Odgovor generalu Lipiču, predsedniku ZVVS – Cum videre Philippi

6

Odgovor predsednika ZVVS ima vse značilnosti dejanja v afektu in zasluži kvečjemu temu primerno, laično domnevam psihiatrično obravnavo, za kar nisem kvalificiran. Ker ni zavrnil niti ene trditve, ampak napisal le kup podtikanj in laži, je polemika s takim človekom za poklicnega raziskovalca slovenske zgodovine ne le nemogoča, ampak strokovno –  etično nedopustna.

6 KOMENTARJI

 1. Lipicevo vodenje te veteranske organizacije je velika blasfemija. Je pljunek, zalitev in poizkus trajnega razvrednotenja slovenske osamosvojitve, slovenske drzavnosti, prehoda iz totalitarizma v demokracijo in vojaske zmage nad jugokomunisticno prefinancirano glomazno soldatesko. Je en velik fuj!!

  Zivela svobodna demokraticna evropska Slovenija!

 2. Na kratko ! Definicijo obrambe domovine današnji ” kvizlingi” izkrivljajo na vse možne načine, celo tako da braniteljem, ki so bili žrtve osamosvojitvene vojne, odrekajo herojski status, ter ponižujoče vlačijo na plan stare partijske simbole in še več, ustanavljajo nove stranke z istim pedigrejem sporočilnosti komi vrednot. Pravi Slovenci ne predajte se, ker se lahko slovenska zgodba RS res klavrno konča !?

 3. A lahko pričakujemo, da bo naslednji predsednik teh “partijskih” veteranov sam Milan Aksentijević?

 4. Ko bo Lipič prišel malo k sebi bo na tretji ali četrti kontroli pri specialistu rabil sledeče:

  Datume kdaj se je kaj zgodilo okrog stare TO in nove TO, kje je bil takrat Lipič in s kom se je v usodnih dneh srečeval, kaj je govoril in pisal.

  Če bi enako prebrali tudi za Stankota Grando bi večina zdravih članov moralo izstopiti iz ZVVS in se priključiti npr.
  Društvu za revizijo slovenskega zgodovinopisja in zg. učbenikov od partizanskih pripovedk in špekulacij nazaj? & naprej! k zgodovinskim dejstvom

 5. Gospoda Lipiča bi vprašal, če ima poročen bivši pripadnik TO še v času YU ,sedaj najvišji častnik SV, intimne odnose s častnico SV , (ki ni njegova žena in dobi le-ta ta zaradi tega posebno ugodno postavitev mimo vrste) ali je to v skladu s kodeksom v SV ali TO ? V NATO je to prepovedano.

Comments are closed.