Po šolah strašijo pred desničarji v podobi neonacistov

44
Vir: https://www.facebook.com/filmstrah/
Vir: https://www.facebook.com/filmstrah/

Zadnji teden pred božično-novoletnimi počitnicami je Zgodovinsko društvo Ormož v sodelovanju z gimnazijo v gimnazijski telovadnici v Ormožu pripravilo ogled filma Dejana Baboška Strah. To se je zgodilo dopoldne med poukom. Vsak dijak si je v telovadnico prinesel svoj stol, tako se je na koncu tam zbralo okoli 400 gimnazijcev in skupaj smo si ogledali film Strah, je o tem zapisal na socialnem omrežju zapisal eden od starejših udeležencev, ki je sicer pri Časniku registriran kot komentator. Film je po njegovem najmanj primeren za mladino – ”še za starejše ni primeren. Eno samo nasilje, kljukasti križi in ‘adlerji’ narisani na golih prsih mladincev, kri, pljuvanje, pretepi, …. Samo rdeče zvezde in krščanskega križa nobenega. Je tipični indoktrinacijski film, namenjen restavraciji komunizma – da bi levica na naslednjih volitvah spet zavlada.”

Režiser filma Dejan Babošek, ki je v filmu za glavnega junaka postavil slovenskega desničarja v podobi neonacista Kristjana, v opisu svojega filma navaja, da gre za “razmišljujoč film” in da ga je do “zamisli za film privedel strah.” A ne njegov, temveč strah drugih! Opazil je, da sta se v času, ko se je po balkanski poti začela množična selitev beguncev in migrantov, v Sloveniji oblikovala dva pola. Zmotila ga je predvsem močna protibegunska propaganda, ki naj bi jo v javnosti podpihovala slovenska desnica. Ta po njegovem ”še zdaj seje strah in sovraštvo,” je zapisano v opisu filma. Babošek, ki se do sedaj s svojimi filmskimi projekti še ni uspel prebiti med bolj uveljavljene slovenske režiserje, je pa očito dobro zapisan pri sedanji oblasti, saj se je očitno uspel preriniti celo v šole, meni, da je to, kar se danes dogaja, ”nekakšen remake političnih razmer v Nemčiji v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Iz tega je izhajala tudi zamisel, da je filmsko zgodbo oblikoval okoli neonacista”.

Zgodba filma pa je naslednja. 17-letni Kristjan, glavni junak filma, ob prihodu številnih prebežnikov v Slovenijo pade pod vpliv desničarske propagande in neonacistične skupine, kar povzroči razdor v njegovi precej bolj liberalni družini. Film naj bi po prepričanju avtorja opozarjal na nevarnost rasizma, fašizma in ksenofobije ter javnost pozival k strpnosti in sprejemanju drugačnosti. Babošek se je v filmu zatekel k brutalnim prizormo, ki naj bi gledalcem odzvanjali še dolgo po ogledu filma in spodbudil k razmisleku o smiselnosti neutemeljenega sovraštva in nasilja nad drugačnimi.

Na facebook strani so tudi zapisali, da se je v letu 2017 filma Strah na ”raznih projekcijah in debatah po filmu ogledalo 4700 gledalcev, obiskali smo 7 festivalov in spisali scenarij za celovečerno verzijo filma Strah.

In še to, čemu ravno film Strah. Če sledimo Babošku, velja izpostaviti naslednje: “Strah je nedvomno res postal orožje številka ena, predvsem v rokah političnih strank. V filmu Strah srednješolec nasede prav tej manipulaciji skrajne desnice. Z doktrino strahu nezadovoljenemu ljudstvu zlahka ponudimo sovražnika, ki navidezno predstavlja celoten družbeni problem. Kam to pelje, smo videli vsi na nešteto primerih iz zgodovine. Žal pa imajo ljudje slab spomin, poleg tega je dejavnik tudi to, da se zgodovina danes rada potvarja.”

Tako torej Babošek in njegova ekipa!

