Pahor in Janković na TV Slovenija

7
21

Vir: blog Jože Bartolj. „Pahor je poudaril, da se s politiko vlade na področju kadrovanja ne strinja in da se je v njegovem mandatu ravnalo drugače, čeprav se marsikdo ni strinjal s politiko, da se ne kadruje politično zvestih ljudi. Pahor namreč pravi, da je zanj bila pomembnejša zvestoba državi.“

Tole pa gotovo moram komentirati, ker izgleda, kot da ima gospod Pahor zelo selektivni spomin…

Kdo pa je nastavil spornega Guliča na čelo urada za verske skupnosti? Kaj pa zadeve na tožilstvu, kot so Masleša in Fišer? Da o gospodarstvu in nadzornih svetih sploh ne govorim. Takoimenovani KAS je bil le krinka za ustoličevanje svojih kadrov. Pa saj ni vredno zgubljati besed. Vsak, ki je dovolj visoko v državni upravi in ga je nastavila ena politična opcija mora vedeti, da je na listi za odstrel vsakič, ko se zamenja vlada. Mislim, da je v tem nekaj logike.

Tudi Zoran Janković je imel nekaj „cvetk“ v svojem nastopu. „Zoran Janković meni, da je do stavke prišlo zaradi razmer med pogajanji, saj se po njegovem uporabljajo preveč trde zahteve, poleg tega pa naj bi predvsem vladna stran posegala po nespoštljivih izjavah. Poudaril je, da je sindikatom sicer predlagal, naj počakajo s stavko, ker bi lahko rebalans prej padel v DZ-ju, vendar kljub vsemu meni, d aimajo sindikati tokrat prav.“

Zoran Janković je razpravljal o pogajanjih… in to o trdih pogajanjih. Kar ne morem verjeti. On, ki je kot pogajalec v Mercatorju slovenske dobavitelje spravil skoraj na kolena in on, ki je imel pot do premierskega stolčka odprto preko pogajanj, ki so se očitno izkazala za preveč trda. In še to, on je sindikatom predlagal, da počakajo. Spat smo pri teorijah zarote, ko ena politična opcija enotno deluje, kot opozicija, sindikalna organizacija, stanovsko društvo in za vsem skupaj mali murgeljski vožd. Janković ni povedal le tega, kaj je naročil stric Milan. Ampak glede na usklajene akcije, ki smo jim priča, je to tako ali tako jasno.

Janša pa je tudi napovedal, da bomo imeli predčasne volitve, kljub temu da si jih Pahor in Janković ne želita. Če bomo imeli referendum, potem bo ob morebitnem padcu, vlada morala odstopiti.

 

7 KOMENTARJI

 1. Pa naj odstopi ta vlada, saj jo tako ali tako skoraj noben v Sloveniji ne mara. Opozicija – če je pametna – pa naj ne hiti s prevzemom oblasti! Kar naj se Majer & Co. še nekaj časa (vsaj do novega leta) utapljajo v dreku, ki so si ga tako želeli …

 2. “Če bomo imeli referendum, potem bo ob morebitnem padcu, vlada morala odstopiti.”

  Neumnost.

  • Ni ravno neumnost. Vlada pravi, da je pot, ki jo zagovarja, edina mogoča pot iz krize. Če ta pot pade na referendumu, potem mora vlado prevzeti nekdo, ki bo poiskal drugo pot. Meni se zdi to normalno.

   • Spoštovani Tony,
    referendum je nek obrambni mehanizem demokratične družbe, da (katerakoli) vlada pač ne more sprejeti čisto vsega, česar se domisli.
    Teoretično bi lahko imeli za vsako zadevo, ki se ureja z zakonom, referendum.
    Ob (vsakem oz. katremkoli) padcu referendumskega predloga potencialna menjava vlade je pa neumnost neumnosti.
    Referendum pač ni zaupnica oz. nezaupnica vladi. To sta dva povsem druga mehanizma. Preberite Ustavo RS.
    LP

 3. Rdeči bratje so potrebovali tri leta, da so Slovenijo spravili na kolena, Janša pa naj bi jo spravil v red kar v pičlih 60 dneh.

  Slovenija lahko propade,, da jo le ne vodi Janša.

  Kakšna sprevržena logika.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite