Odbor 2014: Vedno smo in bomo na strani resnice

1
Foto: Odbor 2014.
Foto: Odbor 2014.

Slovensko pravosodje je še vedno rak rana sodobne slovenske države in družbe. Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin se zavzema za reformo slovenskega pravosodja – za javnost oz. transparentnost sojenja ter osebno odgovornost sodnikov in tožilcev za njihovo delo. V demokratičnih državah to velja za samoumevno, v Sloveniji pa je bilo do pred kratkim celo prepovedana tema, o kateri se v javnosti ni smelo govoriti. Prejšnji shod pred simbolom krivice – Vrhovnim sodiščem RS, ki ga je obiskalo veliko število vztrajnikov, je po poletnem premoru dokazal, da boja za pravično, demokratično in evropsko Slovenijo še nikakor ni konec.

Kot je dejal France Cukjati: “Mi smo ponovno tu! Ne samo zase, za vse državljane Slovenije hočemo pošteno slovensko sodstvo, pravno in pravično državo!”, zato vas Odbor 2014 vabi, da se v čim večjem številu udeležite shoda Za vladavino prava, ki bo potekal danes, 17. septembra 2015, ob 17.00, pred Vrhovnim sodiščem RS. Na shodu nas bodo nagovorili: Jelka Godec, David Tasič, Ivan Kukar in Aleš Primc, shod pa bosta s petjem popestrili Jožica Svete in Joži Kališnik.

Odbor 2014

1 komentar

  1. Zanimivo, da v tej stavbi ob 17:00 uri, takrat ko so shodi Odbora 2014, razen varnostnikov ni nikogar ni več. Masleše, njihovega izjemnega šefa nad šefi, najmanj. Tisti, ki poznajo sodnice, javnost jih ne more, ker jih je v tej državi kdovezakaj prepovedano slikati, pa pravijo, da jih je med dnevom srečati na ljubljanski tržnici med solataricami in prodajalci sadja.

    Verjetno eden razlogov, zakaj slovenska sodnica skupaj spravi predelat približno 5 krat manj spisov od kolega v Nemčiji. ( Mediji se pa spravljajo na druge profesije, ki naredijo toliko ali še več kot kolegi na zahodu.) Potem pa trdijo, da so v našem pravosodju zelo uspešni, z Maslešo in Fišerjem vred. 🙁

    In trdijo še, da je politizacija to, če smo v javnosti kritični do njihovega dela, njihovih sodb. Ni pa politizacija to, če oni evidentno sodijo politično pristransko in če dokazano in najbolj v Evropi pri sojenju kršijo človekove pravice. 🙁

Comments are closed.