P. Sušnik za siol.net: Upanje so mladi ljudje, ki so odporni proti nostalgični mitologiji revolucije

3

Danes smo poklicani, da ubranimo to domovino pred nasiljem ideologije relativizma, opravičevanjem zločinov in slavljenjem zločincev, je na praznovanju 25-letnice Nove Slovenske zaveze dejal njen predsednik Peter Sušnik.

Nova Slovenska zaveza (NSZ) je […] z mašo za domovino v ljubljanski stolnici obeležila 25-letnico svojega delovanja in slovenske države.

“Postavljati stvari na pravo mesto”

“Naše poslanstvo je, da začnemo postavljati stvari na njihovo pravo mesto. V letih totalitarizma smo privzeli vsiljeno vlogo drugorazrednosti, ki nam je zaradi strahu in preganjanja postala tako domača, da smo še danes v varnem zavetju samoomejevanja misli, besed in dejanj,” je opozoril predsednik NSZ Peter Sušnik.

“Naš umik v obrambo je prepustil pobudo revolucionarjem, ki so z lažjo in manipulacijo ter brez vsakih moralnih ali drugih zavor postali mojstri v utrjevanju svoje oblasti,” je nagovoril polno stolno cerkev. “Ta strah, ki jim še danes dovoljuje oblikovati javno mnenje po svojih potrebah in z avtoriteto oblasti meritorno določiti, da so njim neskladna stališča lahko le sovražni govor ali politično nekorektna in nesprejemljiva oblika javne besede, nas je pripeljal do točke, ko lahko povsem resno pričakujemo kriminalizacijo in pregon – ker pač ne bomo klonili.”

“Ubraniti domovino pred nasiljem ideologije relativizma”

“Gre za temeljno vprašanje: ali smo danes toliko boljši ljudje, da bomo prepoznali napad na svobodo, naše vrednote demokracije in poštenosti ter ga preprečili? Naša naloga je obrniti vloge in napadalce pognati v bran, ne pa upati, da se ne bo nič zgodilo.” Menil je, da se po 25 letih srečujemo z enako sovražnostjo, z enako manipulacijo in z enakimi lažmi.

“Morali smo utrpeti katastrofo genocida in eksodusa leta 1945, ki je zamajala slovenski narod do korenin, saj je bila ta žrtev bogato poplačana z osamosvojitvijo države,” je prepričan Sušnik.

“Danes smo poklicani, da ubranimo to domovino pred nasiljem ideologije relativizma, opravičevanjem zločinov in slavljenjem zločincev.”

Več lahko preberete na siol.net.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


3 KOMENTARJI

  1. Točno! Slediti in uresničiti slovensko civilizacijsko demokratično usmeritev in onemogočiti barbarstvo, ki Slovence duši s svojim totalitarizmom že 70 let.

  2. Tudi Sušnik je že obupal! Nobenega upanja ni na mladih, če mi “ta stari” ne bomo tega spravili na svoje mesto. Iz česa naj jemljejo mladi?! Mlade bo veter polomil, če ostanejo brez korenin, brez opore. Slovenija vse bolj postaja puščava brez življenja.

    • Dobro si tole napisal !!
      Jaz se že celo življenje lomim, ker so mi bile korenine požgane, zato vem kako je s tem.

Comments are closed.