Odbor 2014: Zahtevamo opravičilo

12

odbor 2014Slovenijo je ta teden pretresla za marsikoga šokantna novica, za vztrajnike iz Odbora 2014 pa potrditev vsega, kar je Odbor predstavljal slovenski javnosti. Slovenija je država, kjer se najbolj množično med vsemi članicami Sveta Evrope kršijo človekove pravice in temeljne svoboščine. Fišer in Masleša sta to s svojimi oprodami počela v totalitarizmu in to počneta tudi v demokraciji. Vendar zaušnica iz Evrope je na mizi, Slovenija je na nečastnem prvem mestu množičnih kršiteljev človekovih pravic in to pred državami kot so Azerbajdžan, Rusija in Turčija. Sramota in tragedija. Slovenija je bila spoznana za kršitev človekovih pravic in temeljnih svoboščin v 304 od 323 primerov, več kot 8000 primerov iz Slovenije pa še čaka na odločitev. Najprej slovenski tožilci in nato slovenski sodniki na vseh stopnjah sojenja so Sloveniji naredili neverjetno škodo. Moralno, poteptan je ugled vseh nas, nič krivih in materialno, vse nastale stroške bomo morali plačati mi, davkoplačevalci. Najbolj prizadeti, posamezniki in posameznice, ki so jim bile kršene človekove pravice pa upravičeno poleg odškodnine pričakujejo tudi opravičilo. Opravičilo konkretnega tožilca in vsakega konkretnega sodnika, ki je kršil človekove pravice.

V Odboru 2014 smo napovedali, da bomo vztrajali dokler Slovenija ne bo dejansko postala vzpostavljena vladavina prava. Zahtevalo smo:

1. Javnost sodniškega dela.

2. Preglednost sodniškega dela.

3. Vzpostavitev sistema odgovornosti med funkcionarji v pravosodju.

4. Vsem žrtvam pravosodja po letu 1945 morajo ne le država, ampak tudi sodnice in sodniki ter tožilke in tožilci, ki so jim s sodnimi zmotami in z zlorabo pravosodja povzročili krivico, osebno zagotoviti materialno in moralno zadoščenje.

5. Vzpostavitev neodvisne preiskave stanja in zlorab v slovenskem pravosodju, s strani tujih pravnih strokovnjakov, katerih neodvisnost in strokovna integriteta sta nedvomni.

Sedaj po objavi teh sramotnih rezultatov pa ponovno zahtevamo odstop Fišerja in Masleše. Od slovenske izvršilne oblasti, pravosodnega ministra in predsednika vlade, v 15 dneh pričakujemo objavo poročila z imeni vseh tožilcev in sodnikov, ki so sodelovali pri 304 primerih kršitev človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Zahtevamo prikaz natančnih stroškov, ki so nastali v okviru teh postopkov ter predstavitev načina, kdo in kako se bo v imenu slovenske države opravičil žrtvam množičnega kršenja človekovih pravic.

Poročilo bomo objavili na našem shodu 9. septembra 2015, ob 17.00, pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije.

Odbor 2014, 21. 8. 2015

Aktivnosti Odbora 2014 je mogoče spremljati na spletni strani http://www.odbor2014.si/, Facebooku in Twitterju.

12 KOMENTARJI

 1. 100% podpiram razbitje komunističnega sodnega sistema. Prej nisem hodil zaradi JJ. Škoda da odbor ni nastal leta 1990. trapasto se je vezati na posameznike, sploh na tiste, ki jih večina sovraži.

  Če pa delamo principielno, pa lahko dobimo večino.

  Masleša in Fišer spadata samo v dosmrtni zapor.

 2. sodnice in sodniki ter tožilke in tožilci,
  =============
  Madona je to težko brat.
  Ne morem podpirat prilizovanja, čeprav je ideja solidna.

 3. .. Slovenija je bila spoznana za kršitev človekovih pravic in temeljnih svoboščin v 304 od 323 primerov, več kot 8000 primerov iz Slovenije pa še čaka …
  ———————–
  To so najbrž vsi tisti ki so se pritožili na ESČP ?
  Bog ve koliko jih je še vseh drugih ki so odnehali in niso šli naprej ?
  Tako da je tole za podpret, v čim večjem številu !!

 4. 9. septembra 2015, ob 17.00, pred Vrhovnim sodiščem
  _____________________________________________________

  Kdor tega dne tam ne bo prisoten, mora imeti poseben razlog. Sicer podpira ubijalce iz Hude jame.

