Pismo bralca: Osamosvojitelje zapirajo tisti, ki so bili proti osamosvojitvi

15

krkovic_dob_04072014_8Četrti julij. Žalosten dan. Pa ne zaradi obujanja spominov na dan borcev, marveč zaradi dejstva, da slovenska oblast v 21. stoletju še vedno zapira ljudi, ne da bi le-ti vedeli zakaj.

Ob šestih zjutraj so v petek prijatelji Toneta Krkoviča odpeljali svojega bivšega komandirja v zapor na Dob. Se dovolj zavedamo, da je moral danes v zapor človek, ki je v času osamosvajanja Slovenije gorel in skorajda izgorel za svojo domovino. V ušesih mi odzvanjajo njegova povelja, ki so bila v celoti naravnana v prid Sloveniji. Danes se spominjam njegovih smelih, premišljenih in tudi drznih potez, ki so imele en sam cilj – ustvariti novo, samostojno in demokratično domovino Slovenijo. Krkovičev odhod na Dob oznanja, da naš narod živi le v nekakšni navidezni demokratičnosti, da še vedno ni očiščen nekdanjega komunističnega balasta, ki ga tranzicijska levica vzdržuje prek svojih mafijskih dedičev, delujočih v skritem in varnem ozadju. Na današnji dan se lahko le zgrozim, če pomislim, da so kazenski postopki slovenskih sodišč, ne le v nasprotju z načeli mednarodnega prava, ampak tudi in predvsem z vsako civilizacijsko normo in človeško pametjo. Seveda je sodbo potrebno prepustiti stroki. Le kdo tega ne ve. Gre za kvalificirano in razsvetljeno stroko, gre za pravičnost, ki bi morala biti ljudem najvišji življenjski ideal.

To kar vidim in razumem danes – in bom verjetno še jutri in pojutrišnjem – je dobesedno negativiziranje osamosvojitve, kar lahko pomeni, da mnogo teh ki obsodbo danes podpirajo, v osamosvojitev ne verjamejo več, ker saj se danes samo kregamo o zgodovini, pa o politiki, pa do skrajnosti se sovražimo (predvsem mislim tiste, ki imajo tak odnos do Janeza Janše), da se mnogim cedita med in mleko po časih, ko smo se vsi imeli tako radi in se nismo nič kregali. Seveda, ko pa smo nekateri morali biti tiho.

Od ljudstva izvoljena oblast je odstranila že dva pomembna člana osamosvojitvene ekipe iz javnega življenja in to z metodologijo pravosodne oblasti, ki se kaj bistveno ne razlikuje od povojne komunistične oblasti? Nasilna odstranitev človeka je tudi poizkus človeka duševno zlomiti.

Vse bolj se v ospredje postavlja aktualno vprašanje: kdaj se bo EU zdelo vredno odzvati se in našo navidezno demokratičnost spremeniti v blagostanje, vredno človeškega obstoja.

Danes, četrtega julija, se tragična dejanja kar vrstijo: včeraj Janez Janša, danes Tone Krkovič, jutri Ivan Črnkovič. In kaj kmalu znaš biti na vrsti tudi Ti, dragi bralec!

Ive A. Stanič
Kočevska Reka, 4. julija 2014

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


15 KOMENTARJI

 1. To je zato, ker je bila osamosvojitev samo iluzija. Velika večina je v osamosvojitvi videla samo švicarske plače . Večina je volila osamosvojitev in hkrati Kučana.
  Slovenci se večinsko niso nikoli v glavah ločili od socializma. Očitno kot narod še nismo dovolj zreli, da bi imeli svojo državo. Ivan Cankar, ki so ga menda do smrti pretepli zagovorniki podobnih idej, kakor jih imajo naši novodobni revolucionarji in vstajniki je že vedel, ko je pisal o HLAPCIH.

 2. Ne bodo našo slovensko zavest in dušo zlomili!!!

  Še bolj se bomo oprijeli svoje slovenski biti, ker vemo, da so do nje nepravični!

 3. Tudi jaz se, osamosvojitelj, pa nisem skorumpiran, nisem preprodajal orožja, nisem pričakoval, da bodo osamosvojitelji na oblast to izkoristili na način, da si pletejo podporno mrežo, in potem hočejo koristi od tega, da jim denar kaplja, kot osamosvojiteljske zasluge. Za nameček je bilo osamosvojiteljem vzet dodatek za plačilo zdravstvene zavarovalnice. Toliko o poštenosti JJ ali Krkoviča

  • Kdor ni preveč len in malomaren, lahko preveri na internetu vso resnico o orožju, ki smo ga dali Hrvatom in BiH za njihovo obrambo pred YU agresorjem!

