Pedro Opeka se po načrtih komunistov ne bi smel nikoli roditi

9
Pedro Opeka se po načrtih komunistov ne bi smel nikoli roditi. Foto: Aleš Čerin.

Pripadniki narodov in držav imamo navado, da radi »nacionaliziramo« svoje velike rojake. Tako se v teh dneh mnogi radi identificirajo z narodno in državljansko pripadnostjo Pedra Opeke in njegovim v vseh pogledih presežnim delom na Madagaskarju, ki mu je dal ob obisku javno priznanje tudi papež Frančišek. Mirno lahko zapišemo, da bo trajno v zgodovini človeštva ostal zapisan kot eden največjih Slovencev.

Pedro Opeka se po načrtih komunistov ne bi smel nikoli roditi

Pedro Opeka je za mnoge Slovence tudi sprožilo za vprašanje, koliko in kakšne rojake bi imeli, če ne bi bilo povojnih pobojev. Dejstvo je, da se po načrtih komunistov ne bi smel nikoli roditi. Njegov oče je namreč eden izmed dveh nesrečnikov, ki sta se rešila pred anonimnim grobom v hrastniškem rudniku. Pedro Opeka je zato tudi ena najbolj pekočih bolečin tistih, ki so odgovorni za največjo morijo Slovencev v zgodovini. To se je izrazilo tudi ob nedavnem poiskusu prenosa papeževega obiska na Madagaskarju, ki so ga hoteli Kučanovi sledilci, v skladu z njegovim odnosom do vere in katoličanov posebej, onemogočiti. Ponoviti so hoteli zgodbo ob prenosu slovesne maše ob »100. obletnici Prekmurja«. Prišlo je do intervencije z najvišjega mesta v državi. Kot državljani druge vrste smo lahko gledali posnetek naslednji dan in na drugem programu.

Zato, da nas ponižujejo, jih moramo plačevati!

V teh, za demokratične in verne Slovence tako izjemnih trenutkih, se RTVS trudi zvišati naročnino. S kakšno pravico? Zato, da prezira in žali slovenske katoličane in druge dobronamerne Slovence? Upajmo, da se bodo našli ljudje, ki bodo organizirali množično politično akcijo, ki nas bo rešila prisilnega plačevanja prispevka za RTVS. Zato, da nas ponižujejo, jih moramo plačevati! Dobiček od tega bo večji kot celoletno zvišanje večine pokojnin! Žal je denar edini jezik, ki ga komunisti razumejo. So mojstri fizičnega in mentalnega nasilja, samo od lastnega zaslužka niso sposobni živeti. Dovolj je nestrpnosti in totalitarnega kratenja temeljnih človekovih pravic! Ne bodimo počepe! Po tridesetih letih demokracije imamo pravico do demokratične RTVS.

Pedro Opeka bo resnično naš, ko ga bomo odločneje podpirali in predvsem posnemali v svojem okolju. Revščine je zaradi evropskih cen glavnih virov življenja ter slovenskih plač in pokojnin tudi doma vsak dan več. Slovenija ne bo krščanska z digitalizacijo in premikanjem levo – desno – sredinsko, ampak v doslednem uveljavljanju temeljnih načel in vrednot krščanstva. Pedro Opeka nas ne navdušuje zaradi toliko opevane in zlorabljene ljubezni, ampak s konkretnim delom za bližnjega.

9 KOMENTARJI

 1. Da, misijonar Peter Opeka je stvarstveni, neovrgljivi dokaz, kakšen genocid človeških življenj in vrednot ter vrednotne prihodnosti Slovenije, so storili barbarski komunisti po vojni Slovencem in slovenskemu narodu!

  Ali se tega genocida iskreno kesajo in kaj so in kaj bodo storili Slovencem, ki so za svoboden demokratičen duh, za svojo pokoro kot dokaz svojega spremenjenega mišljenja in ravnanja?!

 2. RTV SLOVENIJA je dolžna spoštovati in uresničevati slovensko ustavo kot najvišji slovenski pravni akt!
  Zakaj TRV kot javni medij, ki ga plačujejo vsi slovenski državljani, ne spoštuje v svojih političnih oddajah ustavno demokratično načelo, da imajo gledalci oziroma poslušalci pravico slišati obe mnenji, mnenje leve in mnenje desne opcije o vprašanju, ki je predmet razprave na RTV, kar se odraža v tem, da je predstavljena le leva opcija mišljenja.
  Kršitev tega demokratičnega načela je še zlasti prisotna v Studio city.

