Piškotarska kvazi-demokracija

40

milan_kucan_Ob aktualnem dogajanju v slovenski politiki se vedno znova spomnim na komentar psihologa dr. Blaža Vodopivca pred mesecem dni v Financah. Prav omenjeni avtor je namreč na poljuden način pojasnil »neverendingstory« (pravilno slovensko: nikoli končana zgodba) slovenske nedokončane tranzicije, ki deluje na podlagi refleksov. Torej v položaju, ko gospodar le redko uporabi palico – običajno zadostuje že korenček. Pardon, piškotek.

Potrebujete konkretne dokaze? Pa začnimo. Ta teden bi moralo ustavno sodišče odločiti o (ne)ustavnosti ukinitvi poslanskega mandata Janeza Janše. Zgodilo pa se je nekaj, kar smo pravzaprav lahko pričakovali – ustavni sodniki niso hoteli ugrizniti v to kislo jabolko in so odločanje o Janši preložili. Verjetno bi lahko tudi mirno odločili, da je bila poteza poslancev strank tranzicijske levice povsem legitimna (s tem bi seveda brez težav zadovoljili tudi »Don Corleoneja« iz Murgel), vendar obstaja težava: na ustavnem sodišču se je zaradi iste zadeve pritožila tudi skupina volivcev iz Grosuplja. Lahko si samo predstavljamo, v kakšni zadregi morajo biti ustavni sodniki, ko se soočajo s političnimi pritiski botrov iz ozadja na eni strani ter težo ustave in zakonov na drugi. A ne pozabimo, da so glavni protagonisti totalitarnih režimov 20. stoletja delovali »v skladu z zakoni« – ki so jih v glavnem sami napisali.

A to, kar nas mora skrbeti, pa je, da postkomunistična nomenklatura preko legalnih organov oblasti neusmiljeno uničuje tisto, kar naj bi bila opozicija. Drugače povedano: uničuje tiste, ki so ji zares nevarni. In pusti pri miru one druge, ki ji tu in tam nasprotujejo, vendar so ji v principu neškodljivi. Na ta način tudi deluje po metodi »deli in vladaj« (mimogrede, hudič se v grščini imenuje »diabolos«, torej tisti, ki deli) in ustvarja vtis, da tisti, ki ji nasprotujejo, v resnici škodujejo državi, delujejo zdraharsko in motijo naš blaženi mir. Torej je res najbolje, da restavriramo SZDL, ki velja za nekakšen zgodovinski dosežek t. i. socializma po meri ljudi. Torej socializem, v katerem bomo vsi različni in vsi enakopravni (čeprav nekateri malo bolj kot drugi). Lažni mir pa je prav tako produkt zlega, saj temelji na laži in prikrivanju.

Skrb vzbujajoče je, da je talec piškotkarske logike tudi edina slovenska politična stranka, ki se v svojem nazivu (vsaj že leto dni) sklicuje na krščansko demokracijo. Dobro, evropskemu poslancu Lojzetu Peterletu po eni strani lahko oprostimo, da je znova slabo premislil o svojih potezah (slab šahist torej!) in se zapletel v nepotrebno druženje z Milanom Kučanom ravno v najbolj neprimernem trenutku – kot da bi pozabil, kdo je miniral njegovo kandidaturo za generalnega sekretarja Sveta Evrope in kdo je pred letom in pol v razvpiti stožiški dvorani in še bolj razvpiti proslavi vpil o tatinski »bandi kravatarski« iz Bruslja. A v španovijo s Kučanom je že zdavnaj vstopil tudi frontman NSi Matej Tonin, pa ne samo zaradi nesrečne privilegirane pokojnine zadnjega šefa CK ZKS (kar prvi med poslanci NSi seveda ne šteje med napake), pač pa tudi zaradi nedavnih izjav, da Janez Janša ni politični zapornik, pač pa zgolj politik v zaporu. Ponovil je pravzaprav iste besede, ki smo jih že tolikokrat slišali iz postkomunističnih krogov. In to ni več kiks, pač pa razkritje tega, kar v resnici misli. In bržkone je v ozadju spet kakšen »piškotek« – morda celo obljuba, da če se NSi čim bolj distancira od Janše, jo bodo mediji pustili na miru. Na takšne obljube nekomu, ki na podlagi svojih velikih ambicij zasleduje predvsem kratkoročne politične cilje, ni težko nasesti. Vendar je politika, vsaj v slovenskem primeru, tek na dolge proge. In treba je priznati, da isti mediji, ki so prej napadali že pokojnega dr. Andreja Bajuka (nekaj časa pa tudi Ljudmilo Novak), sedaj pustijo NSi pri miru. Kdor vsaj malo uporablja dar razločevanja, mu to dejstvo verjetno kaj pove.

