Kjer so odnosi dobri in odkriti, je veselje delati in živeti

Odnose gradimo na igrišču, na zabavah, na druženju, vsepovsod. Tudi v politiki, ki me je prevzela. Verjetno je tukaj še najtežje, ker je težko prepoznati iskrenost in resnično željo po sodelovanju. Pa naj bo to v lokalnem ali širšem okolju. A da se. Vendar sem do sedaj spoznal tako čudovite ljudi.

Zgagarji pač ne znajo drugače

Prosto po Kučanu nam je dovoljeno sanjati, a zelo kratko. Lahko gremo s kolesom po prelepi Sloveniji, dokler nam »aferaši« in »zgagaši« že po prvih kilometrih ne zamorijo dneva z vsemi svojimi in kolektivnimi frustracijami.

Mnogo ljudi, ki bi morali biti v prvih bojnih črtah, je danes na bolniški

Naše prve bojne črte so v zdravstvu, policiji, civilni zaščiti, domovih za ostarele, trgovinah, na ministrstvih in še kje. Vsak, ki požrtvovalno prihaja na svoje delovno mesto, ali se samoizolira, da zaščiti svoje domače, ki naredi še nekaj več, kakor je dolžan, je junak in ima naše spoštovanje in občudovanje.

Hrvaški škofje molili za komunista Zorana Milanovića

Hrvaški škofje menijo, da so z zmago Milanovića, ki so mu pred tem očitali, da je zaščitnik hrvaških udbašev, da je v tedanje državne ustanove infiltriral neokomunistične kadre, pa tudi njegovo jugonostalgijo, prišli povsem drugačni časi.

Dolga roka komunizma: najprej diskvalifikacija, potem likvidacija

Daljnega februarja 1994, mesec dni pred dogodki v Depali vasi, je takratni predsednik države Milan Kučan na poslanskem večeru z Borutom Pahorjem govoril o nedemokratičnih sredstvih, ki naj bi našla domovinsko pravico tudi pri nas: ˝To je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno, tudi fizična!

Žiga Turk: Nova sredina

Sredina ne ščuva. Je zadovoljna s tem, kar imamo. Je hvaležna našim prednikom, da so nam do tu pomagali. Je zavezana potomcem, da jim zapustimo še boljši svet kot starši nam. Sredina ne išče prepirov, ampak predlaga rešitve. Škoda, da ni sredinskih strank več.   

Vsi predsedniki NSi / foto: Casnik

Jože Mlakar: NSi bo postala velika stranka

Ko bo NSi postala velika stranka, bo lahko ona postavljala pogoje in med drugimi strankami izbirala kandidate za vladno koalicijo. Če se bo NSi hkrati držala tudi svoje krščansko demokratske istovetnosti, se bodo ob njej krepile tudi druge demokratične.

Janez Janša: Plebiscitno Slovenijo bomo branili

Janez Janša: Tisti, ki jim samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, so državo, ki si je nisi želeli, polastninili in pokradli. Ne samo v materialnem, ampak žal tudi v kulturnem in duhovnem smislu v marsičem. Spremenili so to našo domovino v peskovnik prvorazrednih. V hišo laži, zgrajeno na pesku prevar.

Ko vladi diktira Levica

Skoraj mesec dni že imamo novo vlado in ali veste, katere so njene ključne prioritete? Morda delite z menoj mnenje, da to ni jasno. To, kar piše v koalicijskem sporazumu menda ni treba jemati tako … Beri dalje

Tamara Griesser-Pečar: Evropski zgodovinski spomin

 T. Griesser-Pečar: Pogled na Slovenijo po volitvah

Ko se je Slovenija osamosvojila je veljala za vzgled vsem evropskim državam, ki so za seboj pustile totalitarni komunistični režim. Slovenija ni bila samo gospodarsko najuspešnejša republika prejšnje Jugoslavije, temveč celotnega prej komunističnega sveta vzhodne … Beri dalje

Matteo Salvini, voditelj (Severne) Lige Foto: REUTERS Stefano Rellandini REUTERS Tony Gentile

Vzhodnoevropski Italijani

O italijanskih volitvah je bilo v tem tednu že veliko napisanega in povedanega. Marsikaj je bilo napisano in povedano dobro, zato je težko (še enkrat) kakovostno pristaviti piskrček. Vsekakor še vedno velja, kar sem ugotavljal … Beri dalje

Ustanovitelj Gibanja pet zvezd Beppe Grillo (levo) in njen voditelj Luigi Maio Foto: REUTERS Tony Gentile

Eviva populismo?

Italijanske volitve so se končale s še enim odličnim rezultatom za populiste in katastrofo socialistov. Teza, ki jo zagovarjam v tem prispevku, je, da je to zato, ker so populisti boljši populisti od socialistov. Desna … Beri dalje

Poziv politikom in drugim javnim osebam

Jože Mlakar: Koalicija za spremembe

Kmalu bo minilo deset let od v naprej pripravljene afere Patria, ki je imela za Slovenijo daljnosežne posledice. Pomladne politične stranke so po teh dogodkih povsem omagale. Izgubile so voljo za skupne nastope in se … Beri dalje

Instant stranke

Mediji propagirajo »kulturo začasnega«, kot se je lepo izrazil papež Frančišek, v kateri še mož in žena ne ostaneta skupaj za večno, ampak se razideta, ko se naveličata drug drugega.

Beri dalje

Alenka Bratušek in njeni strupeni sadeži boja za prvo lopato

Alenka, FB in laži

Slovenija je v mnogočem zelo, zelo posebna dežela. V neki čudni simbiozi idej in osebnih zamer živimo v stanju nenehnega spora na osnovi nacionalsocializma, čeprav trobila pri mikrofonih prisegajo raje na rdečo zvezdo, srp in … Beri dalje