Odstop vlade je poraz za vse nas državljane

17
Državljani plačujemo eno skupino ljudi, ki nimajo pooblastil, in drugo skupino ljudi, ki nimajo navodil, da bi delali. Plačo pa vsak mesec prejemajo in to za slovenske razmere bajno. Foto: STA

Zopet imamo vlado v odstopu. Kar za Slovenijo že dolgo ni nič novega. Ne bi se čudil, če bi organizirali tombolo z naslovom: »Katerega dne bo odstopila vlada?«

Odstop vlade, sestava nove vlade ali predčasne volitve so del parlamentarne demokratične ureditve. Skoraj vse demokratične države so se že srečale s tem pojavom. Vendar ne tolikokrat, kot se sooča Slovenija, in to celo zaporedoma!

Odstop vlade, sestava nove vlade ali predčasne volitve ni enako kot premisliti se, v kateri restavraciji bomo jedli. Naši politiki pa se obnašajo natanko tako. Edino, kar mi pade na pamet, s čimer bi lahko primerjali ta pojav, je razveza zakoncev, ki imata skupne otroke. To je poraz za vse! Tako je tudi odstop vlade poraz za vse nas. Tukaj ni zmagovalca. Še več: nastane velika škoda za vse – podobno kot pri razvezi zakona. Preden se predsednik vlade odloči, da bo odstopil, je moralo biti že dolgo hudo narobe. In vsakič, ko je vlada odstopila, je tako tudi bilo. Država že dolgo pred odstopom ni bila aktivna niti funkcionalna. Vlada se je ukvarjala sama s seboj, namesto da bi skrbela za državljane.

Ceno nedelovanja države plačujemo državljani

V ozadju nedelovanja države pa nastajajo veliki stroški. Državljani plačujemo eno skupino ljudi, ki nimajo pooblastil, in drugo skupino ljudi, ki nimajo navodil, da bi delali. Plačo pa vsak mesec prejemajo, in to za slovenske razmere bajno. Če pride do novih volitev oz. odstavitev, pa prejemajo gromozanske odpravnine in še plače za čas, ko si revčki ne morejo najti službe. In vse to financiramo davkoplačevalci. Poleg tega plačujemo tudi aktualne oblastnike, da v tem času nekaj naredijo. Zapravljeni čas, ko veljaki nimajo pooblastil, se ne bo nikoli povrnil. V tem času zaostajamo za tistimi državami, kjer oblastniki delajo v korist državljanov in omogočajo razvoj države. Ves ta čas je izgubljen.

Osebki, ki se igrajo politiko ter pristopajo in odstopajo po tekočem traku, s svojim načinom dela nikoli ne bi mogli delovati v zasebnih podjetjih, saj s svojo neučinkovitostjo povzročajo škodo – kaj šele, da bi pokrili svojo astronomsko plačo.

Podobno kot pri razvezi, kjer glavni račun plačajo otroci, bomo običajni državljani plačali najvišjo ceno »nastopanja« in odstopanja političnih igralcev, ki so očitno postali nekakšni dninarji, najeti za interese bolj ali manj vidnih posameznikov – scenaristov in režiserjev te naše tragikomedije.

Astronomski račun nedelovanja države pa se bo porazdelil med vse. Tudi med socialno najšibkejše, ki še najbolj občutijo pomanjkanje vsakega evra. Za takšen razplet v naši državi pa že nekaj časa skrbi L-/levica.

17 KOMENTARJI

 1. Odstop Šarčeve vlade je opozorilo vsem na streznitev:

  – da je treba upoštevati ustavno pravilo, da vlado sestavi zmagovita stranka na volitvah
  – da je v demokraciji nedopustno izključevanje političnih strank, ko gre za gradnjo skupnega in posamičnega dobra v državi Sloveniji
  – da je nedopustno, da se malikujejo totalitarne ostaline bivšega režima in izničujejo demokratični ustavni temelji.

