Od škofa Hrena do ministra Lukšiča

11

“Ministrstvo za šolstvo z novimi in novimi pravilniki preprečuje učencem dostop do najkakovostnejših učbenikov”, so zapisali v Založbi Rokus Klett , ki ta petek organizira novinarsko konferenco z naslovom “Nagrajeni učbenik za fiziko na poti v razrez …”.

Osrednja tema konference je učbenik za fiziko za osmi razred osnovne šole z naslovom “Zakaj se dogaja?”, ki je nastajal dve leti. Po izdaji je učbenik prejel mednarodno nagrado, za katero je Rokusu čestital minister za šolstvo. Zatem pa je ministrstvo sprejelo zakonodajo, ki preprečuje uporabo nagrajenega učbenika.

(…)

Rokus bo ministru protestno vrnil pohvalno pisamo skupaj s pet tisoč učbeniki, ki bi jih sicer peljali v razrez.

Več v Financah: Nagrajeni učbenik za fiziko v razrez

11 KOMENTARJI

 1. Lukšič je neoliberalec ( zastopa fevdalce, ki z neoliberalnimi metodami plenijo delavce) in se bori proti klasičnemu liberalizmu ( pravna država, svobodni trg, umik države iz gospodarstva).

 2. Komunajzerji delajo točno to, kar očitajo Cerkvi.

  Uničujejo ne samo knjige, tudi knjigarne in založbe ter avtorje.

  Preganjajo drugače misleče (nevernike).

  Še malo pa bodo začeli z lovom na čarovnice – le, da jih bodo drugače poimenovali.

 3. Škof Hren je dobre knjige pustil pri življenju, samo stran s protestantskim predgovorom je iztrgal. Primerjava torej ne drži 😉

 4. Naj Vam prišepnem na uho, Simon: ko bi vi vedeli, kaj se dogaja s knjigami Slovenske matice in Nove revije, ki se obe izdatno sofinancirata z javnim denarjem … Ne veste? Vprašajte Dušana Cunjaka!

 5. Simon, celi kupi teh knjig gredo v razrez in za star papir. Včasih jih je Slovenska matica vsaj pod ceno prodajala (vem, ker sem si jih na ta način celo kopico omislil), sedaj pa se rešijo edino tako, da pristanejo v Cunjakovih antikvariatih … kako in na kakšen način, pa se ne spodobi omenjati.

 6. Carlos spet laže. Bili bi zelo slabi poslovneži, če ne bi znali predivdeti naklade knjig.

  Nič takega se ne dogaja s knjigami. Le komunajzerjem gre v nos, da pišejo drugače, kot je njim všeč.

 7. Dodajam, čeprav nebuloz Dimitrija Rupla ni škoda, če jih razrežejo, sta vendarle obe založbi izdali lepo število kvalitetnih knjig, od katerih jih imam kar nekaj doma. Bi bilo pa lepše, če bi zainteresiranim kakšno podarili, namesto da odromajo v Vevče.

Comments are closed.