IZJAVA DNEVA, Matej Slapar: “NSi Kamnik bo počakala na dokončen razplet preimenovanja kamniške knjižnice”

4
Matej Slapar, foto: kamnik.si.
Matej Slapar, foto: kamnik.si.

Mateja Slaparja, podžupana Občine Kamnik in člana svetniške skupine NSi Kamnik, smo vprašali za komentar glede aktualnega postopka o preimenovanju Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, ki je bila na prvem branju seje občinskega sveta občine Kamnik potrjeno. Zanimalo nas je, kako bi se Nova Slovenija v Kamniku odzvala v primeru, da bo preimenovanje knjižnice dokončno potrjeno. Bo NSi še naprej sodelovala z županom Marjanom Šarcem na način, kot sodeluje sedaj?

Matej Slapar:

V občini Kamnik smo v času obstoja naše koalicije začeli in tudi že izpeljali veliko dobrih projektov. pridobili smo evropska kohezijska sredstva za gradnjo kanalizacijskega omrežja, po desetletju priprav smo sprejeli občinski prostorski načrt, pravkar se gradi več kot kilometer protipoplavnega zidu na desnem bregu Kamniške Bistrice, ki bo zagotovil poplavno varnost in zadostil pogojem za razvoj gospodarskih subjektov, pred nekaj dnevi je bil vzpostavljen Podjetniški klub Kamnik,…

Pri vseh projektih sodelujemo konstruktivno in vsi prispevamo vsak svoj delež za njihovo uresničitev. Poimenovanje knjižnice je zgolj eden od številnih projektov, ki seveda ima svojo težo in kjer so se pokazala določena razhajanja v pogledih. Če so razhajanja že med dvema zakoncema, kako je šele v širši družbi in med različnimi političnimi strankami? Ne da bi odstopili od svojih stališč, ki v tej zadevi ostajajo enaka, pa bi bilo v sedanjih razmerah škoda zapraviti dobre priložnosti za Kamnik, ki jih lahko izkoristimo le s skupnimi močmi, in se raziti že pri prvem vprašanju, ki nas razdvaja in ki se sploh še ni dokončno razpletlo.

Naša usmeritev je, da bomo še naprej delali za dobro občine in razvoj krajev ter iskali skupne točke, kjer lahko in tudi moramo sodelovati. O nadaljnjih odločitvah bomo razmišljali, ko bo postopek zaključen in bodo iz njega izhajajoče posledice dejansko nastopile.

4 KOMENTARJI

 1. Hm. Pravi: ” Poimenovanje knjižnice je zgolj eden od številnih projektov” in ” kjer so se pokazala določena razhajanja v pogledih”.

  Raztegljivo kot čigumi. Ko je vendar tako sladko biti zraven pri oblasti. Ne bomo tega žrtvovali v imenu nekega že davno mrtvega malo zmedenega pesnika. Pravzaprav pričakovano. Žal.

 2. Pobalin mladi. Kakšno kadrovanje je to, da tak mladenič brez načel pride do podžupanskega mesta. Zgolj eden od projektov?! Nesoglasja že med zakoncema?! Ko ti to takle smrkavec reče si res lahko misliš svoje.

 3. kdo je ‘urednik’ rubrike ‘izjava tedna’?
  se mi zdi, da se kandidate bolj slabo zbira, pretresa in izloča …
  ta izjava je recimo tako dolgočasna in predvidljiva, da najbrž obstajajo boljše …

  recimo (sicer za prejšnji teden):
  https://youtu.be/piNKRgPnjR8?t=5754

  to je recimo material za dobro izjavo.

 4. Udaren demagoški odgovor g,Slaparja Kamniškega podžupana,čvekača,ki ne dojema
  grozot,ki so jih počenjali naši “osvoboditelji”!

Comments are closed.