In nauk zgodbe o piškotkih? Morda to, da če po vsem škandalih v slovenskem pravosodju še vedno verjamemo v neodvisnost sodstva ter dobronamernost krivosodnih »tepihovalcev«, je to, kot bi dejal naš veliki poet France Prešeren, »strašna slepota«. Koliko časa se bomo Slovenci še pustili slepiti politični eliti, ki ji obračun z Janšo pomeni največ v politiki, ob vseh drugih političnih in življenjskih problemih državljanov (npr. v tem trenutku tako izstopajočem problemu ponavljajočih se poplav)? Mimogrede: Agencija RS za okolje nima denarja za ureditev vodotokov, medtem ko se gradijo njeni laboratoriji za tri milijone evrov. Kar je podobno, kot če bi Slovenec kupil mercedesa in nato umrl od lakote…

40 KOMENTARJI

 1. Gospodje iz SDS. Prosim da se pogledate in popravite napake pri sebi, šele nato iščite napake drugje.
  Sam nisem član nobene stranke, sme podpornik NSi in to je to, vem da Peterle nebi smel na tist forum, vem da bi moral Tonin včasih zapreti usta ali se vsaj ugrizniti v jezik, toda zakaj tako zavajate z pokojnino, če je del SDS poslancev pripomoglo k penziji bivšega predsednika, tudi zakon o arhivih ste do zadnjega podpirali?
  Dokler je NSi stala ob strani SDS in velikega vodje je samo izgubljala, ko so malo zadihali, pa ste prav v SDS začeli z vsemi topovi ( Reporter, Demokracija, twiter..) tolči po stranki, šele nato je prišlo do nasprotne reakcije in včasih preveč odrezavo in nekrščansko.

  IF, bom kar tukaj odgovoril, že kar nekaj časa se ve, da ima stranka v elektrogospodarstvu svoje lovke, celo računsko sodišče je potrdilo, pa vendar še vedno ne verjameš.
  Tako kot pravi Pavel, pri nas ni desnice, so samo levičarji, razlika je le v tem, da eni hodijo k maši drugi ne, delajo pa oboji isto, proti Sloveniji in samo za strankarske koristi.

  • Robert: “Gospodje iz SDS. Prosim da se pogledate in popravite napake pri sebi, šele nato iščite napake drugje.
   =======

   A so ta članek napisali gospodje iz SDS?
   R___rt si je spet prislužil piškotek.

  • Robert, si me pa našel povsem pri drugem članku. Prvič ne le da nisem član SDS, nisem niti njihov advokat in za njihovo domnevno vlogo pri TEŠ6, kjer pa evidentno večina lovk izhaja iz SD in šaleškega lobija, naj kar nosijo odgovornost, če ta vloga obstaja. Ugovarjal sem ti, ker si poleg TEŠa navrgel še vse mogoče, jabolke in hruške skratka – med drugim savske hidroelektrarne, ki so dober projekt in ker si natolceval z “nepremičninskimi mahinacijami” Janše. Na take nekorektnosti se pa odzovem, če ti je prav ali ne.

