Peticija za odstop Masleše; podpora Janši

10

maslesaPREJELI SMO.

V času gospodarske in socialne krize si prizadevamo, da bi državljanke in državljani Slovenije stopili skupaj, tako kot smo to že znali v prelomnih zgodovinskih časih.

Žal nekatere sile čedalje bolj spodbujajo delitve, za ustrahovanje drugače mislečih pa zlorabljajo celo sodstvo. Zato je ključnega pomena, da se zavzemamo za Slovenijo kot državo spoštovanja, strpnosti, pravice, sodelovanja in resničnega sožitja, ki bo prijazna do svojih državljanov in naših gostov. Zato:

1.  Izražam podporo Janezu Janši, ki je žrtev politično motiviranega sodnega procesa, v katerem so mu kratene človekove pravice in se spodkopavajo demokratični standardi.

2.  Zavzemam se za strokovno, neodvisno in pravično sodstvo.

3.  Pričakujem odstop Branka Masleša, predsednika Vrhovnega sodišča – saj človek, ki je sodeloval pri grobem kršenju človekovih pravic ter temeljnih svoboščin ni primeren za najvišjega predstavnik sodne veje oblasti.

Vabimo vas, da s podpisom peticije izrazimo podporo vse tistim, ki se zavzemajo za Slovenijo spoštovanja, strpnosti, pravice, sodelovanja in resničnega sožitja. Zbrani podpisi bodo izročeni Janezu Janši kot znak podpore v zanj in za njegovo družino težkih časih. Poleg tega bodo zbrani podpisi podlaga za zahtevo Državnemu zboru, da začne postopek za razrešitev Branka Masleše s funkcije predsednika Vrhovnega sodišča Republike Slovenije.

Na tej povezavi podpišite “Peticijo v podporo Janezu Janši in za odstop Branka Masleše s funkcije predsednika Vrhovnega sodišča Republike Slovenije”

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok

Foto: siol.net

10 KOMENTARJI

 1. Najprej, “da bi državljanke in državljani” s takim prilizovanjem ženskam me ne boste prepričali v svojo iskrenost.

  Kar se tiče procesa proti Janši je vpitje o človekovih pravicah še večja farsa kot tožba proti njemu. Po 70 letih je očiten način delovanja sodstva: zaščita države. Sploh ni važno kaj se komu godi, samo da država ni nič kriva. Pa če koga lažnivo ubijejo ali pa če mu sodijo, ne da bi ga sploh česa obtožili.

 2. EU je razglasila leto 2013 za leto aktivnega evropskega državljanstva, tudi Slovence, da postanemo aktivni državljani.To pomeni, da ločimo pojme kaj pomeni država- državljani in oblast kot izvoljena vladajoča struktura.Človekove pravice so stvar vseh državljanov tudi oblastnih, zato se mora razsojati v skladu z poštenostjo in ne na temelju ideologij. Dejstvo je v okviru tega, da je najboj pravna država totalitarna. V samostojni državi hočemo pošteno pravno državo, ki izhaja iz demokracije in človekovih pravic. Gre se za državljane in ne za državo!

 3. Škoda, da se je civilna iniciativa spustila na tako nizek nivo, da daje podporo nekemu politiku, ki je osumljen korupcije. A boste zdaj kar vsakemu kriminalcu dajali podporo ali kaj?

  • Zakaj potvarjate smisel podpore? Za demokrata in katoličanko je to neprimerno in sramotno ! Sistem iz ozadja je koruptiven, ker ščiti privilegije komunistov.

  • Kaj naj bi bil po Vasem mnenju krscanski nacin izrazanja zahteve po neodvisnem sodstvu? Kako bi se odzvali Vi, ce bi ugotovili, da le ni vse tako objektivno? (ce bi slo za Vas osebno).

  • Si pa res fanatična. Brez dokazov obtožuješ, da je kriminalec.

   Tvoj ljubi Zorangutan je kriminalec, pa Kučan tudi.

 4. PRJATLI:
  Karkoli se bo odlocilo danes ob 13-ih, bo slabo za Slovensko nacijo.
  Obtozba bo samo se poglobila sovrastvo in razklanost, obtozba na tako neutemeljenih dejanjih bo unicila pravni red drzave. Obtozba bi pomenila kaos.
  Oprostitev bo imela nasprotni efekt. Jansa je namrec z skrajno nekorektnimi izjavami, pritiski svojih jurisnikov, vedenjem, tako stisnil sodisce v zid, da imajo nasprotniki argument, ki ni vec obtozba, temvec vedenje.
  S takim nacinom lahko po tem vsa politika racuna na izvzetje iz zakona.
  Ne mis, ne ptic, pomeni konec pravnega reda.

  • Se kar strinjam z vami.

   To, kar počnejo Janševi jurišniki, je enostavno norost, s katero se niti slabo delo sodišča ne more primerjati.

   • Glavno, da popljuvaš drugače misleče. Pa magari, če sodišče obsodi vse – samo zato, ker razmišljajo drugače kot ti.

 5. PRJATLI-RAZUMNI:
  Razklanost Slovenije se ne more koncati, dokler se oba protagonista, Kucan in Jansa, ne umakneta iz politike, javnega nastopanja.
  Dokler traja ropanje naroda in dokler razgrajajo jurisniki.
  Vse skupaj kaze na obrnjeno sliko dogajanj ob sojenju Jezusu.
  In kakrsna koli bo danes razsodba, se bo razkol samo se poglobil. Zmaga enega pola, nepravicna ali drugega, pravicna, lahko pomeni zmaga za sloj nacije, ne pa za nacijo z jutri.
  Pred to razsodbo bi morali razcistiti z roparji!

Comments are closed.