Podpora Vladi RS v prizadevanjih za zajezitev epidemije covida – 19

5
»Zavračamo poskuse nekaterih predstavnikov opozicijskih strank, ki vas skušajo s proceduralnimi postopki ovirati pri delu, in obsojamo grožnje uličnih progresivcev s ponovnim izbruhom ‘ljudske jeze’«, so besede spodbude, s katerimi so Združenje Prebudimo Slovenijo, Društvo slovenski katoliški izobraženci, Zbor za Republiko in Komisija Pravičnost in mir izrazili podporo vladi Janeza Janše.

Spoštovani gospod predsednik vlade Janez Janša! Vas osebno, vaše ministre, državne sekretarje in druge uslužbence vlade podpiramo v vaših prizadevanjih za zajezitev epidemije covida – 19. Delo vlade presojamo po teži nalog, ki so vam zaupane, po uspehih, ki jih dosegate in po napakah, ki so pri vsakem delu neizogibne. Razmerje teh dejavnikov je močno v prid vaše vlade. Nihče ne ve, kako se bo pandemija covida – 19 odvijala v prihodnosti. Ali se bo umirila ali stopnjevala v še hujšo obliko. Zato zavračamo poskuse nekaterih predstavnikov opozicijskih strank, ki vas skušajo s proceduralnimi postopki ovirati pri delu, vam jemati dragoceni čas in motiti pri nujno potrebni zbranosti za izvajanje te izredno težke naloge.

Obsojamo grožnje uličnih progresivcev s ponovnim izbruhom »ljudske jeze«, netenjem nezadovoljstva med prebivalstvom, podtikanjem lažnivih novic, napihovanjem napak vlade ali njej podrejenih služb in drugih zlorab demokratičnega sistema. Neodgovorno in hujskaško delovanje omenjenih skupin in dela opozicijskih poslancev povečuje družbeno napetost in slabi obrambni sistem države in družbe. Zato nagovarjamo vse medije, da pomirjujoče in spodbudno nagovarjajo svoje bralce, poslušalce in gledalce in s tem pomagajo vladi ter drugim državnim institucijam pri premagovanju grozečih posledic pandemije.

Podpori Vladi Republike Slovenije so se na pobudo Jožeta Mlakarja, Prebudimo Slovenijo, pridružili še Društvo slovenskih katoliških izobražencev, Zbor za Republiko in Komisija Pravičnost in mir.

5 KOMENTARJI

 1. Podpišem do zadnje črke! Ampak se bojim, da bo to samo še eno šepetanje v gluho noč. Samo še en odziv, ki bo izzval rahel nasmešek (beri: posmeh) slovenske pokvarjene skrajne levice, po tistem znanem reku: Psi lajajo, karavana gre dalje.
  Spoštovani, dajte tole pismo v podpisovanje slovenski javnosti, da se vidi, da nas ni tako malo, ki podpiramo to vlado in vsa prizadevanja, da se Slovenija spremeni v normalno državo. In da zdaj, ko skrajneži grozijo z uličnimi nemiri, odločno povemo, da bomo tudi mi, ki nam je mar za Slovenijo, šli na ulice, pa ne razgrajat, ampak v obrambo slovenske trhle demokracije.

 2. V Sloveniji je zaradi dejstva, da imamo okupirano državo v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda združeni v horde rdečih klerikalcev, ki se imajo za prvorazredne in da so nad Ustavo in zakoni.
  Ker je po štirih idiotih, na osnovi vilitev. na čelo vlade prišel patriot je v taboru rdečih klerikalcev panika in se gredo vojno, brez vojne napovedi.
  Situacija je taka, da rdeči klerikalci nastopajo kot idioti, vsi ostali, beri slovesnki narod pa kot patrioti.