Pripis uredništva: Najbolje bo, da bralci sami presodite, kako je s tem, če je takšen film primerno vzgojno sredstvo za odraščajočo mladino. Naj Vas zgolj spomnimo, da so v eni od ljubljanskih srednjih šol odrekli gostoljubje brigadnemu generalu Tonetu Krkoviču, ki je imel tam namen predstaviti osamosvojitveno zgodbo.

Vir: Facebook

44 KOMENTARJI

 1. Čas bi bil posneti tudi kakšen film o komunistih… Vendar gre za tako temačno snov, da niti normalnega filma ne moreš posneti. Ni junakov. Vsi luzerji. S tem pa niti v Hollywoodu ne moreš nikamor.
  Takšno predstavljanje nekakšnega neonacizma pa je zagotovo namenjeno diskreditaciji desnice. Neonaciste si izmišlja levica, ker sama nima nobenih idej.
  Desnica pri nas je res bolj grobarska. To bi lahko kdo morda skušal prikazati. Destruktivna, stalno kopanje lastnega groba. Slovenija. Levica ji pa lopate posoja.
  Ni junakov. Niti za en film. Slovenija, kam greš.

  • Kot kaže se te postsomatske psiho travme prenašajo preko fobij umišljenega podzavestnega sovražnika na mlajše generacije preko Goebels propagandnih filmov komunistične agit revolucionarjev, ki burijo duhove zavednih državljanov RS.Kam nas pelje ta sindrom preteklosti !?

 2. Dobro, sicer, tu je neki bebec posnel film. Toda kar je pa problematično je to, da je Zgodovinsko društvo Ormož organiziralo projekcijo?! Zgodovinsko društvo se je potegnilo za film, ki nima nobene zveze z zgodovino. Ki povsem potvarja zgodovino in jo spravlja na nivo halucinacije!

  • Da je neko obskurno lokalno zgodovinsko društvo zastavilo svoje ime za odkrito kristjanofoben (saj gledalce svari pred Kristjanom!) neokomunistični propagandni zmazek, ki nima nobene zveze z zgodovino, niti ne preseneča.
   Živimo namreč v državi, kjer je načrtno potvarjanje zgodovinskih dejstev dediščina dolgih desetletij vladavine laži komunistične propagande. V državi, kjer ima najmlajši prejemnik družinske borčevske pokojnine komaj 22 let, marsikaj nima prav nobene zveze z zgodovino.

   Ni naključje, da se je premiere kratkega filma Strah v ljubljanskem kinu Šiška, poleg predstavnice slovenske Amnesty International Metke Naglič ter notorične muslimanke Faile Pašić Bišić, ki pravi, da jo ruta osvobaja

   http://www.gorenjci.si/osebe/pa%C5%A1i%C4%87-bi%C5%A1i%C4%87-faila/1170/

   udeležil tudi Aljaž Verhovnik, generalni sekretar Združenja zveze borcev NOB, ki je tudi prispevalo sredstva k izdelavi kristjanofobne propagande

   http://www.ravne.si/index.php?site=vsebine&kat=30022&lang=1&parent=30020

   http://www.svobodnabeseda.si/film-strah-v-kinu-siska-8-11/

   Preseneča kvečjemu dejstvo, da je kristjanofoben propagandni zmazek sofinanciral Slovenski filmski center, ki je za realizacijo zmazka v produkciji podjetja Produkcija Narajan, filmska in video produkcija, Dejan Babosek s.p., namenil kar 30.000 evrov javnih sredstev, to je 58,91% vseh potrebnih sredstev! To je na medmrežju razvidno iz objave v PDF obliki pod naslovom:
   Rezultati javnega razpisa slovenskega filmskega centra, javne agencije Republike Slovenije za sofinanciranje realizacije avdiovizualnih projektov (UL 29/16 z dne 22.4.2016)

   V nečem pa se lahko strinjamo z režiserjem zmazka: da je to, kar se danes dogaja, »nekakšen remake političnih razmer v Nemčiji v tridesetih letih prejšnjega stoletja«.
   Namreč, podobno kot so nekoč nacisti zastraševali ljudi s protijudovskimi propagandnimi filmčki, danes neke slovenske babuške porajajo filmčke s kristjanofobno propagando.

