Politika levičarskih vlad Slovence potiska v beli svet

1
Politika levičarskih vlad hujši nož v srce, kot je neki sto let star zemljevid.

Komik na čelu slovenske vlade je javnosti je pred nekaj tedni namesto komedije postregel z malo dramatike. Ob obletnici trianonske pogodbe, pogodbe, po kateri je Madžarska izgubila dve tretjini ozemlja in o kateri Šarčeva izbranka za evropski parlament nima pojma kljub magisteriju iz mednarodnih odnosov, so Madžari objavili zemljevid predtrianonske Madžarske. Razen Prekmurja, ki je v Sloveniji, je to nekdanje madžarsko ozemlje danes v sestavi šestih držav, pa se kljub temu nihče iz teh držav razen našega dramatičarja, ki je kričal o »nožu v srce«, ni vsajal. Ker imajo v nasprotju s Slovenijo na oblasti voditelje, ki ločijo, kaj je nostalgija in kaj realnost.

Politika levičarskih vlad Slovence dejansko potiska v beli svet

Tudi mnogi Slovenci si radi ogledamo Kozlerjev zemljevid Zedinjene Slovenije. Radi se deremo, Trst je naš, ter sanjamo o slovenski Koroški in Istri, pa kaj. Realnost je takšna, da so meje tam, kjer so. Tudi, če bi bila po kakšen čudežu Zedinjena Slovenija ustanovljena, bi bili v njej Slovenci manjšina. In to zaradi demografskega noža v srce, ki smo si ga zabil kar sami. S splavi, ki so v letih 1955-2015 »pobrali« okoli 600 tisoč bodočih Slovenk in Slovencev (in še vsaj pol milijona njihovih otrok in vnukov), ter za nameček še s tridesetletno politiko levičarskih vlad, ki Slovence dejansko potiskajo v beli svet, nadomeščajo pa jih priseljenci z balkanskega območja.

Koliko je teh priseljencev, nihče ne ve natančno, ker so levičarske vlade ukinile popisovanje prebivalstva po narodnosti. Po grobih ocenah je 10-15 odstotkov slovenskih državljanov rojenih v tujini in še približno enako število je priseljencev, ki (še) nimajo državljanstva. Lahko bi rekli, da je to za Slovence precej hujši nož v srce, kot je neki sto let star zemljevid.

In zabavljač iz Šmarce tudi ne vidi problema v novih priseljencih iz afroazijskih dežel, ki lazijo čez slovenske meje, ki ugrabljajo državljane, napadajo otroke, kradejo, uničujejo in smetijo povsod, kamor pridejo; v priseljencih, od katerih, kar kažejo izkušnje iz mnogih evropskih mest, lahko dobesedno pričakujemo nož v srce …

Lahko bi rekli, da je to za Slovence precej hujši nož v srce, kot je neki sto let star zemljevid.

vir: Demokracija, 2019

1 komentar

  1. Samo dve izbiri sta:

    Ali odnos gospodarja do slovenskega razvoja ali pa odnos hlapca.

    Očitno so nekateri za odnos hlapca, ki bo mogoče zato prejel nekaj judeževih pohval, ki bodo kmalu zbledele.

Comments are closed.