  Bom razložil kje je srž tega spopada.
  IDIOT -razlaga
  V času nastajanja grške demokracije pred davnimi leti, so se grški filozofi ubadali z lastnostmi Grkov, ki so hoteli živeti v demokraciji.
  Zelo znani grški filozofi so po opazovanju “demokratov” prišli do naslednjega zaključka – “demokrate” so razdelili na dva pola – Prvim so rekli PATRIOTI – zanje so bili patrioti tisti, ki so imeli radi svojo domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali svoje starše in njihove vrednote. Te so označili s PATRIOTI (slovenski prevod – domoljubi).
  Druge, ki pa so kazali popolnoma drugačen pogled na demokracijo so označili z IDIOTI.
  Torej, prva stvar je, da je pojem IDIOT kontra pojmu PATRIOT.
  Kdo so bili ti IDIOTI? to so pa bili “demokrati” ki so gledali samo na svojo rit, za vrednote svojih staršev jim je bilo malo mar, pljuvali so po svoji domovini in na splošno sovražili vse kar je bilo domoljubno.
  Vse to se je preneslo tudi recimo na današnji čas – ko se delimo na “leve” in “desne”.
  Torej, kdo mislite je po vaše domoljub oz. PATRIOT – Vam jaz povem – DESNIČAR.
  Kdo pa misilite je antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja vrednote naroda, ki mu pripada – uganili ste LEVIČAR ali IDIOT. Beseda IDIOT se v strokovni literaturi in še iz časov grške demokracije uporablja za označitev “levičarja” torej antidomoljuba.
  Če ste študirali na FDV, se oproščam, ker tam namensko tega NE UČIJO, saj bi bili kontradiktiorni svoji ideji – učijo levičarstvo in ne morejo takoj žaliti sebe z IDIOTOM.
  OSTRO PROTESTIRAM, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, ker to ni. IDIOTI SO V RESNICI LEVIČARJI.
  IDIOT je kontra PATRIOTU in obratno.
  Da pa beseda IDIOT danes dobi neko negativno konotacijo, pa jaz nisem kriv…..Če označuje pripadnika naroda, ki hoče narodu škoditi, potem je pa res pravi IDIOT….. torej logično, da beseda IDIOT pomeni slabšalno akonotacijo in pravilno označi levičarje, torej antidomoljube.

  Sedaj gre za SLOVENIJO.

  • Hvala, da ste nam pojasnili, kaj so stari Grki mislili z besedo idiot. No, medtem so izumrli, jezik pa je živa tvorba in sedaj lahko v SSKJ beremo:

   idiót -a m (ọ̑)
   1. med. najhujše duševno nerazvit človek: otrok je ostal idiot vse življenje
   2. pog., slabš. omejen, neumen človek: bogve kateri idiot je to rekel; ta človek je čisto navaden idiot / kot psovka ali misliš, idiot, da se kdo meni zate

   Še moj nasvet, če želite pogovor, uporabljajte običajen pomen besed.

 3. Vedno več ljudi trdi, da je korona virus na nivoju vsakoletnih grip, viroz ali kakkor koli že imenujemo ta obolenja. Sedaj že ameriški CDC piše o smrtnosti 0,4 % ampak glede na ljudi, ki so pokazali bolezenska znamenja:

  Best Estimate is 0.4 Percent Death Rate for COVID-19 Patients With Symptoms: CDC
  https://www.theepochtimes.com/best-estimate-is-0-4-percent-death-rate-for-covid-19-patients-with-symptoms-cdc_3360978.html

  Še kaj je CDC: The Centers for Disease Control and Prevention, the US agency charged with tracking and investigating public health trends.

 4. Še nekaj o umrlih, ki jih SLO vodi kot žrtev epidemije: umrlo 106 ljudi, od tega jih je bilo 86 oskrbovancev domov za starejše. V državah EU je ta delež znatno manjši.

  Sklep se ponuja kar sam od sebe: nekje in na nek način ni bilo dobro poskrbljeno za oskrbovance domov za starejše.

  😲

Comments are closed.