 3. Tako pač je pri nas: še naprej indoktrinacija otrok in mladine, enaka kot v časih trdega komunizma in nekoliko modernizirana s kulturnim marksizmom, teorijo spola, LGBTQ in abortus propagando, invazijo migrantov, raznarodovanjem in razkristjanjevanjem, globalizmom, lažnim multikulturalizmom, politično korektnostjo in podobno ultralevičarsko šaro. Kdor se s to agendo ne strinja je pa zmerjan s fašistom, nacistom, klerofašistom, katolibanom, populistom, skrajnim desničarjem in podobnimi zmerljivkami.
  Žal v to levičarsko norijo počasi drsi tudi vsa zahodna Evropa, ki če že ne podpira pa vsaj spregleduje te slovenske zablode, žolčno pa napada višegrajske države, ki edine še ohranjajo zdravo pamet v politiki. Silno jih tudi moti predsednik Trump in samo stvar časa je, kdaj se bodo še spravili na novo avstrijsko vlado.

 4. Na begunsko migrantski val jeseni 2016 je bilo v Sloveniji dejansko veliko ksenofobnih in skrajno ljudomrznih odzivov. Avstrijci, Italijani, celo Srbi niso tako odreagirali. Kljub temu se mi zdi, da temu reziserju dovolijo nespremljivo ideolosko propagando med dijaki. Ocitno gre za nekega projugokomunisticnega odstekanca, ki mu je kultura propaganda in levicarsko provociranje.

 5. V zvezi s slovenskimi desničarji so se režiser in njegovi podporniki zatekli k negativni fantaziji, saj nimajo kaj očitati slovenskim desničarjem.

  S to negativno fantazijo hočejo prekriti grdobije slovenskih levičarjev:
  – na deset tisoče barbarskih pomorov slovenskih soljudi
  – psihično nasilje nad slovenskimi soljudmi v času totalitarizma,ki še danes straši po slovenskih tleh
  – zrežirane sodne procese kot posmeh demokraciji
  – množično kršitev človekovih pravic in svoboščin
  – “obešanje” politikov na mariborski most….

 6. Zaradi jasnosti: barbarski pomori so bili v bivši totalitarni državi, ki so jih povzročili komunisti od katerih se niso distancirali sedanji levičarji, saj še nočejo sprejeti evropske deklaracije o obsodbi totalitarizmov.

  Zato očitno še vedno častijo komunizem, nacizem in fašizem.

 7. Državljani Slovenije se upravičeno sprašujemo: Zakaj ni resničnih filmov o resničnih totalitarnih grdobijah na slovenskem?

  Kdo onemogoča razcvet slovenske kulture?!

 8. Kolikor je meni znano, v slovenski vojski NE OBSTAJA čin brigadni general. Kmalu po osamosvojitvi je še obstajal, a je ob reorganizaciji točno ta dotični “general” nazaj implicitno po tihem degradiran zaradi ostudnega izdajstva, ki se je zgodilo med vojaškimi spopadi nizke intenzitete, ki jih slovenski zgodovinski učbeniki opisujejo kot desetdnevno vojno. Pač, če nečesa ni bilo, si je za dviganje nacionalne zavesti potrebno izmisliti. Ker si nismo želeli te sramote razčiščevati na mednarodnem sodišču v Haagu, smo poskrbeli, da so krivci vsaj malenkost degradirani. Kazen v sodni dvorani bi po eni strani prikazala Republiko Slovenijo kot danes pravno državo, po drugi strani pa nas prikazala kot barbare med osamosvojitvenimi prizadevanji.
  Igor Đukanović
  Dogoška 59
  2000 Maribor

  • Igor MB: “… Ker si nismo želeli te sramote razčiščevati na mednarodnem sodišču v Haagu, smo poskrbeli, da so krivci vsaj malenkost degradirani.”
   =====================

   Krivci za kaj???

