Okrogla miza o političnem angažiranju pred predsedniškimi volitvami

4

Nas mlade politika vedno manj zanima in smo včasih do nje celo negativno naravnani. Namesto da bi se aktivneje angažirali se ji raje izognemo z izgovorom, da so ”vsi isti.” Vendar pa nas vseeno ves čas spremlja in oblikuje naš vsakdan, zato si zasluži več pozornosti.

Predsedniške volitve se bližajo, z njimi pa vroča kampanija, zato bodo mediji polni s tem povezanih novic. Prav je, da smo si s tem povezanimi dogodki na tekočem in si znamo o njih ustvariti svoje mnenje. Zato bomo skupaj z gostoma, sociologom, dr. Igorjem Bahovcem in Urško Makovec, kolumnistko pri spletnem portalu Časnik.si, na okrogli mizi o političnem angažiranju razpravljali o tem, zakaj je pomembno, da smo politično ozaveščeni in se udeležujemo volitev. Pri tem nas bo usmerjal moderator Martin Nahtigal.

Kje? Društvo SKAM, Jurčičev trg 2, Ljubljana
Kdaj? 22. 10. 2012, ob 19.30.

Več: društvo SKAM


4 KOMENTARJI

 1. Tudi, če bi imel volilno pravico, se predsedniških volitev v Tanzaniji ne bi udeležil. Pa ne zato, ker bi menil, da so vsi isti. Pač pa ker ne razumem, kakšen neto učinek bi imel moj glas.

  Podobno razmišljam tudi o slovenskih volitvah. Gotovo nisem edini, ki menim, da naša ne samo država pač pa kar civilizacija potrebuje korenit zasuk. Le tega ne pričakujem iz parlamenta niti od nobenega politika. Prej bi pobudo iskal pri umetnikih. Tudi pred slovensko osamosvojitvijo se najbolj zanimive reči niso dogajale na CK-ju…

  • Gotovo, da naša civilizacija potrebuje korenit zasuk, vendar čakat na zapečku, da bodo drugi naredili zasuk, je najmanj odraz nedoraslosti osebe, ki ima volilno pravico.
   Za družbo je najboljše, da se spremembe dogajajo postopoma in ne na horuk.
   Zato, bi moral vsak, ki ima volilno pravico, biti sposoben se odločiti med tremi kandidati. Mogoče pa bo kandidat, ki dobi največ glasov na volitvah, korak k zasuku.

   Osamosvojili pa smo se zato, da se ne bodo stvari dogajale na CK, v krogu umetnikov, …, ampak da bo vsak državljan z volilno pravico imel možnost sodelovati pri izbiranju nosilcev institucij.

 2. glejte, mladi, meni ni treba jamrat.
  ker jamranjaq enostavno ne prenesem.
  Bi pa rekla, da premalo delate. Ste premalo angažirani. Pa PREVEČ VAM JE VSEENO ZA P0LITIKO.
  Gre človek po službeni dolžnosti na eno od 234567 -ih slovenskih srečanj borcev, kaj tam vidi? Cel kup podmladka, ki se histerično dere, ker se borci ali tisti, ki se zanje izdajajo, ne morejo več.
  Poglejte po blogih, na MMC, na primer. Tega so zasedli skrajni ultra levičarji. Ki sigurno niso starci. Ampak mladi, ki imajo 34 ur časa na dan. Pa jih te isti starci vzdržujejo, ker sami ne zmorejo več pljuvanja.
  Bognedaj, da bi vi počeli enako!!!!!!!
  Vendar bi se lahko organizirali na druge načine, kajti žalostno je, da je tudi med normalnimi mladimi veliko takih, ki so proti pomladi….

Comments are closed.