Pedro Opeka: “V našem narodu je veliko dobrote!”

2

opeka_oderPrireditev, ki je nastala v organizaciji Civilne družbe za pravično Slovenijo in je potekala 18.11. v nabito polni unionski dvorani v Ljubljani, je ob predvajanju na prvem programu TVS na božični dan pospremilo naših 40 prostovoljcev, ki so sprejeli okrog 4300 klicev z vseh koncev Slovenije. Zbrali smo 107.000€ za malgaške otroke. Akcija se nadaljuje v soboto 28. 12. ob 14.20h, ko bo na sporedu posnetek oddaje.

Misijonar Opeka se je danes zjutraj ganjen zahvalil za prejet dar z besedami: ” Kakšno veselje je sporočilo , da ste včeraj na Božični dan zbrali takšno veliko vsoto denarja za pomoč naših otrok. Slovenija je še enkrat dokazala, da je v našem narodu veliko dobrote, kljub temu, da kriza ogroža tudi družine v Sloveniji. Sporočite prosim vsem prijateljem, prostovoljcem našo zahvalo in naše priznanje, v imenu vseh naših družin v Združenju Akamasoa in seveda še posebej naših otrok, ki bodo neposredno deležni pomoči, ki ste jo zbrali na Božični dan! Leto 2013 bo tako zaključeno z najlepšimi dejanji, ki so dejanja dobrote in prijateljstva brez meja! Za tak svet ljubezni in dobrote se je Bog učlovečil v Jezusu in bil rojen v Betlehemu.”

Včerajšnji božični večer pomeni nov mejnik v slovenski dobrodelnosti, saj smo zbrali za več kot pol milijona obrokov za malgaške šolarje v Opekovem združenju Dobri prijatelji. Teh je več kot 11.000 in Peter Opeka se bori, da bi bil vsak od njih, vsak dan, tudi v času počitnic, deležen krožnika riža.

Zaradi pripomb številnih gledalcev, da niso uspeli priklicati številke za darovanje, sporočamo, da bo nova priložnost v soboto 28. 12. ob 14.20h na prvem programu Televizije Slovenija, ko bo potekala ponovitev oddaje. Naprošamo vse, da o terminu obvestite dobre ljudi, ki jim je mar za pravičnost na svetu.

Peter Opeka je med nami, pričevanje o pravici in pravičnosti, si lahko ogledate na povezavi v arhivu RTV Slovenija.

Civilna družba za pravično Slovenijo

Foto: ZOCD

 

2 KOMENTARJI

  1. Ja , res je ! V našem narodu je veliko dobrote …..veliko dobrodelnosti , da reveži ne obupajo !! Vlada ima srečo , da ni še več lačnih .
    A obenem je pa tudi veliko hudobije …..nevoščljivosti …..privoščljivosti …….hinavščine …….laži !!

Comments are closed.