   Govori se o tem da je država Slovenija pomagal Hrvaški in BiH v orožju in šolanju njihove vojske (nekaj 1000 vojakov so usposabljali pri nas!)

   DRŽAVA, torej tudi Kučan, vlada in njeni ministri in pomagala je naša policija in še veliko institucij!

   Govori se o PROVIZIJI in ne o kakšnih podkupninah!
   Govori se o dveh ladjah ( 2 ladji) in drugje o 30 ladjah, ker je 2 premalo za antipropagando in zlivanje gnojnice!

   Kontejnerska ladja prepelje 1000 in več kontejnerjev! Si predstavljate 30 ladij x 1000 kontejnerjev?

   Seveda pa blatijo vse po vrsti, da bi tako umazali primarno tarčo!

   Seveda pa je ta zgodba še vedno zaprta, pod STROGO ZAUPNO in je tako zelo lahko ribariti v kalnem!

   Potem pa so tu razne nepreverjene in nedokazane zgodbice, tistih ki prav radi sklepajo, da je za vse kriva politična konkurenca!

  • V času mobilizacije je bilo v TO precej Kučanu zvestih oprod. Poslušali smo njihove ideje o kvadraturi kroga, neumnosti, ki so poskušale bolj ali manj spretno zakriti zanje mučno dejstvo, da so kot zadnji pritekli na vlak, ki jih po sili razmer pelje iz Juge. Škoda, da so kasneje pravi osamosvojitelji naivno prepustili prenekatera ključna mesta tudi tovrstnim manipulatorjem, ki so na zunaj delovali fino, gosposko in bi bojda bolje znali opravljati razne pomembne službe, kot naša, mnogih poslov nevešča stran.

   Govoriva o tem?

 4. Ne samo, da zapirajo osamosvojitelje in lažejo o njih in eden takih kot bivši delavec UDBE se kiti po plakatnih mestih po primorski in taki nam bodo vladali .Kričimo dokler je še čas.

 5. Slovenija je še vedno okupirana in zato je tako.

  Nikjer na svetu okupatorji in domači izdajalci ne spoštujejo osnovnih moralnih in etičnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Dokazi okupacije Slovenije so poleg vseh ostalih tudi naslednji
  – Zazidavanje otrok v rudniške jaške
  – Zapiranje osamosvojiteljev brez dokazov
  – Oprostitve lopovov in barab, ki dokazano niso plačevali delavcev in davkov zaradi neupoštevanja dokazov
  – Oprostitve narkodilerjev zaradi “nepravih” dokazov
  – Poviševanje davkov
  – Krivoprisežništvo (poslanci strank PS, ZD, DESUS, DL so prisegli, da bodo spoštovali ustavo, pa so z izglasovanjem Nepremičninskega zakona to zlorabili – US jim je to povedalo z razveljavitvijo zakona)
  Slovenci ne nasedajte jim.

 6. Veliko je govora in spodbud za rešitev iz zagat – težkoč, toda povsod je preveč površno, manjka ugotovitve globine- bistva, jedra zla – krivca vsega.
  V podobnih obdobjih Cerkve, Bog ni poklical Znanstvenike in Bogoslovce (Teologe), ampak preprostih ljudi. To je jasno pokazal z sv. Frančiškom in tudi z sv. Janezom Vianeyem.
  Tudi sedaj je na podvigu mostiščar (Pontifice) »Frančišek«.Toraj smo v podobnem položaju Cerkve, ko pred 800 leti, 1209 +.

  (Mt 6, 33)
  »Iščite najprej božjega kraljestva in njegove pravice in vse to vam bo navrženo«.

  (5Mojz 11, 26-29)
  »Glejte, danes polagam pred vas blagoslov in prekletstvo: Blagoslov, če boste pokorni zapovedim Gospoda, svojega Boga, ki vam ga danes dajem; prekletstvo, če ne boste pokorni zapovedim Gospoda, svojega Boga, temveč boste krenili s pota, ki vam ga danes zapovedujem in hodili za tujimi bogovi, ki jih niste poznali.«
  To kar je zapisano v »X Božjih zapovedih«, je izvleček jedra zakonov Satvarstva, zakoni, ki so nujni, da Stvarstvo lahko deluje.

