituciji s pomočjo neformalnih mrež in je zato njihova pozicija odvisna od volje take mreže. Pri tem so takšni ljudje vodljivi in če izpolnjujejo zahteve tistega, ki jih je nastavil, jim ta omogoča rotiranje po najvišjih položajih še naprej. Drži pa jih v strahu pred izgubo položaja, saj jih po svojih referencah sploh ne bi mogli zasesti.”

 5. “Denisa ni več- dsnice ni več!”, kdo ni tako rekel, mislil pa je pa se je uštel in šel živ v zgodovino.

 6. Zdravko; očitno imaš probleme z dojemanjem napisanega. Preberi še enkrat moj prvi komentar. Kje najdeš besedo revolucija? In potem se je pojavil tvoj somišljenik Tine, ki je začel govoriti o revoluciji. O Kardeljevih zbranih delih nas v šoli niso učili. Pa tudi drugače me niso zanimala. Očitno tebe so in jih poznaš, a ne? Smešen si ti in povrh vseha še slabo dojemaš slovensko besedo.

 7. Zivo: “Zdravko, tudi revolucja in partizani, ni bila tema gospoda Grande. Zakaj si jo vpletel?”
  ================
  Revolucijo si vpletel ti, Zdravko se je samo odzval na tvoje vpletanje:

  Zivo: “… Vendar se jaz spomnim, da so nam v šoli govorili in učili predvsem o zmagovitem boju partizanov v 2 SV. O revoluciji bolj malo.”
  ===============

  Iz prve roke se lahko poučiš o tem od enega največjih krvnikov (Maček Matija), posneto leta 1980:

  Maček razlaga kako so hoteli ustanoviti močno vojsko (mimogrede, nehote je priznal da so imeli samo tolpe in ne prave vojske – na koncu 2. dela), pa so pri tem naleteli na sovražnike. In kdo so bili ti sovražniki? Tisti, ki so boj vzeli kot avanturo in boj proti Nemcem in Italijanom, namesto, da bi sprejeli ideološkost revolucije. Torej, za sovražnika so imeli celo tiste, ki so prišli v partizane z mislijo, da se borijo proti okupatorju. Napaka, ker komunistom je bila revolucija prva in edina skrb:

  https://www.youtube.com/watch?v=5iZTIvX4oCs

  (posnetek z leta 1980)
  Borba proti Italijanom in Nemcem je bila za njega lahka stvar, narediti revolucijo pa težka, ker je bilo potrebno ljudi prej ideološko obdelati!!!

  In….in, konec leta 1942 so začeli z veliko ofenzivo. Proti komu? Proti Slovencem!!!
  (rekli so jim belogardisti)
  Ko se nekateri izgovarjajo in opravičujejo revolucijo češ, da so eno komunisti in njihov teror nekaj drugega pa naj bi bili partizani, jim odgovorim. Verjamem, da so nekateri prišli v partizane z mislijo, da se bodo borili proti okupatorju, vendar so kmalu spoznali, da ne gre za skoraj nič drugega kot za revolucijo in je upor postranska stvar. V vsaki še tako manjhni enoti (in take so bile skoraj vse) so imeli politkomisarja in redne politične ure. Partizanstva in revolucije se ne da ločiti!!! Vse to pove Maček v minuti in 16 sekundah. Vsi od prvega do zadnjega so bili izgrajeni politično ideološko. Kdor se ni pustil so ga ubili. Partizani so ubili cca 4000 partizanov!

  Tule Maček na dolgo razpreda o revoluciji

  https://www.youtube.com/watch?v=5iZTIvX4oCs&feature=youtu.be&t=677

  … in celo poudari, da so pobili nasprotnike (Slovence) po vojni zato, ker bi drugače izgubili revolucijo.
  O kakem boju proti okupatorjem bolj malo.

 8. No tole je pa najnovejša ugotovitev:
  Ko sem dal link na Novo24TV (kadrovanje Majheniča na zavarovalnico) mi ni hotelo objaviti komentarja. Poskusil sem trikrat ali 4 krat in vsakokrat malo spremenil tekst, da ga ne bi spoznalo kot enakega, pa ni in ni šlo. POtem sem pomislil da zaradi “nezaželenega” linka, in res.

  Potem sem pripopal lin od Večera pa je takoj prijelo.

  Takole izgleda pritlehna cenzura.

  • Res, imate prav, Riki, po opravljenem preizkusu tu spodaj tudi meni ni objavilo članka, polinkanega z Nova24tv o napovedanem novem povišanju Kučanove bruto pokojnine za 1000€.

   Ne vem, ali je to zgolj naključje, morda posledica softverskih pogojev ali pa je uredništvo Časnika čisto zares postavilo Nova24tv na ban listo?

 9. “Država krade predvsem revnim, ker jih je največ…” ….in odpiše 29 milijonov dolga jankovićevi družini (to številko sem slišal danes na radiu Ognjišče)
  Slovenci pa to mirno prenesemo…

 10. @Zivo
  “V nobeni slovenski šoli niso učili o revoluciji. No ja mogoče v kakšnem zabačenem selu je kak učitelj imel svoj učni program.”

  Imam več kot tričetrt stoletja. V osnovno šolo in v nižjo gimnazijo sem hodil na Viču v Ljubljani, del nižje gimnazije pa v VII. drž. gimnaziji zraven gimnazije na Šubičevi (VI: drž. gim), oziroma takoj zraven Nunske cerkve.
  O revoluciji je bilo skozi vse to šolanje veliko govora.
  Potem sem bil vso delovno dobo zaposlen v nekem mediju. Visoki partijci so na raznih slavnostnih govorih najprej izrekali hvalo revoluciji, šele potem so peli hvalo takoimenovani “NOB”. V medijih je bilo prepovedano objavljati slike slovenskih cerkva, oziroma so morali fotografi ali filmski snemalci dobro paziti, da jim v kader ni prišla cerkev. Iz intervjujev s preprostimi kmečkimi ljudmi so izrezali vse besede, ki so kakorkoli spominjale na vero ali cerkev (.. hvala Bogu,…do Božiča).
  Starejši dobro pomnimo, kako je bilo, ti pa se lahko od starejših učiš in ponižno sprejmeš informacijo na znanje.

  • Gospod Zivo ni prišel na te spletne strani sprejemati informacije, prišel je zganjati rdečo propagando. Seveda je vsem takoj jasno, da mora vedeti dejansko stanje, če ga hoče zanikati.

 11. Vem! Tako, kakor so dva, trije na Domovini, eden na pozareport. Taki, ki so v manjšem številu na določenih portalih, so namenoma poslani od “določenih struktur”. Na Novi24 jih je preveč, da bi bili “namenski”. Kakšen že, ne pa vsi. Ostali nagajajo.

Comments are closed.