 5. V medijih se pogosto prodaja megla, da se zamegli dejstva.
  Kot pri vsaki stvari se na vprašanje zakaj…, pojavi odgovor zato…
  Če pogledam kot Slovenec bližnjo zgodovino pa je na zgornje dileme samo ena zgodba –
  (okupacija in izdaje – en drugačen pogled, ker sem že dovolj star, da ne nasedam besedam ampak vidim dejanja in njihove posledice)
  Leta 1918 prvega decembra so bile slovenske dežele okupirane od Srbije (uradno je šlo za združitev SHS in Srbije, ki pa ni bila združitev, za kar je dokaz protestiranje enega od podpisnikov te združitvene listine, dr. Korošca, ki je bil zaradi protestov, da ni bilo tako dogovorjeno, kot se je dogajalo, interniran najprej v Bosni in nato na otoku Hvaru). In po slovenski zemlji so hodili vojaki z orožjem in govorili tuji jezik (definicija okupacije).
  Potem je ta okupacija trajala in v tem času je nekaj izdajalcev slovenskega naroda zaradi svojih koristi začelo sodelovati z okupatorjem I.
  Prišla je druga svetovna vojna in v slovenske dežele je prišlo še nekaj okupatorjev, ki so si tudi pridobili nekaj izdajalcev slovenskega naroda na svojo stran. In vsi so se s svojimi pomagači stepli za to ubogo slovensko zemljo. Zaradi preigravanj med njimi so umirali Slovenci, ker pravih spopadov med njimi pa le ni bilo. Edino TIGR se je res boril za svobodo slovenskega naroda brez fige v žepu in brez sodelovanja z okupatorjem. En izdajalec slovenskega naroda in sodelavec prvega okupatorja je izdal, kje je vodstvo TIGR-a drugemu okupatorju, da so jih ti potolkli in za nagrado je dobil komandaturo enote prvega okupatorja.
  Pri kapitulaciji enega okupatorja je ta predal orožje prvemu okupatorju, da je lahko napadel turjaški grad. Ni ga predal izdajalcem slovenskega naroda (domobrancem), ki naj bi se mu priključili in bili takrat v gradu (zanimivo kajne).
  Drugi okupator je pri preigravanju s prvim okupatorjem posluževal podobne taktike.
  Ko je prvi okupator z izdajalci slovenskega naroda prišel v slovensko vas je nekajkrat ustrelil proti drugemu okupatorju in nato junaško pobegnil v zavetje slovenskih gozdov. Seveda je drugi okupator pribesnel v vas, jo požgal, nekaj domačinov postrelil, ostale pa odvedel v internacijo – koncentracijska taborišča.
  Ko je kapituliral še drugi okupator je prvi okupator z izdajalci slovenskega naroda počistil one druge “izdajalce” in z njimi še veliko zavednih Slovencev ter tistih, ki so kaj imeli in so pomenili moralne avtoritete v slovenskem in lokalnem okolju med njimi tudi veliko žensk in otrok in jih zmetal v brezna ter zazidal v rudniške jaške.
  Zadnjič sem prebral, da je bilo srečanje preživelih ob obletnici osvoboditve nemškega koncentracijskega taborišča.
  Srečanja preživelih iz Teharij ni – ni nihče preživel in enako velja tudi za one iz Hude jame pa one Cigane (Rome in Sinte njih nekaj sto), ki so jih 42 leta okrog Kanižarice namesto drugega okupatorja, možno po nijhovem nalogu , potolkli pripadniki prvega okupatorja s pripadajočimi izdajalci slovenskega naroda.
  Divjanje nad svojim narodom brez kančka vesti in trohice viteštva je značilno za izdajalce slovenskega naroda, ki so se izživljali nad Slovenci ob pomoči prvega okupatorja Iz tega lahko ugotovimo, da je bila izdaja uspešna.
  Potem se je okupacija slovenskih dežel nadaljevala in še vedno so po naših deželah hodili vojaki, ki so govorili tuj jezik in nosili orožje.
  To je trajalo do osamosvojitve, ko je bila okupacijska vojska izgnana iz slovenskih dežel, pravi osvoboditelji pa so bili ob tem zaznamovani.
  Ker je bila Slovenija osamosvojena in ni bila ob tem tudi osvobojena (vsi vzvodi oblasti so ostali v istih rokah), se nam dogaja, da osamosvojitelje zapirajo in šikanirajo, tiste, ki so pa so po Sloveniji streljali in delali škodo pa so sodišča oprostila.
  Prav tako ta sodišča oprostijo tiste, ki so pokradli težke milijone, zaradi procesnih napak in pomanjkanja dokazov in tudi za narkokartel velja podobno.
  Ravno tako se je v tem času zgodilo slovenskemu odposlancu v mestnem parlamentu, da je bil z ukazi v tujem jeziku na ukaz župana odstranjen iz parlamenta.
  In ko se pripelješ v Ljubljano po južni vpadnici z Barja, te na levi strani z objekta ob cesti še vedno pozdravi okupatorska rdeča zvezda.
  Zato lahko le ugotovim, da nikjer na svetu okupatorji in domači izdajalci ne spoštujejo osnovnih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji ni nič drugače.
  To so po mojem mnenju glavni razlogi katastrofalne situacije pri nas, ki so posledica opisane okupacije in zaradi katere imamo veliko množico nezaposlenih, že skoraj četrt milijona revnih, ki potrebujejo pomoč, da preživijo, doplačevati moramo zdravila, ukinjajo ambulante javnega zdravstva, intenzivno poneumljajo mlade generacije z usmerjenim izobraževanjem, ki ga vodi fdvizem.
  Iz povedanega lahko sklepam, da je cilj te okupacije osiromašenje in poneumljanje in s tem izničenje slovenskega naroda.
  Zato se strinjam z navedbo enega od poglavarjev, da z izdajalci slovenskega naroda ne more biti sprave – dokler se ne bodo opravičili in prosili odpuščanja.
  Šele potem bo omogočen civilizacijski napredek in razvoj v slovenskih deželah.

