Pipistrelovo letalo Taurus G4 nominirano za prestižno nagrado

1

Po poročanja portala F-Trendi je ameriška zveza National Aeronautic Association je pred dnevi imenovala štiri letošnje nominirance za nagrado 2011 Robert J. Collier Trophy, ki nagrajuje največje dosežke na področju aeronavtike ali vesoljske tehnologije v ZDA. Nominirani so: Boeing-ov 787 Dreamliner, Lockheed C-5M Super Galaxy, helikopter Gamera na pogon človeške moči in Pipistrelov Taurus G4, električno štirisedežno letalo.

Nagrada Collier Trophy že več kot 100 let pomeni mejnik za dosežke v letalski in vesoljski tehnologiji. Pretekli zmagovalci so bili denimo ekipi Apolla 11 in Apolla 8, odprava Mercury 7, Scott Crossfield, Elmer Sperry in Howard Hughes. Projekti in programi, ki so prejeli Collierjevo nagrado, so bili med drugimi bombnik B-52, izstrelek iz časa hladne vojne Polaris Missile, program Surveyor Moon Landing, letalo Boeing 747, Cessna Citation, Gulfstream V, lovec F-22.

Preberite članek do konca na portalu F-Trendi.

Foto: Spletna stran podjetja Pipistrel

 

1 komentar

  1. ČESTITKE “PIPISTREL ” – ovi tehnični ekipi , ki je zaslužna za nominacijo , kot seveda korajžnemu lastniku , organizatorju ! MARIBORSKO letališče mu je treba dati , s hangarji vred in proizvodnjo preseliti v MB ! ZAKAJ , ker ima MB , VELIKO TEHNIČNEGA POTENCIALA ! KANGLER , kaj dremaš , to napravi , ne pa univeziade ! !

Comments are closed.