Pesem ptic trnovk po slovensko

3

Piše: Borut Rončević. Vir: Siol. Zdi se, da v položaju, ki je poln strasti in prepleten z močnimi čustvi, lahko kdorkoli kadarkoli izjavi skoraj karkoli. Avtor opozarja, “da gre za slepo strast in čustva, ki so lahko tako močna, da se ljudje, ki so načeloma popolnoma razumni, ki so se zunaj politike zmožni normalno pogovarjati in celo sodelovati, ne morejo več normalno pogovarjati.”

Rončević trdi, da se pomemben del medijev grobo instrumentalizira preko “novinarjev, ki so pravi specialisti za perverzno konstrukcijo zgodb, ki so notri votle, okoli jih pa nič ni. Recimo novinar, ki je ustvaril zgodbo o Patrii in zdaj še zgodbo, ki bolj kot na resno novinarsko delo spominja na priredbo televizijske miniserije Pesem ptic trnovk.”

Kolumnist je mnenja, da “ko je treba obračunati z nasprotnikom, so dokazi nepomembni. Pomembno je, da je zgodba čim bolj bombastična. Pa da vsebuje majhne drobce resnice, da vse skupaj zveni bolj verjetno. Pa da je objavljeno v pravem mediju, da lahko vsi drugi ponavljajo in tako ustvarijo videz, da tam nekaj je. Pa da je napad najboljša obramba.”

Avtor zaključi, da očitno nekaterim novinarjem ni pomembno, da neresnične zgodbe lahko prizadanejo  ljudi in včasih tudi uničujejo življenja.

Več: Siol


3 KOMENTARJI

  1. UDBOVSKO-PARTIJSKI konstrukti , so neverjetno uspešni pri nenačitanih , manj izobraženih ljudeh , posebno pri tistih , ki jih nomenklatura seje preko nastavljenih vohljačev po beznicah , pa tudi skozi rumeni tisk ! Brez podpore pokvarjenih novinarjev , zlasti so po osamosvojitvi bili aktivni oni , ki so jim korenine nekje dugje , na jugu ! Otroci jugooficirjev , jugoslovenarjev , ki so doživeli titi čas , kot polom pri nas ! Ne morejo prebaviti zgodbe , da so jih dobili v SLOVENIJI po grbi , v vsega desetih dnevih in to efektno in to pod vodstvom “rezervnega kaplarja ” JANEZA JANŠE , kot so ga zlobno imenovali . Pred samim spopadom , je taisti mož rekel , da je JLA papirnati tiger , kar se je izkazalo za čisto resnico !

    PREMISLITE , če VUKSAN , ki je svetovalec na USTAVNEM SODIŠČU , lahko pelje sovražno , umazano propagando do SEDANJE OBLASTI , če se VOJNOVIĆ lahko po mili volji norčuje iz nas in jezika , pa je zato nagrajen , če zapravlja milijone za filme , ki nimajo nobenega pomena za narod ! Če nas taisti smrkolin prezira in nas smeši s ksenofobi , homofobi , to presega vse meje mirnega sožitja , ŠIRČEVKA pa je vseto finančno podpirala , presega vse normative zdravega !
    PRED dnevi mi je ” intelektualec ” , ki je gnezdil v bivši zvezni instituciji povedal novico , odkritje . Takole je dejal .: “SI VIDEL VODUŠKA , ON JE IZSILJEVAL “UNIOR ” ZA TRISTOPETDESET TISOČ EVROV , DA BI SI GA NA POL DELIL S STRANKO JANEZA JANŠE – SDS – om ! Dejal sem mu , kako nelogičnost je zabredel . VODUŠEK naj bi bil zadolžen za nekaj miljonov evrov , denar bi pa naj zbiral za JANŠO , oz. SDS , neverjetno domišljijo imajo ti komunajzerji !

  2. http://www.rtvslo.si/slovenija/rode-zaprosil-za-test-ocetovstva/290453

    Kardinal Franc Rode je Inštitut za sodno medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani zaprosil za izvedbo analize DNK oziroma testa očetovstva.

    Kot so sporočili iz pisarne Zidar Klemenčič, ki zastopa kardinala Rodeta, so istočasno na Petra S. naslovili prošnjo, da nemudoma sporoči, kdaj bo lahko opravil vse potrebne odvzeme za omenjeni test. Pri odvzemu vzorcev morata biti namreč po navedbah iz pisarne istočasno navzoča oba subjekta preiskave.

Comments are closed.