Platforma za socialna omrežja Ning je odslej plačljiva

0
347

Platforma za graditev socialnih omrežij Ning, ki je bila doslej brezplačna, prehaja na plačljiv servis. S svojo bogato ponudbo orodij so uspeli do sedaj pritegniti veliko ljudi, da so na Ningu zgradili svoje omrežje.

Podjetje načrtuje prehod na plačljivo uporabo ali pa odstranitev omrežja celo za sedanje uporabnike. Nekaterim, še posebno šolnikom in nevladnim organizacijam, ki so platformo uporabljali v izobraževalne namene ali za povezovanje svojega članstva, se počutijo prizadeti. Tom Whitby, ustanovitelj Educator PLN Ning, je takole izrazil svojo prizadetost: “Ning nas je “vrgel pod avtobus”.”

Bodoči uporabniki bodo seveda dvakrat premislili, preden bodo plačali uporabo platforme in pa trikrat preden jo bodo preselili drugam. Vsi, ki so kdajkoli postavljali skupnost s pomočjo socialnega omrežja, vedo, koliko truda je potrebnega za izgradnjo skupnosti. In prav na to dilemo računajo lastniki Ninga.

Za vse, ki nameravate graditi skupnost s pomočjo platform za socialna omrežja, je na voljo še nekaj brezplačnih možnosti:

Koliko časa bodo platforme še brezplačne?

Vir: www.readwriteweb

Foto: PhotoXpress

Prijava

Za komentiranje se prijavite