Odbor 2014: Uspejo potrpežljivi in vztrajni

1
Foto: Odbor 2014.
Foto: Odbor 2014.

Vsaka uspešna in stabilna demokracija temelji na odprti družbi, za katero je varovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin prioritetnega pomena, zato so spremembe v slovenskem pravosodju nujno potrebne, da bomo lahko živeli v sodobni evropski Sloveniji. Člani in podporniki Odbora 2014 bomo vztrajali dokler Slovenija ne bo dejansko postala vzpostavljena vladavina prava in dokler ne bodo zagotovljene naslednje zahteve:

1. Javnost sodniškega dela

2. Preglednost sodniškega dela

3. Vzpostavitev sistema odgovornosti med funkcionarji v pravosodju

4. Vsem žrtvam pravosodja morajo ne le država, ampak tudi sodnice in sodniki ter tožilke in tožilci, ki so jim s sodnimi zmotami in z zlorabo pravosodja povzročili krivico, osebno zagotoviti materialno in moralno zadoščenje

5. Vzpostavitev neodvisne preiskave stanja in zlorab v slovenskem pravosodju, s strani tujih pravnih strokovnjakov, katerih neodvisnost in strokovna integriteta sta nedvomni.

Ker smo trdno prepričani, da se je nujno potrebno boriti za pravno in demokratično domovino Slovenijo, vabimo vse, ki vam ni vseeno v kakšni državi živimo, da se v čim večjem številu udeležite shoda Za vladavino prava, ki bo potekal danes, 29. oktobra 2015, ob 17.00, pred Vrhovnim sodiščem RS. Na shodu nas bodo nagovorili: Nada Brinovšek, Petra Janša in Aleš Primc.

Odbor 2014

1 komentar

  1. Jedrnate, človekoljubne in razvojno graditeljske zahteve..

    Pravosodje ne sme več biti vazal nizkotnih teženj določenih politikov oziroma politike ter posameznikov, kar onemogoča vrednoten in uspešen razvoj slovenske skupnosti.

Comments are closed.