 2. Ja, to so aktualne besede. Imamo mrhovinarsko stranko, ki se “naslaja” nad tem, da je prvak sorodne stranke v zaporu ! Temu se je reklo da stresaš sol na svežo rano- kar so delali na veliko komi rablji poštenim ljudem med vojno in po njej….Mrhovinarji- kdo je avtor teh rabot ??- menijo da bodo dobili glasove pristašev SDS, pa najbrž tudi izpadle SLS….Seveda jim ne bo nič od tega uspelo, menim celo, da bodo ob takem vodstvu frćali iz DZ kakor so dolgi in široki…..Saj večina volilcev NSI pa ni pokvarjenih , tako kot vodstvo ! Toda kaj jim je že uspelo ? Uspelo jim je, da so zaastrupili mnoge svoje volilce. Ti so , kot katoličani, postali hkrati hinavci in celo privoščljivci ! Postali so nesočutni, sovražni, slepi in gluhi za vse kar se dogaja v državi. “Gonijo” nek svoj gospodarski program , na katerega se rdeči požvižgajo…So pa tiho o t.im. pravosodju, ki je ključ demokracije ! Kako naj gospodarski program deluje brez poštenih organov represije ? Utopija…NSI prodaja kisla jabolka in vpije kako so sladka….Nič tudi ne rečejo čez medije, ki NE POROČAJO, PAČ PA ZAVAJAJO ljudi iz dneva v dan…Tudi volilce NSI….Pa je vrh NSI tiho kot grob….
  Če v NSI ne bo zmagal g. Hojs, potem je člane NSI lahko pošteno sram. Pred Bogom in pred ljudmi !

  • No, bodo pa raje začasni satelit nove slovenske SZDL, v kateri se bodo potem stopili. Kajti: enkrat satelit -vedno satelit. Ker je material, ki je tam, takšen. Se sploh zavedajo, kako se smešijo z jokanjem o “osvobajanju od SDS”? Kdo jih je pa zasužnjil, kerelce? Če nisi za politiko, je bolje,da se greš kaj drugega, pa čeprav te tvoj samovšečni nagon sili vanjo.

 3. Samo nekaj primerov, katere medije “uporablja” NSI za svojo promocijo in za blatenje SDS….
  Medije, ki mirno objavijo da janković kandidira za predsednika OKS !! Mirno, brez stavka dvoma ali je KPK kaj ugotovila, ali je to v redu ob vseh rabotah itd….In da je bivši politik, tudi sedanji, ja, tudi to…NIČ.Si lahko mislite če bi na primer Milan Zver kandidiral za kaj takega, ali pa Lojze Peterle, če hočete….Kako bi takrat planili mediji, ki podpirajo , prav ogabno, NSI !!!

  Ignoriranje dogajanja pred sodiščem. Tam se zbirajo “neljudje”, o njih pa ne JAVNA RTV , ne trobila nimajo kaj poročati. To vendar ni lumpenprolatarska drhal, ki je izvedla državni udar leta 2012….
  Hoteli v Portorožu prodani Hrvatom za smešno ceno…
  Bi bil JJ vsak dan v kakem studiu, bi zavijali novinarji z očmi, bi imele TV bejbe udrte oči…
  Znova izropane banke…Je kdo privlekel dobrega mirkota že kdaj v kak studio in sikal vanj ???
  Stečaji po SLo ? Je kdo tega konjenika brez ročajev kaj vprašal, ga privlekel v kak studio ?
  In NSI meni, da tudi z mediji ni nič narobe…Tudi NSi pač ne gre med “neljudi”, ki zahtevajo spoštovanje človekovih pravic pred sodiščem…Morda pa JJ za NSI ni človek ? Ali pa Krkovič ?

  • Berem: “Samo nekaj primerov, katere medije “uporablja” NSI za svojo promocijo…” in odgovarjam:
   Tiste, ki so in ki jo sprejmejo. Nima svojih medijev.