  • What the hack, Igor Đukanovič! Da se vi kot zapriseženi miroljubnež, ki še muhice ne bi pokončal, spoznate na vojaške čine?!?

   Razložite raje nam, neukim, kaj pomeni vaš naziv “višji predavatelj” na Ekonomsko-poslovni fakulteti?
   Se razlike med predavatelji merijo v milimetrih, centimetrih ali celo v metrih? 😀

   • Vanja, pozdravljeni.

    Ne bi se označil za miroljubneža. Le grajenja miru se lotevam na pravih koncih: z zoperstavljanjem zlorab živali v sodobni industrijski reji in z zavzemanjem za spoznavanje tujih jezikov in kultur. Sicer sem pa iz vojaške družine. Tako za primerjavo lahko povem, da moj “čin” ni posebej visok. Nekaj podobnega “starijemu zastavniku” iz JLA. Sem “nazivni” višji predavatelj, ki dejansko dela kot asistent, ker pač ni ustreznega delovnega mesta. Predavatelj pomeni, da imam nekaj več let ustrezne strokovne prakse od mladih asistentov. Pridevnik višji pa da imam magisterij. Torej nič pretresljivega.

    A naj vam dokažem, da se razumem v vojaški protokol. Se spomnite osamosvojitvene slovesnosti? Plapolala je jugoslovanska zastava. Nato so jo počasi spustili ob zvokih stare himne. Počasi kot bi jo bolelo. Stari zastavi se ne izreže zvezda, ampak se jo zloži in odnese v muzej. Nato so ob zvokih Zdravljice dvignili novo – slovensko zastavo. Hitro, zelo hitro. Že ob “žive naj vsi narodi” je bila čez polovico droga.

  • Če bi kdo moral pred Haaško sodišče, so to revolucionarni komunistični teroristi, ki so na ozemlju bivše Jugoslavije likvidirali 470.000 razrednih sovražnikov, skoraj 4 mil. so jih zaprli in še več je tistih, ki so jim kratili človekove pravice, jih oropali premoženja itd.

   Srbski agresorji in agresorji JLA na novo nastale države so se učili pri zgornjih. Zato toliko žrtev in gorja. V Sloveniji zaradi dobro pripravljene osamosvojitve na srečo manj.

  • Najprej, komentar seveda nima nobene zveze ne s člankom, ne z drugimi komentarji.
   Seveda predstavlja provokacijo, čisto gejevskega (pederskega) tipa. Za povrh nam avtor podaja še svoj naslov, da bi ja morda pritegnil koga, da mu s kamnom pride na vrata, ali morda celo z nožem, da bo lahko kričal na ves glas, kakšna žrtev netolerantnosti je.
   Sramotno, da bi se zemlja odprla in te pogoltnila.

 9. Spelji se v svojo otađbino in prenehaj že kozlati po Sloveniji in dogodkih v njej , kdo je
  bil povzročitelj vojne v nekdanji Jugoslaviji , Slovenci zagotovo ne , več o tem ti lahko povedo tisti , ki sedijo še danes na sodišču v Haagu , med njimi so v veliki večini kvazi
  “generali” nekdanje JNA , ki imajo na vesti smrti na tisoče nekdanjih “bratov nekdanje
  bratske države SFRJ ! Mesarsko klanje in genocid so izvajali pripadniki JNA , ki so ji
  poveljevali v veliki večini srbski kaplarji , pardon “generali” ! Zakaj je naredila samomor
  mladićeva hčerka , menda ne zato , ker je bil premalo učinkovit v svojem genocidnem
  deliriju ! Še enkrat te lepo prosim , da se odpoveš slovenskemu državljanstvu , ker ga
  zlorabljaš in ne zaslužiš ! VSI , KI SO SE UPRLI JNA-jevski soldateski so narodni junaki !

