Papeževi molitveni nameni bodo odslej v obliki video spota (VIDEO)

1

Papez Molitveni namenObičajno katoličani molimo za papežev namen, a odslej bo njegov namen podan na zelo sodoben način – v obliki kratkega videospota. Tako je papež Frančišek za januar objavil molitveni namen že v obliki kratkega, nekaj več kot minuto in pol dolgega filmčka, ki ga je moč najti tudi na You Tube-u.

V njem je papež povabil k molitvi za dialog med ljudmi več različnih veroizpovedi. V spotu so povabljeni k izrazu vere budistka, jud, katoličan in musliman.

V uvodu pravi papež, da se večina prebivalcev planeta deklarira za vernike, da naj to vodi v dialog med verami, da mnogi razmišljajo drugače, čutijo drugače, Boga iščejo in Boga najdejo na drugačne načine. V tej množici, v tem širokem razponu verstev in odsotnosti verstev pa obstaja ena sama gotovost – da smo vsi Božji otroci.

Na koncu papež povabi: “Zaupam v vas, da boste razširili mojo prošnjo za ta mesec: da bi iskren dialog med moškimi in ženskami različnih veroizpovedi obrodil sadove miru in pravičnosti. Zaupam v vašo molitev.”

Vir: www.romereports.com

1 komentar

 1. Kaj so vzroki, da pozabimo, da smo vsi Božji otroci?

  To, da se nekdo v imenu ideologije ali religije počuti večvrednega, da sočloveku gospoduje ali ga manipulira.

  Katere so bile prve tri skušnjave s katerimi se je moral Jezus soočiti, se spopasti in jih premagati:
  1.biti bog (obvladovati ves svet, moč, oblast)
  2. imeti ugodje, hrano, srečo
  3. sanjariti, idealizirati, častiti mite, častihlepnost, slava, narcisizem

Comments are closed.