   Prosim pa vas protagoniste SDSa, da malo razmislite o novih možev. Vaš frontman se je pred leti obvezal pred zgodovino, da bo naredil nekaj veličastnega za slovenijo: popeljal jo iz rdečega objema v Evropo in pri tem ni uspel. Čas je, da mu to povemo, vi ga pa prosite, da da prostor novim. Mogoče bodo bolje opravili zgodovinsko nalogo.

   • AlFe: “… Čas je, da mu to povemo, vi ga pa prosite, da da prostor novim.”
    ========

    Kaj ko bi mu vi povedali in ga prosili, saj veste kje je. Lahko pa se tudi vi umaknete in date prostor drugim

 4. Kaj pomeni to, da trobila ne poročajo o protestih pred sodiščem ? Gre za slabo vest režima, ki je naložil sodišču umazano raboto, gre za občutek krivde sodišč in je bolje, da javnost malo ve o protestih ? Gre za zlizanost politike, medijev in sodišč , da so tako ubrani v ZAROTI MOLKA in IGNORIRANJA, zamolčanja dogajanja—-Če bi sodišča bila prepričana v svoje delo, v postopke, v sodbe, bi sodniki , šefi sodišč, prišli pred ljudi, povedali zakaj je JJ v zaporu, znali bi zlahka braniti svoje postopke in sodbe. Vsak ki pošteno in dobro dela, brez težav zagovarja svoje delo !! Novinarji ne poročajo ? zakaj ne ? Ker menijo, da to ljudi ne zanima ? Kdaj in kako pa so to ugotovili ?
  Kje na svetu so novinarji kake javne RTV, ki jih ni na 200 m oddaljeno prozorišče, kjer so dan za dnem zanimivi in kvalitetni govori, kjer je veliko ljudi, ki si za nekaj prizadevajo, kjer je veliko ljudi ogorčenih ? Imajo ti mediji PREPOVED ? So novinarji teh trobil tako preplašeni ali tako neumni ? Menijo, da so ljudje pred sodiščem bebci, ki ne vedo zakaj so tam…OK, tudi o teh “bebcih” bi veljajo poročati, da bi vsi videli, da je res fajn , če se podpre “najboljšo vlado dobrega mirkota”, ne pa politike, ki jo zagovarjajo bebci…
  Je kdo od sodnikov poskušal ljudem povedati zakaj sodbe JJ vzdržijo, zakaj so protesti nepotrebni in nesmiselni ? Je kdo to vsaj poskušal ? Je to poskušal dobri mirko, nabit etike in morale ? Mu je vseeno, če je toliko ljudi besnih zaradi sodb in zapora ? Se požvižga na vse to dobri miro….?
  Ignorira 20 % državljanov, volilcev stranke SDS ? Ignorira dobri mirko petino državljanov ????? Jih misli samo oropati s svojimi ukrepi…
  Oropala jih je tudi AB ( samo pomislite kaj so ljudje morali početi v zvezi z nepremičninskim davkom !, stati v vrstah, prepisovati premoženje, menjati naslove itd ), pa so volili njene prijatelje…zdaj sicer blefirajo, da AB ni ista kot dobri mirko, toda to je dober trik samo za osle….
  Kje v EU je kak šef vlade, ki ignorira 20 % državljanov…Aja, ni jih 20 %, samo še 8,8 %….
  Saj res, konec tedna pa jih bo samo še cca 6 % , kenede…
  Ljudje, ste res total butci, da ne vidite kaj se dogaja…

 5. Peterle je očitno šel na forum moledovat za razumevanje, ker mu skrajna levica očita izbrisane.

  Ne vem pa, za kaj gre pri Toninu.