  Pač, če “nečesa”* ni bilo, si je za dviganje jugovinarske nacionalne zavesti potrebno izmisliti.
  “Nekaj je bilo in zelo hudo je bilo ! Podobno kot nacistični morilski pohodi !

  * “nečesa” = srbska agresija

  Andrej Briški

 10. Spelji se v svojo otađbino in prenehaj že kozlati po Sloveniji in dogodkih v njej , kdo je
  bil povzročitelj vojne v nekdanji Jugoslaviji , Slovenci zagotovo ne , več o tem ti lahko povedo tisti , ki sedijo še danes na sodišču v Haagu , med njimi so v veliki večini kvazi
  “generali” nekdanje JNA , ki imajo na vesti smrti na tisoče nekdanjih “bratov nekdanje
  bratske države SFRJ ! Mesarsko klanje in genocid so izvajali pripadniki JNA , ki so ji
  poveljevali v veliki večini srbski kaplarji , pardon “generali” ! Zakaj je naredila samomor
  mladićeva hčerka , menda ne zato , ker je bil premalo učinkovit v svojem genocidnem
  deliriju ! Še enkrat te lepo prosim , da se odpoveš slovenskemu državljanstvu , ker ga
  zlorabljaš in ne zaslužiš ! VSI , KI SO SE UPRLI JNA-jevski soldateski so narodni junaki !

  Pač, če “nečesa”* ni bilo, si je za dviganje jugovinarske nacionalne zavesti potrebno izmisliti.
  “Nekaj je bilo in zelo hudo je bilo ! Podobno kot nacistični morilski pohodi !

  * “nečesa” = srbska agresija

  Andrej Briški

  • Je to slučajno meni namenjeno, Andrej?!? Kam naj bi se po tvojem naj speljal? Na Mars? Da vi lahko v miru nadaljujete z uničevanjem našega planeta… Takšno neresnost glede globalnih klimatskih kot na temle forumu je težko najti.

   Čeprav Srbi nismo občutljivi na slovnico, bi te vseeno opozoril, da se otadžbina pravilno zapiše s trdim dž. Če boš v kakšni nemščini delal enake slovnične napake, je bolje, da med komunikacijo z Nemci ostaneš pri angleščini…

   In ne razumem, zakaj mi podtikaš Mladića. Res imam zasluge za njegov vzpon, a ga nisem eksplicitno podprl, pač pa sem širil informacije o pijanskih podvigih njegovega predhodnika generala Uzelca. Res je moj pokojni sorodnik bil njegov osebni prijatelj. Oba je družil prezir do “dvignjenih riti”. A dvomim, da je moj sorodnik poznal genocidne načrte. O samomoru Mladićeve hčerke imam svoje mnenje. Po moji “teoriji” je očitno nekaj zelo škripalo v njegovem zakonu. Le v takšnih primerih stisne otroke slavnih staršev. Tako njemu bolj zamerim, da je že po vojni dovolil, da so likvidirali dva mlada Srbijanca na služenju vojaškega roka samo zato, ker sta ga videla.

   A medtem, ko zlivaš svoj gnev na Mladića, sploh ne vidiš in nočeš videti bistva. Srbski narod v Bosni je v prejšnjem tisočletju sistematično potegoval kratko. Medtem ko je Srbija izkoristila ugodne mednarodne okoliščine za osvoboditev od sultana, so bosanski Srbi malo zamudili. Po uspešni vojaški osamosvojitvi jih je mednarodna skupnost podarila Dunaju. Med drugo svetovno vojno smo ponovno napolnili reke s svojo krvjo za svojo svobodo in ustanovili novo Jugoslavijo, v kateri so se bosanski Srbi odlično počutili. A spet ne za dolgo. Med razpadom Jugoslavije je nastala neka čudna logika, da se Muslimani smejo odcepiti od Srbije in si narediti svojo državo, a se po drugi strani bosanski Srbi ne smejo odcepiti od njih. In ostati v Srbiji. Zakaj? Ker so imeli generala Mladića in njemu podobne voditelje. Zaradi Srebrenice. Še zdaj po četrt stoletja se bo Katalonija lažje odcepila kot Republika Srpska. Ker jim pač polpretekle grehe mastno kasirajo, medtem ko so nekaj desetletij starejši nepojmljivi zločini nad srbskim prebivalstvom popolnoma pozabljeni.

