Pekel

2

Pekel

Nenadoma je padla v prepad. Črni peklenski plameni so jo zagrnili kot valovi. Prostor je bil tako tesen, da ni mogla premakniti nobenega uda. Njeno telo so mučile bolečine, ki so lahko le v peklu. (iz knjige Videnje pekla; Magdalena Gornik)

Čisto pravi “pekel” imamo tudi v Sloveniji v Savinjski dolini. Tudi za tiste, ki ne verjamejo vanj. In na vhodu stoji sam hudič. Pravijo, da je v peklu zelo hudo zlasti pozimi, ko se iz njega celo kadi.

2 KOMENTARJI

 1. To ni strašenje srednjega veka. To je zemeljska stvarnost. Bolj, ko ljudje verujejo v obstoj posmrtnega življenja, bolj pristni postajajo odnosi med njimi in lepo je biti v takšni družbi. Človek se počuti varnega, sprejetega,… srečnega.
  Kjer je odsotnost vere v obstoj nebes vic in pekla temeljitejša, bolj se čuti v takšni družbi odsotnost medsebojnega iskrenega zaupanja, pristnega prijateljstva, spoštovanja, varnosti.
  z drugimi besedami: graditev raja na zemlji in brez Boga se vedno in dosledno spreminja v njegovo nasprotje. Vse bolj spominja na opise bivanja v peklu. Komunizem je ustvaril pravi pekel na zemlji. Za mnoge je bila rešitev iz njega lastna smrt. Idejni snovalci tega komunističnega raja, ki so že pokojni, nemara že okušajo neskončno hujšega od tistega, ki so ga pripravili svojim političnim in idejnim nasprotnikom. Izgleda, da si tak “raj” želi tudi trenutno vladajoča nomenklatura z vsemi strici iz ozadja obenem. Pa jim ga bog požegnaj, če že tako krčevito silijo vanj.
  Ubogi, ubogi grešniki. Poklicani smo, molimo in se postimo za uboge duhovne pohabljence in da živimo sporočila, dana v Fatimi, Medžugorju,…in ne odlašajte na jutri.
  Iščite namreč najprej božje kraljestvo in njegovo pravico in vse drugo vam bo navrženo.

 2. Levicarji v kolikor ze imejo neko megleno vero (verjamejo morda samo, da nekaj je, kaj pa bi to bilo, jih naprej ne zanima, ker katoliski cerkvi ne zaupajo), zato nima konsekvenc za njihovo zivljenje. Zato ne verjamejo v pekel. Zakaj?
  Ker ga poleg raznih nirvan, ki zahodnemu interesentu ne nudijo nic konkretnega, kratkomalo ne sme obstajati. Ker po vseh teh zgagah in revolucijah, ki jih zganjajo ze od pamptiveka, bi oni prvi prisli vanj.
  Vera temelji na zaupanju. Mi verni zaupamo papezu in cerkveni hierarhiji, zato hodimo v cerkev. Vemo, da so najboljsi ljudje in nas niso in ne bodo prinasali okoli. Tudi v primeru mariborskega skofijskega skandala zaupam v dobro voljo teh nadleznih ljudi in se ne pohujsujem, ceprav sem tudi sam na zgubi. Na ta nacin, ne pa v tem tem iscem bozjega kraljestva, oziroma miru v dusi.
  Zato bi jaz rekel, da je lepo samo v taki druzbi, kjer si ljudje zaupajo, da en ne bo skocil drugemu za vrat. Ce se imajo pa radi, toliko boljse.

Comments are closed.