    • Član mogoče ni, je pa iz pisanja pri Demokraciji da je podpornik SDS in taka oseba ne more biti kredibilna.
     Ste se v SDS kaj vprašali, če je glede orožja res vse čisto, če je normalno da sorodnik plačuje, če je normalno da izgubljate na volitvah, da šef obtožuje ljudi z zombiji..?

     • Robert :”…, da šef obtožuje ljudi z zombiji..?”
      ===========

      Ne gre za obtožbo ampak za dejstvo. Kaj pa so tisti, ki v 21. stoletju okoli tavajo z jugoslovanskimi zastavami, s šajkačami z rdečimi zvezdami, titovimi slikami, … drugega kot zombiji?

     • Orožje je povsem čisto. Če bi Janša spravil v žep en sam evro, bi ga Kučan našel. Pa že indic bi bil dovolj, pa niso našli niti indic-evra. Tako da samo lažnivo in krivo obtožuješ.

  • G.Blažič ! Ni se vam treba niti malo opravičevat ali razlagat ali ste član kake stranke ali ne.
   Kaj pa to koga briga ! tudi nikogar ne briga koga volite , mar ne ? Da ne bi še kaj takega kdo moral povedati preden piše.
   Važno je da pišete pošteno in tako kot je res. To je bistveno bolj važno od tega ali ste član kake stranke. Drugo bi bilo, če bi bili še vedno član kake potomke zločinske ZKS, to bi bilo nekaj drugega…Biti član demokratične stranke pa kvelčemu govori o zreli in odgovorni osebni drži do demokracije in do lastne države. Zato, g. Blažič, nikdar več o tem….OK ?

 6. Roman
  15.11.2014
  8:34
  Smo videli,kako “uspešno” je Bajuk vodil stranko 2004-08! Hojs pa je samo “copy-paste” Bajuka.

  ODGOVORI
  AlFe
  15.11.2014
  8:39
  Potem je pa zadeva totalno zavožena. Upam, da se motite.

  ODGOVORI
  Robert
  15.11.2014
  6:47
  Če bo Hojs predsednik, bo stranka samo padala, ker ne rabimo še enkrat biti satelit levičarski SDS.

  Če je Hojs copy-paste Bajuka, potem je to pravi mož, vreden vsega spoštovanja. Po zaslugi Bajuka, lahko danes plačujemo z Evri in imamo (moramo imeti) evropsko inflacijo. Ta izredni mož je v letih 04-08, kot financ minister, opravil velikansko delo v korist Slovenije

  Piškotarska narava @Roman in Robert, je s prostim očesom opaziti z Lune. Narava @AlFe pa se občasno skrije za objektivnost, potem pa zopet izbruhne v svoji pravi naravi na dan. Po mojem le zato, da bi jo bilo težje opaziti.

  Z zapisom g. Blažiča se v celoti strinjam. Mogoče bi popravil le tisti del, ki govori, da je g. Peterle morda zopet slabo premislil o svoji tokratni potezi.
  Ko sem malo na hitro polistal po dogodkih v letu 1994, sem opazil podobno zmotno potezo, zaradi katere danes zelo dvomim v slab premislek.

 7. Gospoda Lojzeta jemljem enako kot gospoda Janeza: kar sta v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja obljubila zgodovini, nista uspela narediti. Zato oba prosim, naj se umakneta novim možem, ki bodo mogoče narediti to, omenjena gospoda nista. AMEN!

  Gospoda Krpelja pa opozarjam, da lepljenje etiket namesto argumentov ne bo pripeljalo ne NSi na oblast in ne Slovenije v objem EU. Poskusite z argumenti! Ali pa ovržite mojega: Bajuk se je zavzemal za igralništvo in hkrati iskal volivce med kristjani. To se ni moglo končati drugače, kot se je.