  • Ponavljaš svoj stari komentar, da bo bolj trdno držal? Kaj boš imel od tega da obtožiš vse po vrsti vsega po vrsti? Spravil se boš ko boš umrl. Žal.

 6. Razmere so resne, ampak tu nima smisla zganjat demagogije. Saj je sam slovenski sodnik na ESČP Zupančič jasno povedal, da gre v večini primerov za sojenja v nerazumnem roku in da to ni neka takšna kršitev človekovih pravic, da bi se iz tega moralo delat paniko. Problem je drugje in sicer v tem, da nižja sodišča pri odločanju preprosto ne uporabljajo Ustave. Kot da je ni. Sodijo le po (navadnih) zakonih, kar pomeni, da ogromno sodnikom in sodnicam ni jasen temelj prava, da o tem, da nekaterim sodnikom in sodnicam še vedno ni jasno, da velja znotraj EU primarnost prava EU, niti ne zgubljam besed.

  Najhujša sistemska kršitev človekovih pravic v Sloveniji in EU so seveda “izbrisani”. Tega pa ni zakuhala “komunistična”, ampak “pomladna” tranzicija. Naslednji sistemski problem z vidika človekovih pravic, ki bo verjetno na ESČP tudi kmalu eksplodiral, so pa pravice romov. In ne vem, če se Odbor 2014 s to problematiko ukvarja, ampak bi se pa moral.

  • Ne nakladaj o izbrisanih. Dva od tožečih izbrisanih na ESČP nista dobila tistega, kar sta hotela – v teh dveh primerih je zmagala država.

   Za vas levake so izbrisani le orodje za napadanje desnice, nič drugega.

   Enako velja za Rome – za vas so orodje za napadanje desnice, ko vam pride prav.

   Sicer pa je pri nas za Rome bistveno bolje poskrbljeno kot v kateri koli drugi vzhodnoevropski državi. Da ne govorimo, da so pred leti šli z buldožerji nad Rome – v Rimu, pa ni bilo nič.

   Najhujša sistemska kršitev pri nas so čisto navadni ljudje, ki jim sodijo naši pristranski in slabi sodniki.

 7. Da bi le bilo več takih slovencev 33,ki razmišljajo s svojo glavo,brez zlagane zgodovine ,
  kakršno pišeta Repe in Pirjevec-alias Pirerazzi!Res je kar pravi Svitase,preveč je tistih,
  ki jih zaboli in nočejo priznati zakaj jih zaboli,tudi te sodijo med izdajalce,ki še danes
  izdajajo prvemu okupatorju,udbovcem,ki jih,kakor trdijo potomci prvega okupatorja,ni več!Vedno več je “tujih vojakov”razlika med onimi oboroženimi,ki so bili izgnani,je le v tem,da je njihovo orožje prikrito izraženo sovraštvo do vseh,ki žele resnično
  svobodo mišljenja in pošteno oblast,ki ni okužena z virusom prvega okupatorja!

Comments are closed.