Ojdipov kompleks in Nadjaz

0
25

Roman Vodeb, teoretski psihoanalitik, je v svojem zadnjem blogu zapisal:  “Ravno skozi posvojitveni kontekst je mogoče razmejiti teoretike oz. mislece, ki relativno dobro obvladajo psihoanalizo, na tiste »nadudlane« (beri: suhoparno in nekritično naučene), in na tiste, ki resnično »štekajo« osnovne psihoanalitične koncepte.

Grozljivo je, kako nekatere avtoritete razvojne psihologije (dr. Ljubica Marjanovič-Umek, dr. Gabi Čačinovič-Vogrinčič), nekateri psihiatri (dr. Slavko Ziherl, dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. Miran Možina), nekateri teoretski psihoanalitiki (dr. Renata Salecl), ne razumejo vloge Ojdipovega kompleksa (in Nadjaza) za razvoj in obstoj civilizacijskih pridobitev (na temeljih moralne razsodnosti).

Sociologom (s FDV-ja, FSD-ja, FF-ja, ISH-ja – ala: dr. Milica Antić-Gaber, dr. Alenka Švab, dr. Roman Kuhar) in (levim) politikom, moramo pač oprostiti – ker pač nič relevantnega ne vedo o razvoju človeške (torej otroške) seksualnosti.

Nemogoče pa je spregledati in odmisliti militantno držo predsednice Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide – odbora, ki je odgovoren javno polemiko vezano na družinski zakonik, Andrejo Črnak-Meglič. Namesto, da bi (zgolj) koordinirala soočenja mnenj »pro et contra«, se odkrito postavlja na stran zagovornikov novega družinskega zakonika oz. posvojitev s strani gejev in lezbijk.

Še več: Mitjo Blažiča & Co odkrito in celo javno inštruira, kako je treba voditi kampanjo za uzakonjanje posvojitev s strani gejev in lezbijk. Predsednica si kaj takega ne bi smela privoščiti – in na to jo bi lahko opozoril bodisi sam Borut Pahor, ali pa vsaj Pavel Gantar.”  (Vir: www.24kul.si)

Prijava

Za komentiranje se prijavite