  • Bajuk se je zavzemal za gospodarsko rast in uspešnost države Slovenije. Igralništvo je le ena od legaliziranih dejavnosti, ki plačuje davke državi enako, kot vse ostale.Ta dejavnost je prisotna v vseh demokratičnih državah, zato mi ni jasno, zakaj naj bi v Sloveniji ne bila? Bajuk ni bil le kristjan, ampak tudi državnik v skrbi za državo vseh državljanov, tudi nekristjanov. Zato ne razumem, zakaj naj bi skrbel še za osebno moralo posameznega kristjana, če ta sam noče zanjo.
   Potemtakem, bi morali zapreti tudi vse lokale in gostilne, kjer se toči alkohol, da bi ljudje ne postali pijanci. Pa tudi vse prodajalne tobaka in vso tovrstno industrijo, ki tudi škodi zdravju ljudi.
   Le kaj naj potem počnemo ljudje z lastno voljo, ki nam jo je podelil Bog?

   Ko bodo pisali zgodovino neprizadeti zgodovinarji, bo osebnost Bajuka zapisana z zlatimi črkami v zgodovino Slovenije. Sicer pa že danes ni tako slabo opisana, kot jo vidite vi g. AlFe.

   http://sl.wikipedia.org/wiki/Andrej_Bajuk

   • Da, da. Spet imate prav, gospod Krpelj. Izvrsten spin! Kakšen obrat v pogovoru! Jaz govorim o zvezi igralništvo-krščanstvo, vi pa igralništvo-demokracija.

    Sicer volivci niso bili vašega mnenja, da igralništvo in krščanstvo gresta odlično skupaj, z roko v roki. In gospod Bajuk je bil zelo jezen, ko je izgubil volitve. Čisto upravičeno! Saj je imel izvrstno pomočnico: gospo Alenko Bratušek!

    • Kakšna zlagana moralnost!

     V čem je razlika med igralništvom in srečolovom – loterijo ? Pa ja ne mislite, da katoliški volivci ne kupujejo srečk ?
     In vi še vedno verjamete, ali pa se samo sprenevedate, da katoliška stran izgublja volitve zaradi iger na srečo ? Zakaj potem pa volijo kučaniste ? Pa ja ne zato, ker Kučan ne kupuje srečk?
     Pravzaprav mu jih niti ni treba, ko mu politični predstavniki, teh visoko moralnih katolikov, povečujejo penzijo.

     Da pa očitate g. Bajuku podtaknjeno Bratuškovo, pomeni le to, da sploh ne poznate načina dela UDBE, ki nemoteno nadaljuje svoje delo v vseh porah države Slovenije, še zlasti v krogih katoliške strani. Tu tiči tudi glavni razlog propada referenduma o arhivih.

     • Kakšna zlagana moralnost! Kakšno podtikanje! Kakšno laganje, da jaz podpiram srečke, LOTO? Kakšno laganje, da je LOTO v smislu krščanstva!

      Naj vas opomnim, da v Svetem pismu piše:

      V potu svojega obraza boš jedel kruh, dokler se ne povrneš v zemljo, kajti iz nje si bil vzet. Zares, prah si in v prah se povrneš.« (1 Mz 3, 19)

      V poti svojega obraza in ne z dobitki na LOTU! Ali z dobitki na igralniški mizi!

  • Iz tistih časov se spomnim, kako je nekdo, ki je v zvezi z odvrnitvijo od namere o povečanju igralništva prišel k ministru Bajuku na pogovor o tem, pozneje pripovedoval, da so se vpričo njega Bajukovi podrejeni (ne vem, kakšen “čin” so imeli niti koliko jih je bilo – samo to, da so bili mladi in mislim, da ne iz Bajukove stranke) obnašali, kot da je Bajuk šolarček: evidentno je bilo, da ga imajo zgolj za “lutko”. Ne morem potrditi, koliko resnice je v tem …