   Zakaj ti vse to razlagam? Zato ker ne uvidiš, da mi ravno ti enako kot Mladić v Republiki Srpski v Sloveniji jemlješ domovino. Kmalu bomo zaradi takšnih, kot si ti, ob državo, ki si je ne zaslužimo. Tanka je rdeča črta od herojskega naroda, do sistematično šikaniranega naroda, ki mu ne dovolijo dobiti svoje države. Ne želim, da bi se to zgodilo moji Sloveniji. Zato se zavzemam, da tukaj spoštujemo višje standarde. In se odrekamo Satani…

 11. Spelji se v svojo otađbino in prenehaj že kozlati po Sloveniji in dogodkih v njej , kdo je
  bil povzročitelj vojne v nekdanji Jugoslaviji , Slovenci zagotovo ne , več o tem ti lahko povedo tisti , ki sedijo še danes na sodišču v Haagu , med njimi so v veliki večini kvazi
  “generali” nekdanje JNA , ki imajo na vesti smrti na tisoče nekdanjih “bratov nekdanje
  bratske države SFRJ ! Mesarsko klanje in genocid so izvajali pripadniki JNA , ki so ji
  poveljevali v veliki večini srbski kaplarji , pardon “generali” ! Zakaj je naredila samomor
  mladićeva hčerka , menda ne zato , ker je bil premalo učinkovit v svojem genocidnem
  deliriju ! Še enkrat te lepo prosim , da se odpoveš slovenskemu državljanstvu , ker ga
  zlorabljaš in ne zaslužiš ! VSI , KI SO SE UPRLI JNA-jevski soldateski so narodni junaki !

  Pač, če “nečesa”* ni bilo, si je za dviganje jugovinarske nacionalne zavesti potrebno izmisliti.
  “Nekaj je bilo in zelo hudo je bilo ! Podobno kot nacistični morilski pohodi !

  * “nečesa” = srbska agresija

  Andrej Briški

 12. Dejan Babošek , rodil se je 6. februarja 1976 na Ptuju . Na univerzi je študiral zgodovino in TEOLOGIJO . Leta 1990 je bil star štirinajst let in sedaj nas uči “režiser samouk” , kako
  je bila osamosvojitvena vojna , ” pizdarija ” in sebičnost slovenskih rodoljubov !
  Več ne bi o tem , sami presodite , kaj lahko počenja nekdo , ki je odraščal v letih totalne indoktrinacije otrok in mladine , žali nas na perverzen način , ki se ga je navzel od rdečih indokrinirancev razlagalcev komunistične pravičnosti in komunističnega altruizma !
  Sramota za narod in kulturo , predvsem pa za oblast , ki mu čvrsto stoji ob strani in ga
  plačuje z denarjem , ki ga oblastniki vsakodnevno pulijo iz naših žepov , saj tistim , ki
  občudujejo njegove mojstrovine ga tako ali tako NE , nasprotno delijo si dobiček !
  Preveč je “režiserjev in umetnikov” , ki služijo na račun slovenskega križovega pota v
  letih po vojni in po njej ! Scenaristi in ržiserji so danes postkomunisti , ki jih materialno
  in miselno obvladuje kučanov F21 , ki se pri vsem tem ne zaveda , da jih Baboško pelje
  žejne čez vodo !

  Andrej Briški ,

  Eden izmed tistih , ki so delali po mnenju “velikega ustvarjalca” PIZDARIJE v obdobju njegovega otroštva !

