Pedro Opeka med nami: Pričevanje o pravici in pravičnosti (VIDEO)

4

Pedro Opeka

Prireditev “Peter Opeka je med nami – pričevanje o pravici in pravičnosti” je bila humanitarnega značaja. Udeleženci srečanja z misijonarjem Opeko so na prireditvi v Unionski dvorani zbrali 13.994, 28 evrov prostovoljnih prispevkov, medtem ko so mnogi večje zneske darovali še neposredno g. Opeki.

Organizator srečanja Civilna družba za pravično Slovenijo, v sodelovanju s Socialno akademijo, Unipas in Mrežo idej, se zahvaljuje vsem ljudem dobre volje, ki so podarili ta sredstva. Celoten znesek bo namenjena za potrebe malgaških sirot. Še posebej pa se organizatorji zahvaljujemo številnim posameznikom in skupinam, ki so s svojim prostovoljnim delom prispevali k izvrstni izvedbi odmevnega srečanja g. Pedre Opeka z navzočimi v Unionski dvorani v Ljubljani. Zahvaljujemo se za velik dar in strpnost posebej tistih obiskovalcev, ki zaradi gneče niso mogli v Unionsko dvorano in so ostali v preddverju in na hodnikih. Posebna zahvala visokim gostom na čelu s predsednikom republike Borutom Pahorjem, predsednikom Ustavnega sodišča Miroslavom Mozetičem in predsednikom SAZU akademikom Jožetom Trontljem, ki so s svojo udeležbo prispevali k uspehu prireditve.

Zbiranje sredstev se bo nadaljevalo na Božič, ko bo predvajan posnetek pričevanja na televiziji in bo vzpostavljen tudi posebni klicni center! Na povabilo in v organizaciji Civilne družba za pravično Slovenijo je sinoči v nabito polni Unionski dvorani v Ljubljani potekalo zelo odmevno pričevanje slovenskega rojaka in misijonar na Madagaskarju patra Petra (Pedro) Opeka. Soorganizatorji so Socialna akademija, Unipas in Mreža idej. V nastopu z naslovom “O pravici in pravičnosti” je g. Peter Opeka na primeru svojega dela na Madagaskarju pred navdušeno množico dokazal, da spada med največje moralne avtoritete našega časa. Še posebej smo lahko ponosni, ker je g. Opeka naš rojak, sin slovenskih izseljencev v Argentini.
Prireditve se je udeležilo preko 1400 obiskovalcev, žal vsi niso mogli v dvorano. Še posebej je razveseljujoče dejstvo, da se je obiska udeležilo ogromno mladih, kar kaže, da mlajša populacije išče pozitivne vzore in da ji je mar za svet okoli nas.

Vir: videonaklik.si

Foto: Aleš Čerin

4 KOMENTARJI

  1. Pedro Opeka je ena izmed velikih moralnih avtoritet našega časa, ki samo zvesto od najstniških let s svojim delom in življenjem sledi svojemu vzoru Jezusu <3 Hvala Bogu mlajša populacije išče pozitivne vzore in ji je mar za svet okoli sebe <3

  2. Pedro Opeka je pridobil ne samo mladino okrog sebe temvec vse poslusalce v dvorani. Taksni ljudje so upanje clovestva pred Bogom.
    Upam, da bo se bo koncno, levicarsko navdahnjeni nobelov komite zmotil in njemu prisodil Nobelovo nagrado za mir.

Comments are closed.