 7. Če smo že pri sv. pismu, bi rekel, da se Slovenci vedno bolj odvračamo od krščanstva. Res je sedemdesetletni komunistični režim z nenehnim pritiskom opravil svoje pa vendar bi ljudstvo lahko vztrajalo pri veri svojih očetov in tisočletni tradiciji če bi bilo kaj vredno. Samo ozrimo se po naši pokrajini pa bomo videli na vsakem hribčku cerkvico, v centru glavnega mesta pa prekrasne cerkve v vsaki drugi ulici, da ne govorim o številnih božjih poteh, kamor so romali naši predniki. Razkristjanjevanje je po osamosvojitvi žal pospešeno, namesto da bi bilo zaustavljeno, kristjanofobni izpadi pa so bolj pogosti, kot zadnja leta v SFRJ. Spomnimo se Marije s podgano, zažiganja križa v Strunjanu, povezovanja zvonov Kopru, napisa, da bomo še klali kristjane v Ljubljani in nenehnega sovražnega čečkanja po stolnici in frančiškanski cerkvi. Ljudje so ob tem brezbrižni, deklariranih kristjanov in nedeljnikov je vedno manj, prokomunističnih volilcev pa vedno več. Uresničilo se je še to, na kar so nas ob osamosvajanju opozarjali zahodni državniki: da se lahko zgodi, da ne bomo mogli ali znali organizirati svoje države! V teh razmerah nam ostane samo še molitev in upanje, da prosijo za Slovenijo tudi svetniški mučenci, čeprav jim nismo omogočili niti dostojnega pokopa in grobov in seveda Marija, zavetnica Slovenije.

 8. dANES SMO BRALI:

  (Mt 11, 25-26)
  »Slavim te, Oče, Gospod nebes in zemlje, da si prikril to modrim in razumnim in razodel malim. Da, Oče; zakaj tako ti je bilo všeč.«
  1Kor 14, 11)
  Če toraj ne vem pomena glasu, bom temu, ki govori, tujec in ta, ki govori bo zame tujec«.

  Oznanjevanje Božjega Kraljestva, (evangelizacija?) ki smo mu priče, se dandanes oznanja v glavnem, predvsem z modrimi(?) človeškimi pridevki in tujimi izrazi, kar zamegljuje preproste! Božje nauke – napotke.

 9. Spošt.g.Stanič!
  Odličen odziv odličnega človeka.

  Enkratno.Jasno.Čisto.Sporočilno.Žalostno.Dejanskostno.Usodno

  Ne morem ,da bi ne usporejal tega, za primer, pisanja z pisanji udarnodežurnih novinarjev huntinega F571.
  Polna so umetelno zavitih, leporečniških reprodukcij v akrobatskih poiskusih biti všečen opranoglavemu bralcu, všečen nabojnemu uredniku s ciljem očrniti, zasvinjati, zmanipulirati, obtoževati in pritlehno obtoževati z neverjetno prefinjenim občutkom prizadevati sočloveka in ga razčlovečevati tako, kar mimogrede.

  Zakaj je temu tako, ne bom razpredal.To veste.

  Pokorno javljam, da je hudo.

  Iz današnje oddaje National Geographica : vsak, čisto vsak
  diktator je končal svojo kariero.Nepreklicno.Tudi Kučanove
  diktature v gulagu Slovenistan bo konec in ne bo ga Golobiča ali cvetobera politikantske nasledstvene partijske modrosti – Cerarja- ki bi lahko še svinjal svobodo Slovencev.Res, tudi slovenska zastava bo vihrala na stolpu ljubljanskega gradu.Zdaj ne more, ker župan sovraži Slovenijo kot tako in vse, ki so jo naredili.
  Torej tudi kretenskim balkanalijam bo nepreklicno konec.

 10. Danes sem prebral v Oznanilih župnije sv. Ladislava v Beltincih naslednjo kolumno g. Petra Štumpfa, škofa murskosoboške škofije, ki me je ganila, in sicer piše, navajam:
  “Ali smo še vredni Slovenije?
  Tragičnost nepravne, skorumpirane in idjno in politično razdeljene Slovenije je to državo pahnila v dokončni zlom. Mnogi politiki naivno mislijo, da v predvolilnem plesu in muziki še navdušujejo in navdihujejo ljudi, a se hudo motijo. Njihova predvolilna besedičenja so popolnoma odveč. Pod milim nebom nam nimajo kaj več povedati. Vse je samo še strateška igra, kako julija priti v parlament. Kaj bodo počeli v prihodnje, res ne vem. Vse obljube so samo “blef”, ker so kot neopravljeni dobri sklepi, ki jih duhovni učitelji smatrajo za tlakovec v peklu. Ne moreš obljube uresničiti, če nisi značajen, če nimaš zavesti in etičnega ravnanja. Vse se zruši že na samem začetku. Demagoški politiki so kot zasvojenci od mamil. Sebi in drugim obljubljajo ozdravitev, potem pa to prelomijo, ker ne zmorejo. Zakaj ne zmorejo? Zato, ker nimajo nobene volje priznati, da so bolni od nepoštenosti in skorumpiranosti. Če pa je kdo kdor tega prost, pa ga bremeni prizadetost zaradi sporov v stranki ali sporov s sosednjimi strankami. Namesto, da bi združili moči in okrepili mišice, poglejujejo eden proti drugemu kot užaljena deklina proti sosedi, ki ji je speljala fanta.
  Ni bil škof Glavan solist v srečanju z nekaterimi strankami. Škofje smo mu pri tem potrdili. Zakaj? Ja povsem logično je, da se bomo menda obrnili k tistim strankam, ki še vsaj medlo predstavljajo vrednote osamosvajanja, naj se vendarle spametujejo, zedinijo in tako za to ljubo slovenijo naredijo še vsaj tisto nekaj, da ne bomo izgubili domovine, če smo dopustili razkroj države. Je to vmešavanje cerkve v državo? Za medije in mnoge ljudi je! Vse pa sprašujem: Ali ni bilo vmešavanje Cerkve v državo v času osamosvajanja, ko je nadškof Šuštar odločno zastavil svojo moralno avtoriteto med evropskimi voditelji za samostojno državo? Je kdo takrat kaj o tem komentiral ali temu nasprotoval? Nasprotno, vrh slovenske politike ga je na sam praznik apostola Petra in Pavla prosil, naj vendarle posreduje, ker se bo drugače Slovenija znašla v balkanski moriji.
  Sedaj ni čisto nič drugače! Takrat smo bili ogroženi od ostankov nekdanje Jugoslavije, sedaj smo ogroženi od tistih slovenskih sil, ki so zavrgle vrednote osamosvajanja. Slovensko narodno telo požira sebe, se razkraja.
  Cerkev se nima kaj vmešavati v politiko! Se strinjam in se noče vmešavati. Ko pa so v nevarnosti dedne časti naroda, in Cerkev je nazačetkih teh časti, mora reagirati. Mnogi vidijo na plečih Cerkve na Slovenskem težke moralne in ekonomske grehe. Cerkev zato plačuje velik davek medijskih pogromov, moralne vprašljivosti in duhovne nestabilnosti, ampak še vedno je Cerkev – Cerkev v pokori, Cerkev v spreobračanju. Cerkev je prvorojenka slovenstva. Tega noben razumen človek ne bo zanikal. Če ja bila pred stoletji na začetkih slovenskih dednih časti je sedaj po svoji krivdi tam, kjer še državni grešniki niso, na začetkih pokore.
  Moja pokora je, da sem v delu škofijske stavbe, ki je praktično edina škofijska nepremičnina, pa še ta ni povsem v njeni lasti, ustanovil Lazarjev dom, kjer soboška škofijska Karitas dnevno nasiti do 50 ubogih ljudi, kjer vsak teden zdravnik in psihoterapevt opravita zdravniško oskrbo tistim, ki nimajo zdravstvenega zavarovanja – škof in ubogi v isti stavbi. Če sem doma, vsaj enkrat tedensko tudi sam v tem domu kupim obrok in obedujem s temi ljudmi. Oprostite! Ampak, to je vloga države! Ali ni tudi vmešavanje Cerkve v državo, ko namesto nje opravlja takšne dejavnosti?
