Pocarji

6

“Vsi vemo, da tako vodstvo RTV-ja kot Muzeja novejše zgodovine levi nomenklaturi ni po volji. Verjetno se tudi ni treba slepiti, da svojih manevrov ne bi izpeljali do konca. Ampak za Božjo voljo, naj bodo vsaj toliko pošteni in naj javno povedo, da so te menjave politične. Če se bodo namreč zgovarjali na stroko, se jim lahko zgodi kmetijsko ministrstvo, kjer so kandidata za novega ministra iskali tako dolgo, da smo podvomili, če sploh imajo kakšnega (resnega) kandidata v svojem naboru… In potem tudi v mandatu naslednje vlade (ki pa nikakor ne bo tako enoznačno rdeča), ne bo treba razlagati, zakaj so bili politično nastavljeni kadri zamenjani” piše Jože Bartolj.

Celoten zapis si preberite na njegovem blogu.

6 KOMENTARJI

 1. Ne, vi sploh ne razumete.

  Kadrovske menjave prejšnje vlade so bile (seveda!) politične, pri kadrovskih menjavah te vlade gre pa samo za menjavo prejšnjih (politično nastavljenih!) kadrov z vrhunskimi in Ultra sposobnimi kadri, ki z levo vladajočo strukturo seveda nimajo nobene povezave.

  In potem so si Butalci čestitali kako so pametni……

 2. Ja, to je podobna logika kot v primeru Grozdeta: Seveda je bil vohun. Dokaz za to je dejstvo, da smo ga ubili. Kogar ubijemo, ta je po definiciji vohun in izdajalec.

 3. Če si pogledamo kvaliteto programa RTVSLO je stanje zelo slabo. HTV ima naprimer program na prvem programu celo noč, tudi njihov informativni program je boljši. Program na RTVSLO se zaključi z 18 let starim Dnevnikom.

  Na RTVSLO razen Dnevnikov (oz. Odmevov) in Tednika ali kmetijske oddaje (ki pa izhajajo še iz prejšnjih časov) ni nobene markantne informativne oddaje, ki bi se oddržala več let. Polemika je bila katastrofa, tudi sami Odmevi so izgubili na kvaliteti.

  Če pogledamo razvedrilni program je čista katastrofa. Hribar morda pogojno zadosti kriteriju kvalitete, nekateri žanri se sploh ne pojavljajo. Imamo pa precej Maria in tako imenovane narodno zabavne glasbe.

  Pri filmskem programu kot da nekateri žanri sploh ne obstajajo. Ne vem kdaj je nazadnje bil SF film.

  Edina dobra stvar je dokumentarni program naravoslovnega ali geografskega področja. LE teh je pa žal zelo malo. Enostranskih dokumentarcev o Stalinu, komunizmu, SZ sem notri seveda ne štejem.

  Skratka glede na navedeno menim, da bi trenutno vodstvo RTVja z Možino in Vasletom na čelu moralo biti razrešeno krivdno saj je neposredno odgovorno za slabo kvaliteto programa (kvaliteta pa je bila pravzaprav ena izmed obljub na referendumu o takonu o RTV). Grandi pa je mandat itak potekel.

 4. no roko na scrce – RTV program je glede kvalitete bolj ali maj enak (dolgočasen) že vsaj zadnjih 10 let in to ne glede na to kdo to ustanovo vodi/jo je vodil.Po tej logiki bi morali biti vsi dosedanji direktorji krivdno razrešeni.

  Je pa ocenjevanje programa/oddaj zelo subjektivno.

 5. Opravičilo za slabo delo, ne more biti dejstvo, da so tudi drugi slabo delali. Je pa RTV v zadnjem mandatu vidno nazadovala.

Comments are closed.