Oranžno zlorabljena civilna družba

1

Dolenjska metropola je običajno ob sobotah in nedeljah kot izumrla, v času trgatve pa je še posebej dolgočasna in prazna. Tokrat pa ni bilo tako. Čeprav so številni to soboto  po dolenjskih gričih z užitkom trgali še zadnje grozde, iz katerih bodo mnogi pridelali letošnje odlično vino – letnik desetletja, se je na novomeškem Glavnem trgu gnetlo veliko mladih.

Občinski svetnik Matic Vidic, član Kekove in Golobičeve stranke Zares, je namreč v imenu Odbora za mladino pri Mestni občini Novo mesto, organiziral Novomeško mladinsko tržnico. Namen tega »oranžnega, a političnega« druženja mladih je bil predstaviti, kaj vse počno mladi v okviru številnih društev in civilnih združenj. Tako so se predstavili: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela, Območno združenje Rdečaga križa Novo mesto, Rotaract klub, Skavti, Rod Gorjanskih tabornikov, Plesni studio Novo mesto, Dobrodelni Leo klub, Športno društvo slovenske vojske Želva itd.

Predstavili pa so se tudi oranžni Zaresovci in nekateri drugi podmladki levih parlamentarnih političnih strank: Mlada liberalna demokracija (MLD) ter Mladi Forum SD. V politično druščino lahko štejemo tudi Zavod Lokal Patriot in Rock Otočec, saj sta to osebna projekta poslanca Francija Keka. Vsi so imeli svoje stojnice z izrazito predvolilno literaturo (poročila strank o doseženih uspehih in delni programi za naprej). Pod krinko predstavitve mladinskih organizacij se dela tudi politiko.

Foto: Franci Koncilija

1 komentar

  1. Si lahko predstavljam, kako so se stojnice šibile pod težo uspehov podmladkov levih strank.

    Če bi na stojnice naložili še uspehe senjorjev teh stran, bi se pa stojnice zanesljivo podrle, kot se pod pezo njihovih uspehov ruši tudi Slovenija.

Comments are closed.