Odbor 2014: Streznitev je pogoj in hkrati začetek sprememb

4
Foto: Odbor 2014.
Foto: Odbor 2014.

12. decembra 2014 je pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije, pod vodstvom predsednika Skupščine Odbora 2014 Aleša Primca, potekala 2. Skupščina Odbora za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbora 2014. Na seji je sodelovalo preko 3000 državljank in državljanov Republike Slovenije, ki so soglasno sprejeli vse predlagane sklepe, s pomočjo katerih bomo lahko ozdravili rak rano slovenske družbe, slovensko pravosodje. Četrti soglasno sprejet sklep je bil, da Odbor 2014 od Vlade Republike Slovenije pričakuje, da bo ta čimprej pripravila predloge zakonov, ki bodo uzakonili vse predloge, ki so bili sprejeti na zasedanju 2. Skupščine Odbora 2014. V kolikor teh predlogov ne bo v roku enega meseca, jih bo pripravil Odbor 2014 in jih s podpisi državljank in državljanov vložil v zakonodajni postopek.

Leto 2014 je bilo tudi leto, ko sta se demokracija in pravna država v Sloveniji iz maske spremenili v farso in tragedijo. A kljub temu, nas to ne sme zagreniti. Kot je zapisal Aleš Primc: “Vse, ki vas je leto 2014 streznilo kot mene, vabim, da se ne grenimo. Nobeno zadnjih let ni bilo dosti drugačno, samo manj se je videlo. Včasih sta bila privid in želja po demokraciji, urejeni in pravični državi tako močna, da smo verjeli, da res živimo v taki državi. Pa vendar ne morejo zatreti želje, da bi ljudje od svojega poštenega dela solidno živeli. Streznitev je pogoj in hkrati začetek sprememb. Spremembe se zato že dogajajo. Razloga za malodušje in obup torej ni. Je velik razlog za optimizem. Po izkušnji letošnjega leta kot državljanke in državljani rabimo v novem letu: nekaj več poguma, časa in dobre volje ter čimveč ljudi, da voz potegnemo iz blata. Vse je odvisno od nas.”

Odbor 2014 se med drugim tudi aktivno zavzema za reformo slovenskega pravosodja – za javnost oz. transparentnost sojenja ter osebno odgovornost sodnikov in tožilcev za njihovo delo. Te spremembe pa bomo lahko dosegli le skupaj in zato vas – v skladu s sprejetimi sklepi na 2. Skupščini Odbora 2014, vabimo, da se udeležite shoda Za vladavino prava, ki bo potekal v sredo, 7. januarja 2015, pred simbolom krivice – Vrhovnim sodiščem.

Odbor 2014

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


4 KOMENTARJI

 1. Rabimo na neki desni platformi ustanoviti civilno družbeno organizacijo, ki bo odprta za vse ljudi, ki skušajo skozi temeljne vrednote le te ogranizacije delovati in dajati predloge za preboj iz krize.

  Ker do sedanje civilne družbe so ugrabljene in bolj kot so agresivne, bolj so groteskno odbijajoče za večino ljudi. In imajo same sebi namen ter promocijo svojih politikov.

  “Spoznajte, da se motite, dragi volivci in končno podprite našega slavnega političnega kandidata!”

  Cerkev naj bi bila ena neodvisna civilna družba, pa kot vidimo v Sloveniji ni.

  “Davkoplačevalci se ne damo” je bil dober projekt, ki pa očitno ni zaživel, sedaj vidim, da je njen ustanovitelj velik navijač JJ. Morda za to ni uspel.

  Pezdirjev krog je napadel energetske monopoliste in dobil 30% podporo pri ljudeh.

  V tujini diskreditirani politik sam odstopi. Ali ga stranka odstrani. Pri nas že 25 let gledamo, kako s težavo in s pomočjo nasprotnih strank in medijev se določene osebe popucajo iz politike. Birokratske strukture postajajo samo še bolj agresivne v obrambi svojih fevdov.

 2. Upravičeno pričakujemo čim več udeležencev shoda za uresničitev demokratičnih sprememb v družbi!!!

  Tisti, ki omahujejo v demokratični civilizacijski drži, so nam le v spodbudo, da moramo biti še bolj aktivni in vztrajni!!!

  Gremo naprej! Samo naprej!!!

  • Potrebno je civilno družbo in njene glavne ljudi – odmakniti od strank

   poiskati temeljne ideje, ki jih lahko še podpre 50 ali 60% državljanov
   biti kreativen
   ne pa samo porivati SVOJE MNENJE naprej, SVOJEGA LIDERJA naprej – to samo uničuje vse skupaj, ker je od daleč vidno, da je čisti egoizem. Na koncu še tisti, ki bi radi kaj pomagali in naredili, obupajo, “ker so vsi glih” ali pa ” Tudi tukaj zadaj so janšisti skriti”.

Comments are closed.