Družinski zakonik padel, zgodovina se ponavlja

10

Preštetih je več kot sedem osmin glasovnic. Razkorak med izidi predčasnega in rednega glasovanja je bil še nekoliko večji kot običajno, tako da je prvotna prednost zagovornikov s 63 odstotkov za skopnela na znaten zaostanek. Po trenutnih izidih je bilo proti 56,5 odstotka volivcev.

Zanimivo je, da so vsaj po trenutnih izidih zakonik zavrnili v vseh volilnih enotah, s 50,1 odstotka se mu poraz obeta celo v enoti Ljubljana-Center. Na ta način se ponavlja zgodba z referendumom o umetni oploditvi leta 2001, ko je bila ob na moč podobni volilni udeležbi razlika med prvimi in dokončnimi izidi še nekoliko višja. V grobem se je tudi ponovila zemljepisna zgodba z zadnjih parlamentarnih volitev, čeprav je močna zmaga zagovornikov zakonika v mariborskih mestnih okrajih in njihov hud poraz ponekod na Dolenjskem premešal karte v volilnih enotah Ljubljana-Bežigrad in Maribor.

10 KOMENTARJI

 1. Torej nas je dobrih 55% mračnjakov, ki ne gremo naprej s časom 🙂 in med temi so celo mestne srajce ljubjanske! Lepo začinjen materinski praznik!

   • Saj zato pa pravim, da so med temi tudi mestne srajce. Se mi zdi pomemben ta poudarek, da so proti tudi ljujdje v urbanem in bolj izobraženem okolju, pa ne zato, ker bi rabili ne vem kako izobrazbo, da bi se odločili o tem vprašanju, temveč, ker se naprednost razlaga z dimenzijo časa in kot nasprotje nazadnjaštvu, ki se ga povezuje z vero in podeželjem. Mislim pa, da trenirkajev ni bilo toliko, saj je volilna udeležba v primerjavi z DZ volitvami precej manjša oz. je bila v okrajih trenirk takrat izjemno velika.

 2. Leto se je začelo s čudeži.

  Znebili smo se Jankovića in zavrnili homonasilneže.

  Ljubljana bo bankrotirala,

  Slovenija in otroci pa bodo rešeni.

 3. Lepo je, ko tudi Slovenec postaja človek, ki ima svoje mnenje. Mislim predvsem dejanja tipa volivcev gospoda Jankovića: “Smo sicr za tebe, vendar ne vedno in povsod!”

 4. Mislim, da smo vsi lahko zgroženi nad javnomnenjskimi raziskavami. Rezultati referenduma so jih postavili na laž.
  Ali agencije mnenje ustvarjajo in ne merijo, kar je grozno, ker se ukvarjajo s politiko ali
  pa si ljudje tudi v “anominih” merjenjih mnenj ne upajo povedati resnice, če mislijo drugače, kot velika večina levih politikov in medijev.
  Oboje je za naš čas in našo demokracijo grozno.
  Če si kristjani ne upamo glasno povedati svojega mnenja pa smo iskreni vsaj pred volilno skrinjico.

  • Diktatura enoumja , politično korektnega govora, ki vse ostale ožigosa za zarukane, ljudi pripravi, da svoje poglede in vrednote skrivajo pred javnostjo, ker se bojijo posledic. Tajne volitve garantirajo anonimnost, dokler ne bo zopet uveden sistem krogjic, lahko posameznik izrazi svoje prepričanje.
   Ankete javnega mnenja bodo v tem enoumju vendo bolj v razkoraku z realnostjo. V primeru, da ankete niso zgolj propaganda, se jim bo potrebno odpovedati, ker v ničemer ne predstavljajo razpoloženja ljudi.

 5. Danes je zelo tvegano povedati kaj kritičnega o homoseksualnih lobijih. Takoj si ožigosan za homofoba. To pa je šele začetek.

Comments are closed.