  • Tri naštete točke so sestavni del Aparthajd segregacije liberalnih Kučan-Golobič-Roterjevih kapitalkomunistov z religijo kulture boljševiške kulture mrzle belomorske smrti nedolžnih žrtev.

 2. Ni problem odstop nesposobnih vlad. Problem je izključevalna politika in oblikovanje antijanša vlad, sestavljenih iz povsem nesposobnih kadrov, ki povzročajo več škode kot koristi. V takem primeru je odstop vlade rešitev, saj bi nadaljnje vladanje takšne vlade prineslo veliko več škode kot odstop.

  Tudi odstop Šarca je bila njegova daleč najboljša poteza. S tem je prekinil agonijo, ki se je na domačih tleh namesto z reformami in drugimi koristnimi ukrepi raje proslavila z metodami in ukrepi, ki spominjajo na totalitarno preteklost, na mednarodnem področju pa s sramotenjem in brezpomembnostjo.

 3. Bolj kot se bo oddaljila od sedanje Alenke, bolj bo uspešna. Zlasti pa imata upanje lahko Počivalšek in Pivčeva, da se popolnoma oddaljita od Rjavca in Cerarja in postaneta to, kar sta predhodnika zavajala, da sta! Tukaj se lahko začne novo poglavje za rešitev Slovenije pred uničenjem in napredek v demokraciji, ki je edini porok, da stopimo na razvoj in blaginjo.

 4. Spet en bedast naslov !!? Kaj vam je v Časniku ?
  Zakaj bi bil odstop vlade PORAZ ZA VSE !?
  Ta vlada ni bila niti moja, niti od mnogih mojih sorodnikov in znancev, niti od vseh ki nismo volili levega podna !
  Kaj nam bo prineslo vsegliharstvo in govorjenje v prvi osebi množine ?!
  ta vlada je poraz udbomafije ki jo je postavila ! In 75 “akademikov” iz hoste in MSM in 571 in 21 in gospodarske udbomafije itd….
  zame je odstop te vlade ZMAGA !

  • Da je odstop te vlade kakšna zmaga? Potem ni čudno, da so vedno na oblasti tisti, ki pojejo: “Od zmage do zmage naprej.”
   Pisec je nazorno pojasnil, zakaj je to poraz za vse državljane – igračkanje, ki ustvarja mrtvi tek in veliko stane. Seveda je poraz že sestava izključevalske koalicije in vlade. Vlade, za katero se vnaprej ve, da ne bo dolgo zdržala. Draga lutkovna predstava, ki se je hitro naveličajo tako tisti, ki lutke postavljajo, kot mi, občinstvo. Lutke pa postavljajo zato, da lahko skriti v ozadju vladajo – vzporedna ali globoka država, udbotajkunska mafija levičarskega izvora. In to ne more biti za narod drugega kot PORAZ!

   • Ah, no, ne bodita no zmedena oba . Namreč, oba imata deloma prav , zato se ne prepirajta kot kaka petelina . Mir naj vama bo .

   • Veste Kapodristrias, članka sploh nisem prebral, ker sem šel zjutraj na pot in sem samo trapast naslov malo pokomentiral….Ko sem prebral vaš pogled, sem se ustrašil, da sem kaj mimo usekal…Pa sem šel članek prebrat in sem videl, da je naslov enako bedast kot sam članek. In sem čisto OK napisal….Avtor meni, da vlada ne deluje, po odstopu. deluje, deluje….enako škodljivo kot prej. Ima pa alibi, da je odstopila….
    Zame je padec vlade čisto OK !

  • Točno tako! – odstop je poraz izključevalne politike, ki nikakor ne prizna svojega volilnega poraza. Nastavljanje nezmožnih ljudi – novih obrazov – za vladarje se politični antidemokratični mafiji tudi to pot ni izšlo, poraženi so in zdaj se bojijo šibe – izgube privilegijev, ki so si jih v dolgoletni vladavini neupravičeno prisvojili.
   Seveda pa bomo račun za to vladno katastrofo plačali vsi davkoplačevalci oziroma volivci – mafija nikoli ne plačuje svojih računov, poravnati jih mora “delovno ljudstvo”, da bo vedelo za drugič…
   Če bo, perfidno zapeljano kot vedno, sploh kdaj vedelo?