  Naj spomnim, da mojih odločitev in dejanj za uboge še ni komentiral noben osrednji ali lokalni medij. Noben medij me še ni zaprosil za intervju glede tega projekta. Zakaj?Na škofu se ne sme najti najti nič dobrega, ker je to nevarno. Množice bi mu lahko sledile. Zato se o škofih pri nas ne poroča nič dobrega. Če pa bi že morali, mediji raje molčijo. Čisto nič jim ni za ubogo in pričevalno Cerkev, temveč iščejo in poročajo samo o škandalih v Cerkvi- na hasek tistih, ki jih Cerkev še moti pri nečednostih. Ljudem vsiljujejo podobo oblastne, častiželjne in pohlepne Cerkve z namenom, da v njihovi zavesti ustvarjajo sovražno razpoloženje in versko nestrpnost. Igrajo se z igro: jaz te lahko udarim, ti mene ne smeš, ker ti to prepoveduje evangelijski nauk. Vendar ni tako!….Razni komentatorji in pisuni si bodo pač morali vzeti na znanje socialni nauk cerkve, okrožnice papežev in še kaj od tega. Največjo zaušnico jim daje prav sedaj že sveti Janez Pavel II., ki je na Poljskem in politično gibanje za osvoboditev od komunizma, sindikat Solidarnosti. Tudi Papež Frančišek je še kot buenosaireški nadškof povedal argentinskim oblastem, ki kratijo človekove pravice in so odlrit nasprotnik Cerkve tako močne besede, da jih še sedaj bolijo ušesa. Cerkev v Sloveniji kljub svojim grehom tudi pri socialnih in družbenih vprašanjih ne misli biti drugačna. Zatajila bi Kristusa. Pot je naporna. Neki župnik mi je dejal: Rad bi dejal ljudem, naj volijo tiste, ki ohranjajo krščanske vrednote. In volili bodo prav nasprotno. Če pa jim rečem, naj volijo tiste,ki so proti krščanskim vrednotam, jih bodo volili! Gre za obnašanje, ki misli da je svobodno od nekega vplivanja, pa je že dolgo zasužnjeno od idejne in moralne zmešnjave. Julijske volitve so odločilne. Simbol teh volitev je Janez Janša. Niso ga za to napravili njegovi somišljeniki, še manj Cerkev kot sedaj mediji razglašajo, temveč nepravno sodstvo, ki so si ga polastili nasprotniki vrednot osamosvojitve. Če je dogodek na Roški napovedal zarjo pravnhe države, je sedaj Janšev odhod v zapor napovedal zaton takšne države. Janši mnogi privoščijo zapor – toda danes Janša, jutri jaz, pojutrišnjem ti – brez dokazane krivde. Zakaj?? Preprosto zato, ker smo Slovenci, ki ohranjamo in negujemo dedne čast. Dob bo premajhen. kmalu bodo morali postaviti zapore za vse, ki hočemo biti takšni Slovenci, kot so bili naši dedje in ne kaj drugega. Julija ne bomo odločali o strankah. Niti ne bomo odločali o politični in gospodarski usodi države. Odločali bomo o tem ali smo še vredni Sloveniuje, ali pa smo jo že uničili in zavrgli. Iskanje poštenjakov za parlament bo naporno, ker jih je zelo malo. Odstotnost na volitvah bo glas proti Sloveniji. Čas pred volitvami je čas molitve, premišljevanja in razločevanja – je možen čas priprave na ukrepe za ozdravitev in ohranitev Slovenije.

 11. Najlepša hvala g. Hartmanu, da je objavil članek g. škofa Štumfa. Njegov članek in javne besede g. škofa Glavana so v tolažbo vsem kristjanom v Sloveniji, ki pričakujejo tudi javna stališča voditeljev Cerkve o nevzdržnih razmerah v Sloveniji. Cerkev je internacionalna in v svetu zelo vplivna, njene besede v svetovni, zahodni in evropski politiki veliko pomenijo. Da je tako, nam priča tudi histerična reakcija premierke s pismom v Vatikan o “vmešavanju” škofa Glavana v pravosodje, čeprav je vsakemu človeku z zdravo pametjo in brez pravniške izobrazbe takoj jasno, da gre za montiran političen proces, ko prebere že obtožnico, kaj šele sodbo. Zato se je Cerkev, kot ena najpomembnejših institucij v državi celo dolžna odzvati na nenormalne razmere v politiki, pravosodju in gospodarstvu Slovenije, pravica za to je povsem legitimna in po ustavi legalna!

Comments are closed.