Pismo bralca: Plačanci

9

marta-kos-marko-drago-kosMed novimi obrazi za prihodnje volitve se je pojavilo ime Marte Kos veleposlanice Republike  Slovenije v Berlinu. Gospa je sestra Draga in Lojzeta Kosa; vsa družina ima lepo plačane zaposlitve v državnih strukturah, Marta Kos je imela pred nastopom službe veleposlanice Slovenije v Berlinu s strani države financirane razne tečaje komunikacije, v Dnevniku je pred bližajočimi se volitvami 18. septembra 2008 objavila oglas za katerega je plačala 8.440,00 €. v njem je širila negativno propagando proti Janezu Janši; ki je v svojem mandatu uspešno predsedoval svetu Evrope; njegov minister za finance Andrej Bajuk bil priznan kot najboljši izmed finančnih ministrov EU, Slovenija je stopila v € območje in Janez Janša je svoj mandat 2004-2008 kot predsednik vlade z dobrim finančnim rezultatom uspešno zaključil. Levosučni pa so že pripravili diverzijo in brat  Marte Kos, Drago je v obdobju pred volitvami 2008, dobljeno nalogo s strani UDBO mafije »Afera Patria« izvršil in vse kaže, da je bil za opravljeno nalogo bogato nagrajen s pogodbo v višini nekaj sto tisoč €, z državno banko-NLB v Ljubljani. Drugi brat Marte Kos, Lojze Kos ima dosmrtno mesto dopisnika RTV Slovenije v Avstriji.

Dejstvo, da družino Kos plačuje država, se pravi vsi državljani Slovenije, je žalostno, kot tudi dejstvo, da so le del široke mreže, ki ovira demokratizacijo Slovenije.
S svojim delom kršijo ustavo Slovenije in resolucijo o človekovih pravicah; zato je njihova dejavnost kriminalna.

Tej njihovi raboti nista nasprotovala niti prvi varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek, niti ne nasprotuje sedanja varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, s čemer jasno kažeta kaj pomeni za njiju člen ustave Republike Slovenije ki pravi, da so vsi državljani Slovenije brez razlik pred  zakonom enaki.

V realnem svetu parlamentarnih demokracij in tržnega gospodarstva kriminalce za zločinska dejanja najemajo posamezna podjetja ali koncerni, ki se bore za prevlado na lokalnem ali mednarodnem trgu. Pri tej raboti pa morajo biti zelo previdni, kajti pod prste jim gledajo službe pregona, policije raznih vej, Interpol, tožilci, sodišča, saj naštete službe v teh državah svoje delo opravljajo neprimerno boljše kot v Sloveniji. Slovenijo pa naštete službe le sramote pred mednarodno skupnostjo.
Kako dolgo še!

Erik J. Krisch, Ljubljana

 

9 KOMENTARJI

 1. Ob tem se mi spomin povrne na zadnji nemški obisk na najvišjem državnem nivoju. Koncem leta 2014 nas je s svojo delegacijo obiskal predsednik ZRN Joachim Gauck. Organizirana je bila tudi zelo aktualna okrogla miza, na kateri sta sodelovala tudi predsednika Nemčije in Slovenije, vsak s svojimi izbranci. Slovenskega predsednika Boruta Pahorja je spremljala tudi slovenska veleposlanica. Razpravo je prenašala nacionalna RTV, posnetek je dosegljiv na spletu. Tedaj me je presenetila očitno »navijaška« vnema veleposlanice Marte Kos, ki je nemški delegaciji hotela prikazati Slovenijo, kot deželo skoraj za vzgled uspešnega razvoja, ki je zasnovan na centrih odličnosti, česar bi se tudi razviti Nemci lahko naučili. Ta navdušenost veleposlanice je dajala ton tej okrogli mizi in tudi poročanju slovenskih novinarjev. Spremljal sem poročanje slovenskih medijev. Presenečen sem opazil, da je pomanjkljivo. Na osnovi ogleda posnetka, sem potem na kratko zapisal bistveno sporočilo Sloveniji. Tisk je ta moj zapis objavil pod naslovom »Kaj so temelji razvoja dežele?« Nemška podjetnica in predstavnica Bavarske je namreč povedala, kaj je omogočilo razvoj Bavarske, da je iz zelene, predvsem kmetijske dežele, postala visoko razvita tehnološka dežela najvišjega ranga z razvitim gospodarstvom in podjetji, svetovnimi nosilci razvoja. Povedala je, da so bili za Bavarsko najpomembnejši trije temelji, ki jih je vredno ponoviti.

  Prvi temelj je, da je deželna vlada oz. država poskrbela, da so univerze nudile deželi potrebno znanje za razvoj, poskrbela je, da funkcionira dualni izobraževalni sistem za iskane poklice.

  Drugi temelj je bila izdelana dolgoročna vizija razvoja in temu ustrezno veliko vlaganje v infrastrukturo, ceste, železnice in letališča.

  Tretji temelj pa je zagotovljena zanesljiva in načrtno dostopna energija po deželi.

  Kaj se lahko naučimo na tem primeru? To, da kdor nekaj tako »slika«, da se kar blešči, lahko tedaj ne vidi več dobro in prezre bistvo. Kaj se lahko nauči Slovenija od Bavarske?

  Kaj so torej lahko temelji razvoja?

  Koliko so Marta Kos in ostali predstavniki v slovenski delegaciji, kjer so predvsem pazli na samohvalo,tudi novinarji,na tem primmeru prispevali k razvoju Slovenije?

  P.s.: 25.11.2014 je bila okrogla miza predsednikov Nemčije in Slovenije, Joachima Gaucka in Boruta Pahorja: https://www.youtube.com/watch?v=DpfUEE72qFY

   • Se strinjam, ta članek je zanimiv. Npr.:
    Nekje so izračunali, da je montirani proces Patria stal 4,8 milijarde v vseh svojih posrednih posledicah.

    • Trdim, da so posledice neizračunljive. Zaradi tega procesa so bili volivci napačno informirani in so volili na podlagi napačnih informacij.

     • Točno se seveda ne da izračunati, približno pa le.
      No pa sem se potrudil in poiskal članek, sem si pa malo narobe zapomnil, “naračunali” so “le” 4,24 milijarde, pri tam pa niso upoštevali vsega, npr. časa, ki so ga razni komentatorji pod članki porabili za pisanje na tisoče komentarjev namesto česa drugega.

      https://kavarnahayek.wordpress.com//?s=patria&search=Go

     • Nesporazum. Izračunljive ne mislim na točnost pač pa na posledice, ki dejansko vplivajo na olalala generacij. Mislim na neskončno veliko vrednost. To je bil močan udarec po prebujajoči se demokraciji in mogoče je celo, da je bil to zadnji žebelj v krati, kjer leži mrlič Slovenija.

     • Potem bi pa moral iti nazaj do leta 1945.
      Tu se potem lahko išče primerjava stanja med SLO in sosednjimi regijami (brez komunizma) takrat in sedaj. Številke so enormne!

   • Za državljane Nemčije in Zahoda je pravna država samoumevna, zato je ni predstavnica Bavarske navedla.

Comments are closed.