Papežev apostolski obisk v Libanonu

0

Papež Benedikt XVI. bo od petka, 14. do nedelje, 16. septembra 2012, na apostolskem potovanju v Libanonu, kjer bo podpisal Apostolsko postsinodalno spodbudo rednega zasedanja škofovske sinode za Bližnji Vzhod. Obisk bo potekal pod geslom Pax vobis.

Papež se bo v sklopu apostolskega potovanja v Libanonu srečal s predstavniki političnega, diplomatskega, verskega in kulturnega življenja ter v soboto, 15. septembra, tudi z mladimi. Po prihodu na bejrutsko letališče bo v baziliki sv. Pavla v Harissi, severno od Bejruta, podpisal Apostolsko postsinodalno spodbudo, ki jo bo v nedeljo, 16. septembra, pri maši v Bejrutu tudi slovesno izročil.

Na 24. potovanju izven Italije in četrtem na Bližnjem Vzhodu (po Turčiji, Sveti deželi in Cipru) bo papež Benedikt XVI. okrepil in izpostavil pomen medverskega dialoga in medsebojnega spoštovanja. Libanonska vlada je kot dobrodošlico visokemu gostu letošnji 15. september razglasila za državni praznik.

Neposredni prenosi papeževega obiska v Libanonu.

Na Exodus TV bodo neposredno prenašali v nadaljevanju navedene dele papeževega obiska v Libanonu:

Petek, 14. september 2012

12.40 – v živo iz Bejruta (Libanon): apostolsko potovanje papeža Benedikta XVI. v Libanon: prihod in pozdravna slovesnost na mednarodnem Rafika Haririja v Bejrutu.

16.55 – v živo iz Harissa (Libanon): obisk bazilike svetega Pavla v Harissu in podpis posinodalne apostolske spodbude.

Sobota, 15. september 2012

10.10 – v živo iz Baabda (Libanon): srečanje s člani vlade, institucij republike, diplomatskega zbora, verskimi voditelji in predstavniki sveta kulture v dvorani 25. maja predsedniške palače v Baabda.

16.55 – v živo iz Bkerké (Libanon): srečanje z mladimi na trgu pred vhodom v maronitski patriarhat Bkerké.

Nedelja, 16. september 2012

08:25 – v živo iz Bejruta (Libanon): sv. maša in predstavitev apostolske spodbude za Bližnji vzhod.

16.10 – v živo iz Charfet (Libanon): ekumensko srečanje v dvorani sirskega katoliškega patriarha v Charfet.

17.25 – v živo iz Bejruta (Libanon): slovo na mednarodnem letališču v Bejrutu Rafika Haririja.

Vir: Tiskovni urad SŠK