Omerza: Slab Ambrožičev intervju z Zafranovićem

5
217

Vir: Reporter. Generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli in direktor TV Slovenija Janez Lombergar sta pred predsedniškimi volitvami sklenila predvajati slab dokumentarec o Titu. Po nekaterih podatkih sta zanj plačala veliko več, kot je njegova dejanska vrednost. Publicistu Igorju Omerzi pa se je uprlo že pri gledanju intervjuja Lada Ambrožiča z režiserjem Lordanom Zafranovićem.

Igor Omerza pravi: “Žal nisem gledal ne ene ne druge (serije – op. p.). Gledal pa sem delno Zafranovića, intervju, mislim, da pri Ambrožiču, a je bilo zame tako odurno, da nisem mogel gledati do konca. Potem si lahko predstavljam, kakšna je serija o Titu režiserja Zafranovića. Kdor govori o Titu kot človeku, ki je imel rad cigare, viski in ženske, gleda skozi neprava in nepomembna očala. Tita ni mogoče razumeti brez tega, da pogledamo, kaj je delal v notranji politiki proti resnični ali umišljeni opoziciji, v frakcijskih borbah proti svojim tovarišem in v borbi proti politični emigraciji vseh nacionalnih barv. Pri tem je uporabljal predvsem Ozno/KNOJ/Udbo/KOS, pa tudi privlačno ideologijo/demagogijo, medije, politične, pravne, kulturne, vojaške, policijske in gospodarske institucije, skratka celotno družbeno materialno bazo in nadstavbo, če se izrazim marksistično. Koliko državnikov je bilo na pogrebu, je podatek o Titu, ki ni ključen in nam pove premalo o njem kot brezobzirnem in zvitem borcu za ohranitev diktatorsko-despotske oblasti.”

Vir: Reporter


5 KOMENTARJI

  1. Kako lahko domnevno krščanski portal navaja tako vulgaren, prostaški časopis? Eno samo pljuvaštvo, zlohotnost, negativizem, nekaj, česar bi se morali kristjani na daleč izogibati.

  2. Odlična ocena, g. Igor Omerza!

    Ta Zafranović ni nič drugega kot še en meščanski opranoglavec, opozicionist, ki ne more egzistirati zunaj komunističnega sistema (tako kot pri nas novinarji Mladine idr.). Vsi, ki smo zunaj njihovega začaranega kroga, smo njihovi sovražniki, skratka golazen, ki jo je treba popipsati.

  3. AMBROŽIČ SE MED POGOVORI PREPROSTO DAVI , KOT BI GA KDO DRŽAL ZA VRAT ! LE kaj še dela na “RTV”-eju , že upokojeni , jamrajoči , izsušeni , večkrat je bolj podoben kakšnemu udbovskemu zasliševalcu ! Podžira službo kakšnemu mlajšemu kolegu ! SICER pa ne razumem , kako ljudje v tej hiši s tako redkimi prikazovanji , ODDAJAMI , lahko dobivajo //glede na zasluge // , tudi po 4000 evrov plače ? ! Varuhinja ” mojih ” pravic ima blizu 5000 evrov , za nikakršno materialno ali podobno odgovornost !

    SE TO LAHKO PRIMERJA Z ODGOVORNOSTJO IN DELOM PREMIERA ?

    • Se opravičujem gospod Kaktus, toda govorite o odgovornosti prvega med ministri … doslej sem bil in še vedno sem prepričan, da njegove napake plačujemo davkoplačevalci! Zato o neki odgovornosti, ki je večja od Mišine, ne morem govoriti.

  4. ALFe , PREMIER popravlja napake kumrovškega bikona , kar je skoraj nemogoče popraviti ! ČE bi PAHORJEVA vlada vzdržala do konca mandata , bi nam uzakonila celo sodomijo ! Tako pa so se tri leta ukvarjali z geji in lezbačami //družinski stampedo // , pa si mirno plačeval brezplodne razprave dr. Megličke , dr. Mrakove in njima podobnim ! Pa tudi MIŠIKA je na nek način zagotovo TVOJ in moj strošek !

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite