Frankl: Kje si, novoletna zvezda?

2

Odgovorni urednik časnika Finance piše:

Za nami je še eno leto težkih preizkušenj. Nam bo v prihodnjem letu šlo bolje?

Menimo, da niti ne. Mogoče malo. A kake velike odrešitve ni pričakovati. V letu, ki prihaja, lahko računamo na to, da se bodo nekateri gradbeniki dokončno potopili, ravno tako nekateri finančni holdingi in še kdo. Tudi po srednjih in malih podjetjih bo še udarjalo. Razmeroma dobro bodo poslovala podjetja, ki nimajo veliko skupnega s slovenskim trgom, razen tega, da državo podpirajo – hvala bogu, da imamo kar nekaj takih podjetij. To so predvsem izvozniki v razviti in vzpenjajoči se svet, predvsem v Nemčijo.

/ … /

Ne sprenevedajmo se naprej. Zdi se, da je precejšen del ljudi malo apatičen in da vsi čakamo na nekakšnega odrešenika. Političnega? Nekaj se bo moralo koreniteje spremeniti pri nas in se tudi bo, saj denarja za nadaljevanje slovenske orgije dokončno zmanjkuje. Vrč hodi toliko časa po vodo, dokler se ne razbije. In ko bo razbit, bo moralo iti navzgor, če ni šlo zlepa, bo moralo zgrda.

Ne pričakujmo odrešenika. Nove politike ali politikov najverjetneje ne bo. Upamo sicer, da bo na nebu zasijala kaka svetla in pametna politična zvezda, še kako bi jo potrebovali, a bojim se, da bomo morali delati in živeti s tem, kar imamo. To pomeni, da se moramo vsi mi spremeniti, obračunati s preteklostjo ter se spoprijeti s prihodnostjo in spremembami – in to sami, nobena nova politična zvezda tega ne bo naredila namesto nas. Nujni so miselni preskoki v naših glavah, zaverovani smo v preteklost in zato smo tam, kjer smo.

Slovenijo bo treba počistiti, resno obračunati s kriminalom, korupcijo, parazitstvom in zastarelo logiko. Ustvariti je treba temelje za družbo, ki bo nagrajevala pametne, pogumne, podjetne in pridne. Ne pa zmikavtov.

Vir: Finance

2 KOMENTARJI

  1. Ob takšnem stanju, kakršno je v Sloveniji, bi v demokraciji izvedli izredne volitve. Brez teoretiziranja, iskanja mesije, iskanja kakršnih koli rešitev in ugibanj, kdo naj vodi državo!
    V Sloveniji to ni mogoče, saj obstoječa, nedemokratičan oblast z botri Kučan, Tuerk, Stanovnik in ….., ne dopustijo, da bi sedanja oblast morala oditi.
    Tako bodo raje potapljali Slovenijo do prihodnjih rednih volitev, ter s kakšno še ostrejšo afero poskušali doseči še en mandat. Demokracija takšnega vladanja ne pozna in zato Kučanu manjka vsaj še sto let, da bi postal vodja demokratske stranke v ozadju!

  2. Če pomislim, kako majhna razlika volilnih glasov je leta 2008 povzročila potapljanje ladje Slovenija, je teh 105.000 brezposelnih prevelika številka, da bi sedanja oblast pristala na predčasne volitve…. Pa jih še niti ni treba, namesto združevanja se desnica raje parcializira. Bo treba še nekaj časa trpeti, da se ustvari kritična masa za temeljit politični zasuk ….., najprej v glavah volilcev.

Comments are closed.