 13. Dejan Babošek , rodil se je 6. februarja 1976 na Ptuju . Na univerzi je študiral zgodovino in TEOLOGIJO . Leta 1990 je bil star štirinajst let in sedaj nas uči “režiser samouk” , kako
  je bila osamosvojitvena vojna , ” pizdarija ” in sebičnost slovenskih rodoljubov !
  Več ne bi o tem , sami presodite , kaj lahko počenja nekdo , ki je odraščal v letih totalne indoktrinacije otrok in mladine , žali nas na perverzen način , ki se ga je navzel od rdečih indokrinirancev razlagalcev komunistične pravičnosti in komunističnega altruizma !
  Sramota za narod in kulturo , predvsem pa za oblast , ki mu čvrsto stoji ob strani in ga
  plačuje z denarjem , ki ga oblastniki vsakodnevno pulijo iz naših žepov , saj tistim , ki
  občudujejo njegove mojstrovine ga tako ali tako NE , nasprotno delijo si dobiček !
  Preveč je “režiserjev in umetnikov” , ki služijo na račun slovenskega križovega pota v
  letih po vojni in po njej ! Scenaristi in ržiserji so danes postkomunisti , ki jih materialno
  in miselno obvladuje kučanov F21 , ki se pri vsem tem ne zaveda , da jih Baboško pelje
  žejne čez vodo !

  Andrej Briški ,

  Eden izmed tistih , ki so delali po mnenju “velikega ustvarjalca” PIZDARIJE v obdobju njegovega otroštva !

 14. Oh,ne gre za strah.Iz t.i.filma je povsem jasno razvidno sovraštvo do Kristusa in do kristjana.On sam je napovedal,da bodo njegove učence sovražili zaradi Njega.Tako kot vse druge Njegove besede je tudi ta resnična.

 15. A mladi Babosek je študiral teologijo!? Pa to je neverjetno, da si nekdo vloži celo študij nečesa, samo zato da bi lahko to še bolj natančno spljuval. To je res dejanje idiota.
  Zato film postavlja problematiko v povsem izmišljen kontekst, z edinim kriterijem, da gre za sovražen kontekst. Vseeno o čem bi šlo, za begunce ali za kaj drugega.

  Ko bo šel film v tujino, bodo mislili, da se v Sloveniji res razrašča nacizem in da kljukasti križi visijo v vsakem podhodu. Ravnatelji pa res spustijo v šolo vsako pizdarijo.

  Čeprav se sam ne strinjam z mnogimi komentatorji glede vprašanja beguncev, ker mi je v žalitev beseda avtohtonost, za človeka, je ta film še bolj nagnusen. Človek ni rastlina. In takšen prezir do človeka, kot ga kaže tudi desnica, ni primeren. Gospodič Babosek pa se bo moral sprijazniti s tem, da je idiot v rokah drugih manipulatorjev, ki so z njim presegli sami sebe.

 16. “Po šolah strašijo pred desničarji v podobi neonacistov”

  To je investicija v prihodnost. Klika, ki sedaj vlada, pač misli še v bprihodnosti vladati.

  Stane Dolanc: “Mora biti jasno, da smo v tej deželi na oblasti mi, komunisti. Če ne bi bili mi, bi bil kdo drug, toda temu ni tako in tudi nikoli ne bo.”
  https://sl.wikiquote.org/wiki/Stane_Dolanc

 17. Spoštovani g. Igor Đukanović, beremo, da je vernike Srbske pravoslavne cerkve ob Božiču s pismom nagovoril patriarh Irinej, … Pozval je k molitvi za vse ljudi, posebej mlade, ki so žrtve mamil, alkohola, razvrata, gneva in brezčutnosti…. Naj se ob teh besedah združimo z Vami, kajti bolj kot nas razdeljujejo spomini in njihova različna razlaga, nas morajo povezovati vsakovrstna prizadevanja za medsebojno razumevanje.

Comments are closed.