  • Vseglihar, lahka drža, ni treba imeti niti osnovne sposobnosti razločevanja.
   Vseglihar- kritičen analitik. To sta dve drži. Prva je bolj za telebane, jim ni treba nič razlagat, zakaj tako mislijo. Enostavno rečejo: vsi so glih, pa je. Razlagat pa nočejo, ker ne znajo. Tudi če mislijo, da dva nista enaka, da je eden tak, drugi drugačen, je bolj enostavno reči, oba sta glih…Te nihče ne sprašuje nič več…In ne izpadeš bedak, ker ne znaš nič povedati…
   Za SLo bumbarje zelo primerna drža. Se ne opazi prazna glava…

 8. Tako je, poleg tega se je pokazalo, da so samo zavajali narod in številke spreminjali. Žal pri nas ni desne stranke in če kakšna moralna oseba pride na to prizorišče ( mogoče Primc ) ga takoj volim.

  • Vendar moramo biti pri tem zelo pazljivi, ker nam postkomunisti /udbomafijci pa Ravnikarjevo/ na vsakih volitvah ponudijo “visoko moraln” osebe, samo za spomin: Jankovića, Viranta, Cerarja.

   • Alfe se strinjam, s ponosom povem da nisem nikoli glasoval za nobeno levo stranko, tudi ko se je šlo za predsednika nisem šel glasovati ne za turka ne za pahorja.
    Žal se tukaj na Časniku kaže ista zgodba kot pri Reporterju in Demokraciji, kjer SDS propagandni stroj žali vse kateri se ne strinjamo z njimi.
    Za mene SDS paše v isti koš kot zl, ab, zares, ps, sd, lds, smc, desus. Ampak to je demokracija, katere pa se bivši partijci ne morejo naučiti.

    • Delujete tako kot tipični podpornik zl, ab, zares, ps, sd, lds, smc, desus.
     Vsakogar, ki se ne strinja z vami proglašate za podpornika SDS. Bedno!

 9. NSi,manjka karizmatični voditelj,karizme pa sedanje vodstvo nima.Zelo me moti odnos do referenduma o arhivih,posebno nezrele izjave g.Tonina.

 10. V kakšni povezavi pa naj bi bila spiritualnost ,torej religije Krščanstva,ki verujejo v boga z igralnicami?Če je že dr Bajuk dal žegenjj amariškemu igralništvu,ga je verjetno zato,da bi ustvaril nova delavna mesta in ohranil čisto okolje na goriškem ter ustvaril priliv v državno blagajno,kajti igralnice niso takšen onesnaževalec,kot npr kaka kemična industrija!Da pa ni zasvojencev iger na srečo oziroma tudi računalniških igric med verniki,pa je malo za lase privlačeno kajne!?

 11. Prispevek je v okviru duhovnega horizonta večine Slovencev, ki celotno družbo meri le z vatli pro et kontra Kučana ali Janše. To je za ta ideološki profil edino relevantno vprašanje! Zatohla dolina.

  • G. Janez, o tem ne dvomim in to tudi kaže na intelektualno in moralno podhranjenost avtorja tega pamfleta, ki se očitno uspešno prostituira janševikom, hkrati pa daje vtis krščanskega izobraženca.
   Hkrati pa je to dokaz, da katoliško šolstvo pri nas ni vredno piškavega oreha, če proizvaja take kadre, kot je B


 12. V potu svojega obraza boš jedel kruh, dokler se ne povrneš v zemljo, kajti iz nje si bil vzet. Zares, prah si in v prah se povrneš.« (1 Mz 3, 19)

  V poti svojega obraza in ne z dobitki na LOTU! Ali z dobitki na igralniški mizi!

  Gospod AlFe, vaš prepisan citat iz SP velja za vse izgnane iz Raja. Je kazen, in to za vse ljudi, torej tudi za te, ki igrajo na LOTU. Zato je razburjanje na to temo povsem nepotrebno in odveč.
  Bog ni človeku podaril le pravice do lastne volje, s pomočjo katere se lahko sam odloča, ampak tudi razum in odgovornost do lastnega ravnanja.

Comments are closed.