Peterle gostil molitveni zajtrk

18
33
Jerzy Buzek, predsednik EP in evropski poslanec iz Poljske; Lojze Peterle, evropski poslanec iz Slovenije in organizator evropskih zajtrkov molitve 2009 in 2010; Princ Nikolaus iz Lichtensteina, osrednji govorec 2010

Evropski poslanec Lojze Peterle (ELS/NSi) je danes v Evropskem parlamentu že drugič gostil Evropski molitveni zajtrk, ki se ga je udeležilo okrog tristo ljudi s celega sveta. Med udeleženci so bili številni ugledni gostje.

Dogodek je povezoval Jerzy Buzek, predsednik Evropskega parlamenta, osrednji govornik letos pa je bil princ Nikolaus iz Lichtensteina. Nastopili so tudi Vlasko Naumovski, podpredsednik makedonske vlade, Mia De Schamphelaere, podpredsednica belgijskega zveznega parlamenta, ter nekateri člani belgijske kraljeve družine. Poleg njih so bili prisotni tudi številni evropski poslanci in veleposlaniki.

Skupni imenovalec udeležencev je bilo politično delo v skladu z načeli, ki jih je učil in živel Jezus Kristus.

Dogodku mednarodnih razsežnosti je piko na i dodal nastop Wintleya Phippsa, ameriškega pevca, ki je že prepeval vsem ameriškim predsednikom od Reagana do Obame, pa tudi Janezu Pavlu II., Nelsonu Mandeli, Oprah Winfrey in številnim drugim.

18 KOMENTARJI

 1. Politično “delo v skladu z načeli, ki jih je učil in živel Jezus Kristus.” Ki je bil kajpada zelo znan politik. Le koliko tehle in drugih politikov bi Dante, če bi živel danes, postavil v pekel?

 2. Nekateri zanergajo vsakič, ko vidijo križ. Kaj le to pove – o njih, ne o križu 😉

  Carlos, po slovensko ne znam povedati tega dragocenega nesveta: Get a life, man.

 3. Pravzaprav na sliki ne vidim križa. Če me pa spomin ne vara, je nekoč nazarenski tesar dejal: “In kadar molite, ne bodite kakor hinavci. Ti namreč radi molijo stoje po shodnicah in vogalih glavnih ulic, da se pokažejo ljudem. Resnično, povem vam: Dobili so svoje plačilo.”

 4. Rekel pa je tudi: “…kdor pa bo mene zatajil pred ljudmi, njega bom tudi jaz zatajil pred svojim Očetom, ki je v nebesih.” (Mt 10,33) in v današnji Evropi se je ne-kazati ljudem enako zatajitvi.

 5. Ojej. “Varujte se lažnih prerokov, ki prihajajo k vam v ovčjih oblačilih, znotraj pa so grabežljivi volkovi. Po njihovih sadovih jih boste spoznali. Se mar grozdje obira s trnja ali smokve z osata? … Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, kdor mi pravi: ‘Gospod, Gospod,’ ampak kdor uresničuje voljo mojega Očeta, ki je v nebesih. Veliko mi jih bo reklo tisti dan: ‘Gospod, Gospod, ali nismo v tvojem imenu prerokovali in v tvojem imenu izganjali demonov in v tvojem imenu storili veliko mogočnih del?’ In takrat jim bom naznanil: ‘Nikoli vas nisem poznal. Pojdite proč od mene, kateri ravnate nepostavno!'”

 6. Bi morda mojster Contreras tvegal jasno in brez slepomišenja povedati koga od navedenih na molitvenem zajtrku bi po njegovem Dante poslal v pekel in zakaj?

 7. Mojster Carlos ni Dante, še manj pa Gospod Bog. Zato se bo predikcij vzdržal, čeprav bi lahko napovedal karkoli, saj se iz pekla še nihče ni povrnil, da bi povedal, kdo vse je tam. Če pa se boste, dragi mojster Ksilander, kdaj znašli v vicah, nato pa po določenem številu let ali stoletij (pa si spet ne upam napovedovati) v nebesih, Vam rade volje šepnem na uho naslednjo modrost: v peklu so vsi tisti, ki jih niste srečali ne v prvih ne v drugih. 😉

 8. »Ne sodite, da ne boste sojeni! 2 S kakršno sodbo namreč sodite, s takšno boste sojeni, in s kakršno mero merite, s takšno se vam bo merilo. 3 Kaj vendar gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne opaziš? 4 Ali kako moreš reči svojemu bratu: ›Pústi, da vzamem iver iz tvojega očesa,‹ če imaš sam bruno v očesu? 5 Hinavec, odstrani najprej bruno iz svojega očesa in potem boš razločno videl odstraniti iver iz očesa svojega brata.«

 9. Kako je že rekel modri možakar: Ni je neumnosti, ki se je ne da podkrepiti s svetopisemskim citatom.

  Malo več spoštovanja do svete knjige, prosim!!! Prodajajte lastno modrost ali neumnost, ne pa, da zlorabljate Božjo besedo.

 10. P a dobro, kaj za eni capini tukaj pisarijo ?? Jih je kdo prosil ? Nimajo drugega dela kot svinjati vsepovsod.
  Gospod Peterle je izjemen politik ( so bila leta tam okoli 94, ko se z njim nisem strinjal, je pa to za Peterleta bila dobra šola in se je “naredil” kot rečemo). Danes je “gospod” med politiki, z imenom v Evropi. Gostiti nek tak dogodek je izjemna stvar, udeleženci niso bili pripadniki slovenskih maškaradnih gibanj s petokrako , pač pa zreli ljudje , Evropejci !
  Zato priznanje g. Peterletu. Treba je razmisliti kako bi njegov image obogatil NSI ?? Morda kot častni predsednik ??
  Novakova in Peterle, pa Kuclerjeva, to bi bila lahko ekipa za preboj v parlament….Tako NSI v parlamentu rabimo….Tiste nezrele fantičke iz Primorske pa malo umirite….NSI ne more biti klovnovska stranka !
  No, capini pa naj tukaj ne pišejo…razen če jim je to psihiater predpisal kot terapijo, potem bom pogledal stran.

 11. No, no, demokratični bojevnik s tipkovnico, Vas je takšnega jezika učila Vaša mati? Včasih so kvantaškim otrokom z milnico oprali usta, danes pa … “ni časne sestre nisu što su nekad bile”, kaj šele katoliška vzgoja. 😉 Za Demokrata se kličete, pa bi kar na straneh kultivirani razpravi namenjenega portala uvajali nekakšno totalitarno enoumje … da gostilniškega zmerjanja sogovornikov sploh ne omenjamo. Sicer pa dvomim, če bi bili tudi v gostilni tako korajžni. 😉

 12. Upam, da so v molitvi omenili tudi vse likvidirane nesrečnike po osamosvojitvi, s Krambergerjem vred !
  Razlika med Kristusovim in Kranbergerjevim koncem, je bila ta .:”Kristusov izdajalec JUDEŽ, je bil navzoč pri zadnji večerji, KRAMBERGERJEV, pa pri VELIKONOČNEM zajtrku ” !

 13. Neznanska hvaležnost, ki mi jo poklanjajo nekateri občudovalci, bi mi nedvomno segla v dno duše, če bi jo seveda imel.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite