Orbanova zmaga kot katastrofa za demokracijo

14
Ruski predsednik Vladimir Putin, desno, in madžarski predsednik vlade Viktor Orban na skupni tiskovni konferenci leta 2016. Foto: Maxim Shipenkov/AFP via Getty Images |
Ruski predsednik Vladimir Putin, desno, in madžarski predsednik vlade Viktor Orban na skupni tiskovni konferenci leta 2016. Foto: Maxim Shipenkov/AFP via Getty Images

Slovenski uradni mediji so se neverjetno angažirali pri spremljanju predvolilnega in volilnega dogajanja na  Madžarskem. Ne pomnimo, da bi jih tamkajšnje dogajanje kdaj tako zanimalo. Pri iskanju ozadja za tako ravnanje se ni mogoče znebiti vtisa, da jih »Vogri« v resnici zanimajo, ampak, da gre predvsem za dobro orkestrirane priprave za slovenske volitve. Dejstvo je, da je Slovenija znotraj medsosedskih državnih razmerij otok neototalitarne levice, ki ponovno potrjuje, da je bilo njeno ozemlje najbolj stalinistični del držav »ljudske demokracije«. Strah jih je, kdaj bodo to slovenski državljani spoznali in začeli svoje politične opredelitve spreminjati in biti evropsko normalni.

Slovenijo še vedno obvladuje leninistična politična terminologija

Vsekakor to potrjuje tudi dejstvo, da imamo še vedno leninistično politično terminologijo. Po njej na primer sploh ni več liberalcev, ampak samo »napredna« levica in meščanska desnica. Tragično je, da so to razdelitev sprejele tudi demokratične (meščanske) stranke. Kot nekdaj belogardizem in belogardiste, ki so bili domislica in načrt komunistov. Takrat so začeli prizadevanja za pravno državo in demokracijo izenačevati z nacionalno izdajo! Levica totalitarnega porekla, ki ima celo pahljačo političnih oznak, tudi SMC je ena izmed njih, popolnoma obvlada slovenske politične razmere. Zato nimamo klasične levice in desnice in socialistov, ampak samo komuniste in nekomuniste-desničarje. Čudovito jih lahko razberete v teh dneh v odnosu do ruskega zastrupljanja politično »neprimernih« in dogajanja v Siriji, kjer je Asadova vlada »baje« za slovenske in nedvomno za demokratične medije zaprašila s strupi svoje državljane.

Trditev osrednjega slovenskega medija na dan, ko je rezultat že znan, da je rezultat madžarskih volitev: »Fideszu manj podpore, kot so kazale ankete«, dobil pa je ustavno večino, bo prišla ne samo v zgodovino slovenskega žurnalizma, ampak tudi politike.

EU pod vlado »desnice« največji antidesničar!

Ključna oznaka slovenskega žurnalizma do Orbana je, da je desničar. Po leninistični politični logiki je to najhujša oznaka, za katero so celo koncentracijska taborišča premila. Edina primerna je luknja v zaledenelem jezeru ali pa opuščeni rovi zasavskih revirjev. Strah nas mora biti ljudi, ki zastopajo in uveljavljajo takšne politične nazore. Še zlasti, ker je Evropska zveza pod vlado »desnice« največji antidesničar. Koliko energije vlaga v oštevanje in celo grožnje Poljski in Madžarski. To, kar se dogaja na področju sodstva in politike v Sloveniji, Romuniji in Bolgariji, kjer se dnevno teptajo temeljne človekove pravice, je niti ne gane.

Vreščanje: »Orban je nacionalistični desničar! Pomeni: Slovenci, pozabite, da ste narod. Pustite narodno zavest, ker je to nekaj najbolj zavrženega. Saj niti ne veste, od kdaj ste narod. Ste izmišljotina 19. stoletja! Pridružite se demokratičnim naporom, po katerih bo Republika Slovenija postala republika narodnih manjšin, kjer bodo glavno besedo imeli Neslovenci. Jasno postaja, da jih nesrečni begunci in podobni ne zanimajo zaradi njihove človeške stiske in ogroženosti, ampak zgolj za to, da bi čim preje oslabili slovensko Slovenijo, kjer bodo čim preje ustanovili še emigrantsko republiko. Če bo potrebno jih bodo ustavili s silo. Vedo, da jim čez čas kaj drugega kot trave ne bodo mogli ponuditi. Nič novega, saj niso daleč časi, ko smo morali vpiti: »Če bo potrebno, bomo jedli tudi travo!« K sreči so migranti veliko pametnejši kot slovenski levičarji in samo iščejo priliko, da bi Slovenijo lahko zapustili. Iščejo boljše življenje, ne »socializem z človeškim obrazom«.

Ali ni socializem naše levice najčistejši populizem?

»Orban je populistični nacionalistični desničar!« Ali kdo pozna bolj nacionalistično in populistično državo, kot je bila Stalinova Sovjetske zveza! Ali ni socializem naše levice najčistejši populizem? V takih in drugačnih revežih, delavce poznajo samo iz knjig, vidijo zgolj in samo sredstvo za prigrabitev oblasti, hočejo jih zlorabiti. O odpravi revščine ne duha ne sluha. Nihče v slovenski politični zgodovini ni še toliko poglobil slovenske revščine kot nekdanji komunistični minister za socialne zadeve prof. dr. Ivan Svetlik!

Pri opisovanju političnih razmer na Madžarskem imamo pri natančnem poslušanju občutek, da v resnici govorijo o Sloveniji, samo olepšujejo jih. Za Slovenijo ni problem Orban, ampak ogrožanje demokracije s strani »leve« slovenske politike. Tat vpije: »Držite tatu!«

14 KOMENTARJI

 1. Briljantno na kubik!

  Levico je zabolel tumor, ki ga je povzročila slovenski demokraciji in domoljubju.

 2. Tisti, ki so proti domoljubju in resnični demokraciji, imajo hlapčevski odnos do drugih narodov. Največkrat do Srbov in Rusov.

 3. Tisti, ki ne spoštujejo slovenske kulturne dediščine in slovenske kulture nasploh ter slovenske domoljubne samozavesti,
  kar je pogoj izvirne ustvarjalnosti in učinkovitosti,
  naj svoje odgovorno mesto v slovenski skupnosti prepustijo tistim, ki to spoštujejo in uresničujejo iz dneva v dan!
  in zdrave slovenske samozavesti, ki je pogoj izvirne ustvarjalnosti in učinkovitosti

 4. Le domoljuben človek je lahko dober gospodar!

  Le domoljubnega človeka krasi ljubezen:

  – do bližnjih s katerimi živi v domačem okolju
  – in ljubezen do domačega naravnega okolja, kjer živi!

 5. Kdor ni domoljuben, mu manjka najpomembnejši življenjski temelj!

  Domoljubje pomeni tudi – ljubeč odnos do stvarstva1

 6. Negativna gliha skup štriha!

  To so migranti, ki so zatajili svoje domoljubje in svoj dom in svoje domače , ko jih najbolj rabi, da ga uredijo
  in levica, ki razdira slovenski dom!

 7. Tisti, ki menijo, da je Orbanova zmaga katastrofa za demokracijo, spadajo med tiste “demokrate”, ki demokracijo priznajo samo tedaj, ko zmagajo naši. Ko ne zmagajo naši, pa demokracija ni več dobra, je kar katastrofa.

  Ti, med njimi tudi najbolj vplivni slovenski mediji, s tem samo dokazujejo, da se še niso otresli totalitarne miselnosti, saj jim očitno demokracija ni intimna opcija.

  • No, oglasili so se tudi skorumpirani bruseljski “demokrati”. Tudi njim grožnjo demokraciji predstavlja volja 70% volivcev.

   Skorumpirana manjšina se z večino ne strinja in bi ji rada vsilila svoj red. Kako se že temu reče? Totalitarizem!

 8. Zakaj je naslov brez vprašaja, v afirmativni obliki? Takšnega bi pričakoval v Večeru, Dnevniku ali Delu in sploh ne odseva usmeritve prispevka. Je s tem freudovskim zdrsom nekdo vsaj za silo nezavedno izrazil svoje nezadovoljstvo ob Orbanovi zmagi? Pa ne mislim pisca članka.

  Namig:Beri prispevek odgovornega urednika Popolna Orbanova zmaga

 9. Strinjam se z gospodom Grando. Orban mi postaja simpaticnejsi, ceprav se v vsem ravno ne strinjam z njim, tudi zaradi obsedenih stereotipnih napadov levice nanj. Iste levice, ki obozuje Putinovo trdo roko in politiko drzavnega terorizma in ki ji je nocna mora, da bi smel biti kdo drug na oblasti kot ona.

 10. Hecno. A potem se vi strinjate z “demokracijo”, po kateri nekdo, ki prejme 44 % glasov, dobi 2/3 poslancev v parlamentu? Zares višek demokratičnosti hahaha.

 11. Aja, pa še pozabil sem: tudi način demokracije, da dobiš manj kot 50 %, pa dobiš mesto v parlamentu.

Comments are closed.