Odbor 2014: Vztrajniki so kot pošten cement

3
Foto: Odbor 2014.
Foto: Odbor 2014.

Danes mineva že 147. dan odkar je prvak največje opozicijske stranke Janez Janša po krivici zaprt, s čimer so mu sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Nespoštovanje načel pravne države nas posledično postavlja ob bok državam, ki niso demokratične, ne pa ob bok državam zahodnocivilzacijskega kroga držav, ki bi jim Slovenija morala pripadati. V govoru pred Vrhovnim sodiščem je Silvano Radin opozoril, da se širša javnost najbrž ne zaveda prave vsebine, posledic in spornih odločitev sodnikov, kar pomeni, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo svoboda govora, svoboda misli in svoboda politične opredelitve, kaznovana in preganjana. Prav tako je bil kritičen tudi do medijev in povedal, da mediji, kot kritičen glas vsake demokratične družbe, pri nas ni nikoli zaživel in nikoli ni odigral svoje prvinske naloge; nepristransko in celovito informiranje družbe. Mi imamo spin – medijski prostor, kateri je skoraj v celoti, ali popolnoma skorumpiran, ideološko enostranski in z pomočjo negativne selekcije, degradiran na nivo propagandnega poročanja, za potrebe udbo-mafijske tranzicije.

Dejan Škvarč je v svojem nagovoru prisotne vztrajnike primerjal s poštenim cementom, ki drži stavbo skupaj. Opozoril je, da se s prav takšnim odnosom in skrbjo za skupno dobro rojevajo močne civilne družbe, družine, organizacije, države. Z vztrajnostjo, pričujočnostjo, razumom, resnico in dobroto v srcu. Brez tega je vsaka skupnost zgolj individualno stranišče polno odplak, greznica, kjer profitanske osebe živijo drug mimo drugega, ker so pač prisiljene skupaj živeti. Mogoče je beda tega trenutka v Sloveniji tudi potrebna, da postanemo vredni države. Mogoče najprej z res močno civilno družbo, ki sestoji iz še bolj močnih, med seboj povezanih posameznikov.

V Odboru 2014 bomo tako tudi danes, ob 17.00, pred Vrhovnim sodiščem prižigali svečke, luči upanja, svobode in pravice, saj želimo, da bi naši državljani in državljanke živeli v državi, kjer so spoštovana načela pravne države in kjer je zagotovljeno varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin vsakemu izmed nas, ne glede na politično pripadnost. Pri prižiganju svečk se nam bodo med drugim pridružili: Tomaž Lisec, Jože Dežman in Jure Ferjan.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


3 KOMENTARJI

  1. Spoštljiv in hvaležen poklon vsem, ki se udeležujejo teh shodov, zlasti pa še govornikom, ki prebujajo našo otopelo vest in moralno zaspanost!!!

  2. Ko se pojavljajo prvi obrati v primeru Patria in je jasno, da bo Janši kmalu vrnjen parlamentarni mandat in ni daleč niti dan, da cel konstrukt, na podlagi katerega je Janša zaprt, sramotno pade, se zgodi praktično še isti dan kaj?

    Ljubljansko sodišče javno razglasi, da intenzivno delajo na uvedbi novega procesa proti Janši in cel set glavnih slovenskih medijev to novico bombastično raztrosi. Torej namesto napol že propadle Patrie Slovenijo zdaj čaka tortura konstrukta TRENTA!

    Kako so predvidljivi, kako dolgočasni, kako zlobni v tej svoji specialni vojni, ki se jo grejo kot dobro naoljen stalinistični aparat! A nimajo kot posamezniki tega osnovnega človeškega dostojanstva, če jih že profesionalnega ni nihče naučil ( seveda ne Ljubo Bavcon, ne Jak Koprivc) da bi rekli: jaz izstopam iz tega voza, te svinjarije se ne grem več ?!

  3. Delo je postorjeno, zima se bliža in sedaj bo več časa za obisk protestov, vsaj enkrat na teden. To je še edini način v naši državi, da lahko malo izskočiš iz mnenjske greznice.

Comments are closed.