  Utemeljitev:
  Slovenska ustava določa v 1. členu, da je Slovenija demokratična republika.
  To odločilno pravno dejstvo, bi morala RTV kot javni medij, ki ga plačujejo vsi slovenski državljani, spoštovati in uresničevati.
  Gre za uresničevanje demokratične nepristranskosti in resnicoljubnosti skozi javni slovenski medij, ki ga plačujemo vsi, ne le tisti, ki imajo levi pogled na življenje.
  Zaradi pristranskega vodenja oddaj RTV Slovenija krši državljanom človekove pravice, ki so vsebovane v naslednjih členih ustave:
  – 14. člen enakost pred zakonom
  – 15. člen uresničevanje pravic
  – 34. člen varstvo človekovega dostojanstva
  – 39. člen svoboda izražanja in pridobitve informacije
  – 63. Člen – Prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti.
  Prav gotovo pomeni onemogočanje, da bi gledalci dobili tudi desni pogled na določeno življenjsko vprašanje, obliko neenakopravnosti in nestrpnosti do drugače mislečih, torej do tistih, ki imajo desni pogled na življenje in reševanje perečih problemov v slovenski državi.

  Gre za hudo kršitev slovenske ustave, ki je ne smemo dopustiti!

 3. Ob obisku papeža pri Petru je župnik Turinek twitnil: Dva svetnika!

  V tem je tragedija naše Cerkve in naše civilizacije, ne ločijo svetniških stvari od človeško običajnih in zmotnih. Res je, Peter Opeka je vsemu Zahodu pokazal, kako se pomaga revežem: tudi ciganom pomagaš v njihovem naselju, ne pa da jih odpelješ v elitno naselje Murgle. To vedo celo komunisti, lažna dobrota pa zgleda takole:

  http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/italijanska-cerkev-bo-sprejela-migrante-z-%C2%BBvikinga%C2%AB?Open

  S tem se uvaža milijone izjemno protikrščansko nastrojenih duš, v imenu lažne “Jezusove” ljubezni. Vse to je torej le POLITIKA, kratkovidna, z malimi osebnimi cilji, ni pa to Kristusov duh po Pavlu. Tudi Pavel je hodil misionarit po deželah, ni pa ljudstev vlačil v Jeruzalem.

  Denar edino razumejo ne le komunisti, ampak tudi mlačni (in zato sprevrženi) kristjani. Da pa bo dobri Peter kdaj svetnik, pa je v Sloveniji popolna utvara, saj smo menda edina pretežno katoliška država na svetu, ki nima niti enega svetnika, in je še daleč od tega, da bi ga kdaj imela, kajti ljudje se ne obračajo na blažene, ker še na teologiji učujo, da so svetniki prav tako grešniki, kot mi. Zato v stiski nihče ne moli k njim. Raje poiščejo Štruklja, dohtarja ali policaja. Ali pa se napijejo ali gredo po vrv. Tega niso krivi le komunisti.

 4. Članek je čista bedarija in seveda napisan brez vednosti gospoda P. Opeke. V članku pravijo, da so komunisti hoteli preprečiti rojstvo Pedra Opeke, ki se je rodil leta 1948 v Argentini. In potem v članku ponovno nakladajo o povojnih pobojih. A ne bi bil že čas, da se s tem neha, ker ne prinaša nič novega in samo razdvaja Slovence? Kot kaže je edini cilj desničarjev, razdvajati in s tem slabšati Slovence. Ma lahko pišejo karkoli hočejo, zavedni, ponosni, samozavestni in dobri Slovenci ne bodo nikoli pozabili, kako trd in uspešen je bil boj partizanov. Nikoli ne bodo pozabili da so domobranci prisegli Hitlerju, ne bodo pozabili, da so današnji desničarji potomci teh domobrancev.

  • Ob branju vašega razmišljanja sem dobil vtis, da bi morali:

   a) razglasiti popolno amnestijo za vsa kriminalna dejanja komunistov in
   b) sprejeti zakon, da za zločine domobrancev odgovarjajo njihovi potomci do desetega roda.

   Pa mir in vse dobro vam želim!

  • Še eden, ki nima pojma, za kaj v članku gre, potem pa naklada o “razdvajanju in slabšanju Slovencev” in “uspešnem boju partizanov”.
   Očetu Petra Opeke se je posrečilo uiti iz rok morilcev na morišču pri Starem Hrastniku. Rešil se je v Argentino in tam se je rodil Peter.
   Jasno je, da Petra ne bi bilo, če bi bil njegov oče pobit, tako kot tisoči Slovencev, ki so obležali v čez sedemsto medvojnih in povojnih moriščih. Manjko teh ljudi se Sloveniji še danes pozna.
   Komunizem je Slovencem nakopal sloves zločinskega naroda. Medvojni in povojni zločini komunizma bodo na žalost za vekomaj ostali zapisani v zgodovini, zato je kar napočezna hvala partizanov brez vsake stvarne osnove. Tega madeža so rešeni samo tisti, ki so v zločinih sodelovali prisilno.

Comments are closed.