Papež z milijon sledilci

0

Papež Benedikt XVI je te dni aktiviral svoj profil na družbenem omrežju twitter. Do danes se je na njegovem naslovu, ki obstaja v 8 jezikih, prijavilo več kot milijon ljudi. Samo angleška verzija @pontifex ima okrog 400 tisoč »spremljevalcev«.

»Ne čudim se, da je zanimanje tako veliko. Papež razume, kako velik potencial imajo družbena omrežja, vendar bo v prihodnje, glede na to, da je že v letih, ta način komunikacije koristil drugače od mladine«, je sporočil tiskovni predstavnik Svetega sedeža Federico Lombardi.

Papež je  v svojem prvem tvitu sporočil: »Dragi prijatelji, vesel sem, da sem preko twitterja povezan z vami. Hvala vam na vašem velikodušnem odzivu. Vse vas od srca blagoslavljam«.

Večina jih je papežu naslavljala resna vprašanja, vendar so nekateri tviti bili tudi porogljivi in žaljivi do Katoliške cerkve in Vatikana.

Vatikan tudi načrtuje, da bo aktiviral aplikacijo t.i. pametnih mobilnih telefonov »The Pope App«, ki bodo uporabnikom omogočali spremljanje papeževih maš in dogodkov v realnem času kot tudi dali možnost da »pokukajo« v prostore Vatikana s pomočjo web kamer.

Foto: independent.co.uk