Podpiši Zavezo za državo Slovenijo

4

PREJELI SMO. Vabljeni ste, da podpišete Zavezo za državo Slovenijo, sestavljeno iz desetih točk in jo v primeru strinjanja tudi podpišete. Pred dnevi smo predstavili tudi uvodno razmišljanje v Zavezo.

Zaveza za državo Slovenijo.

1.

Moja država je moja velika vrednota. Po njej so hrepeneli mnogi rodovi in zanjo bridko trpeli, rodu mojih očetov je bila dana. Moj rod jo zlorablja, vzel ji je dostojanstvo, njen obstoj je ogrožen. A MENI NI VSEENO, zaradi mene samega in zaradi dolžnosti in spoštovanja do rodov pred menoj, ki so mi zapustili to čudovito dediščino.

2.

Ljubim svojo državo, zato bom storil vse, kar je v moji moči, da jo ohranim, še več, želim jo predati naslednjemu rodu še boljšo, kot sem jo prejel.

3.

Verjamem, da se to da doseči s poštenjem, delavnostjo in pogumom ter popolnoma nenasilno. Etično ravnanje bo postalo merilo mojih odločitev.

4.

Pošten in spoštljiv bom do svoje države in vsak dan znova se bom odločal za njeno dobro. Vsak dan se bom znova odločil, da prekinjam z izkoriščevalskim odnosom do države, in ji tako vračal dostojanstvo, s tem pa tudi svojim rojakom in sebi.

5.

Iskal bom načine in poti, ki bodo državo krepili, in zavračal misli, dejanja in besede, ki bi jo slabili. S sivo ekonomijo nočem imeti nič.

6.

Vrednoto blaginje države bom postavil nad lastne koristi.

7.

Tudi v svoji okolici bom spodbujal takšen odnos do nje.

8.

Na rojake v domovini, zamejstvu in zdomstvu bom gledal s posebno naklonjenostjo in bom usmiljen in solidaren do ubožnejših od sebe.

9.

Prebudil se bom in postal dejaven član civilne družbe. Politika je tudi moja stvar, po svojih najboljših močeh jo bom spreminjal na bolje, sodeloval bom v vseh procesih demokratičnega odločanja.

10.

Družbo hočem prekvasiti z vrednotami dobrega, zato bom danes začel pri sebi in se trudil biti boljši človek in boljši državljan.

Avtor: Jošt Klemenc

Vir: Moja zaveza


4 KOMENTARJI

  1. Ni slabo, čeprav je na mestu nekoliko meglena. Morda zato, da bi bila ideološko bolj odprta.

    Sicer pa pohvala Joštu, mojemu dolgoletnemu znancu.

  2. Najprej se bom pa potrudil/a za doprinos, da se očisti zajedalcev, zatiralcev in zaviralcev napredka- države in obstoja slovenskega naroda, ker drugače je (in nas) sploh ne bo več.
    V svoji domovini nočem biti tlačan in upogibati svoj hrbet lažnim ‘Slovencem’.

    Poštenje, resnica, dostojanstvo in pieteta mora veljati za vse v Sloveniji, tako za Slovence, kot Neslovence.

    • Se strinjam. Najprej je potrebno Slovenijo očistiti zajedalcev in zaviralcev napredka, lopove, izmišjene diplomante, ki nam sedaj vladajo in. Ne rečem, da so vsi taki, jih je pa veliko. Ne glede na to ali je slovenec ali ne. Žal je tako, da se stopnice pometajo od zgoraj navzdol. Od spodaj navgor se jih ne da.

Comments are closed.