Papež poziva k premirju v Siriji. Nujno evakuirati civiliste

15

papez francisekOb koncu sredine splošne avdience je papež Frančišek zagotovil svojo bližino vsem žrtvam »nečloveškega konflikta v Siriji« in pozval k premirju.

»Kot nujno obnavljam svoj poziv in z vso svojo močjo prosim odgovorne, da se doseže takojšnje premirje, ki bo veljalo in se spoštovalo vsaj za čas, potreben za evakuacijo civilistov, predvsem otrok, ki so še vedno ujeti v krvavem bombardiranju,« je pozval papež.

Vir: Radio Vatikan.

15 KOMENTARJI

 1. A je Erjavec že poslal čestitko Putinu za uspešno bombardiranje Alepa? Koliko bolnic so spet zravnali s tlemi, koliko humanitranih konvojev uspešno razbili?

 2. Kljub temu, da sem zelo naklonjen jezuitom in temu papežu, pa vidim dve črni packi. Nek voditelj mora modro izbirati svoje svetovalce.
  1.na področju gospodarjenja ta papež zagovarja ekološke blodnje in sanjarije ter histerijo in socialistično REDISTRIBUCIJO nakradenih davkov ustvarjalnim ljudem. Jemati gospodarjem in dajati zapravljivcem.

 3. 2. Glede Sirije in predvsem sirskih kristjanov bi lahko že pred leti štartal tako diplomatsko akcijo.

  Danes je problem, ker niti v ZDA ni več pravega kapitalizma, ampak so korporacije zlizane s politiko in narekujejo vojne (oborožitvena industrija). Rusija pa je isto: samo, da Putinov KGB štab vodi gospodarstvo, korporacije. Vedno bolj naduto. Nadutost opažam kot glavno značilnost birokratov in mafijcev.

 4. “… da se doseže takojšnje premirje, ki bo veljalo in se spoštovalo vsaj za čas, potreben za evakuacijo civilistov, predvsem otrok, ki so še vedno ujeti v krvavem bombardiranju,« ”
  ==================================

  Tole je papež (če je to točno) rekel, kot, da bi v Siriji šlo za naravno nesrečo kakšnega tajfuna, ne pa za rusko bombardiranje civilistov in bolnic.
  Na koncu bi, predvidevam, še dodal: “Hvala Rusi, da ste nehali, da so se lahko ljudje umaknili, sedaj lahko nadaljujete z bombardiranjem po praznih hišah”.

  Kako že gre tista:
  Nujno je, da Cerkev zamenja papeža, ker bremza celo desnico in ji dela škodo

  • A kar zamenjali naj bi ga?

   Kdo? A politika? Da bomo dobili papeža, katerega glavna funkcija bo, da služi desnici. Zanimive predstave.

   Še Tito je bil manj ambiciozen. On je samo sanjal, da bi svojo lokalno Cerkev za silo obvladal. In je hotel doseči od Stepinca, da gre na distanco ali povsem stran od Vatikana in papeža. Seveda Stepinca ni premaknil za milimeter.

   Tudi Frančiška ne bo nihče premaknil. Če ne bo sam tako hotel.

   • IF: “A kar zamenjali naj bi ga?
    Kdo? A politika? Da bomo dobili papeža, katerega glavna funkcija bo, da služi desnici. Zanimive predstave.”
    ============================

    Pozabil sem dodati “prosto po pavlu”, torej, takole:

    Kako že gre tista, prosto po pavlu:
    Nujno je, da Cerkev zamenja papeža, ker bremza celo desnico in ji dela škodo.

    • Slamnati mož.

     Napisal sem, da mora desnica nujno odpustiti JJ, ker ta “desnici” dela škodo. Vse ostale blodnje “so zgolj vaša natolcevanja”, politkomisar Riki, ki ne zna komentirati brez podtikanj.

     • pavel: “Slamnati mož. Napisal sem, da mora desnica nujno odpustiti JJ, ker ta “desnici” dela škodo. Vse ostale blodnje “… ”
      =======================

      Ni slamnati mož, ker gre za preslikavo tvojih stalnih pozivov:

      JJ (vodja).=. papež (vodja)
      SDS (desnica) .=. RKC (desnica)

   • Gospod IF,
    vi ste preresni za te spletne strani. Preveč resni, da bi komentirali papeževo izjavo. Saj še sam ne ve, kaj je hotel reči.

Comments are closed.