  • Je tako.
   Ploskoglavo betontanc socialistično mišljenje po krivem vsekrivega naroda !
   Jest mam te filozofije poln kufr in nehajte že s tem!
   A smo vsi verniki pri sv.maši sokrivi pri celostnem vseobsegajočem grehu, ki visi nad župnijo?
   Tudi breme krvave NOB & OF revolucije so z terminološko priklepanje Ljudstva na spomenike posledic njihove zločinskosti prasci krvavi komunistični(ne partizani) zvalili na celoten narod!
   To ni dejanskost, je krivljenje resničnosti s pomočjo fikcijskih teorij in filozofije, v zgodovinopisju
   oa opopolnost laganja!

 5. Ob vztrajnem ponavljanju “progresistov” da z Janezom Janšem ne bodo sodelovali se človek spomni, kako so vrinjeneci v DEMOS takrat leta 1990 preprečili LUSTRACIJO. Socialistični veleumi ala Hribarjeva in njena skupina je zavestno in vseskozi skrbela, da se ni zgodilo nič, kar bi bilo za njih problematično, da bi na dolgi rok lahko v vsakem trenutku destabilizirali družbo. Klasična zgodba revolucionarjev, ki z lažjo in krvjo onemogočajo normalni razvoj družbe oziroma civilizacijskega napredka.
  Lustracija, ki jo sedaj izvajajo je izvedena na najbolj perfiden način, od pisma 75 “uglednih” (UDBOVCEV), ki se znajdejo v prvih vrstah za zaščito, česa že???
  Dokazano je, da imajo omejen pristop k razvoju družbe. Rezultat je nazadovanje Slovenije v zadnjih desetih letih. Če bi bile leve vlade tako progresivne se ne bi dogajalo to, da nas prehitevajo države, ki so imele slabše izhodišče.
  Norčki v Bruslju iz Slovenije, tulijo da moramo biti nerazviti. Tak pristop je mogoč, samo če si omejen v razmišljanju, v razumevanju levičarja, ki vseskozi krade od…. kralja, cesarja, države, tovarnarja, itd…. dokler ne zgradi koncentracijskih taborišč, kjer sistematično uničuje še zadnje preostanke civilizacije. Zato so nacionalsocialisti v Nemčiji imeli pri vseh odločilnih korakih podporo komunistov. Isti še danes proklamirajo razvojno naravnanost, v bistvu pa so uničevalci razvoja in naprednih idej. Praviloma iz takih držav pametni in v mladosti čimprej pobegnejo, saj je mediokriteta več kot očitna. Ko pa nastane še sožitje razumnikov in novinarjev ter tajnih služb pa mora priti do totalnega preloma ali pa se mora družba sesuti sama vase. Ali je za tak stadij potreben komedijant ali pa tajni agent je samo vprašanje časa da njuni skupni napori doživijo popolno realizacijo.
  SVITASE je odlično strnil pogoje, ki bi jih morali pa četudi šele v letu 2020 zares upoštevati.
  Revolucionarji pa morajo dobiti pravo podobo in predvsem poduk.

 6. Zelo neprimerna prispodoba z razvezo zakona. Tudi seštevanje škode je čisto neumestno. Avtor je ustrelil povsem mimo. Jasno, da bo treba vse plačat.
  Slovenija, dežela novih obrazov. To bi lahko bil naš novi turistični ali politični slogan. Čakam kaj se bo zgodilo, kajti vlade kaže kot da ne bo.
  Desnica pa mora zares kreniti za 2. republiko. Takole naprej z Državo Slovenijo ne bo dovolj. Ali pa bodo mladi čisto pobegnili.

 7. Odstop vlade absolutno ni poraz za vse državljane.
  Mislil sem, da je to kritičen sestavek z ciničnim naslovom…
  Sploh nisem prebral-za bedastim naslovom nimam kaj iskat, bedarija.

Comments are closed.