Janez Juhant: Dvomim v »napade« na novinarje, bolj vidim napade novinarjev

41
Janez Juhant, član programskega sveta RTV SLO: “Od uredniške politike medijev, tudi na RTV SLO, bi kritičen državljan pričakoval celovito vsestransko in pravično informacijo o zapletenem stanju ter delovanju politikov in vseh udeleženih v krizi. Nasprotno: vodstva in novinarji se ukvarjajo z vsiljenimi, postranskimi in omejenimi temami kot osebna svoboda, kaj pa odgovornost do skupnosti?”

Komaj poznam voditelje držav, ki bi državljane tako sproti obveščala o stanju krize covid 19, kot jih naši. Občudujem potrpežljivost ministrov in sodelavcev, ki kljub izčrpanosti od napornega dela zavzeto odgovarjajo na provokativna, tudi primitivna ali žaljiva vprašanja novinarjev. Njihovo »spraševanje« daje vtis, da bolj kot javnosti služi promociji političnih botrov oziroma ohranjanju privilegijev in promoviranju levičarjev, ki ne prej na formalni oblasti ne zdaj v opoziciji ne kažejo znakov skrbi za blagor naroda in državljank pač pa svoj interes.

Dvomim v »napade« na novinarje, bolj vidim napade novinarjev

Tipičen primer je volilno-politični pamflet, »obogaten« z »večernim kolesarjenjem«, ki spominja na »mirovne« pohode leta 91. Torej »kritika« Vlade za promocijo opozicije, ki so ji prej in zdaj medijski promotorji servilno služili. Dobro je tudi na »upor« v ptujski bolnici, ki ga odgovoren človek ne more sprejeti,  pogledati v tem kontekstu. Torej od uredniške politike medijev, tudi na RTV SLO, bi kritičen državljan pričakoval celovito vsestransko in pravično informacijo o zapletenem stanju ter delovanju politikov in vseh udeleženih v krizi. Nasprotno: vodstva in novinarji se ukvarjajo z vsiljenimi, postranskimi in omejenimi temami kot osebna svoboda, kaj pa odgovornost do skupnosti?

Pohvalo veleposlanikov Sloveniji pa RTV SLO predvaja ob 23h, da bi jo videlo čim manj državljanov.

Že ob Izjavi Programskega sveta (PS) glede novinarstva sem kot član PS napisal ločeno mnenje, ker dvomim v »napade« na novinarje in bolj vidim napade novinarjev. Razen tega ob podpori novinarskih hiš v medijskem poročanju štrli ven vojna opozicije zoper trenutno oblast. Vodstvo RTV SLO je celo na Evropski radiodifuzni zvezi (EBU) uveljavilo Izjavo, ki govori o omejevanju medijske svobode v Sloveniji. Ob tem strategi zamolčijo vzroke kot npr. pamflet Zgage evropskim ustanovam, ki je izzval odgovor Vlade RS.

Svoboda le za ene, ne za vse, kot v polpreteklosti, mar ne? Spoštovani levičarji, živite na pridobitvah revolucije in obenem skušate zavajati javnost, da ste Evropa.

Ko človek gleda ali posluša oddaje TV hiš, mu je hitro jasno, da nismo v Evropi, pač pa »na Balkanu« ali še kje bolj »na Vzhodu«. To ognjevito in navijaško udrihanje človeku da vtis, da gleda medij iz Severne Koreje … lepo Vas prosim!!! Ali niso komunisti znali do nenormalnosti izkoristiti stisko ljudi, da bi v izrednih razmerah prišli na oblast? Očitno je refleks ostal, saj vodja SD v krizi navija za volitve, prvak LMŠ pa nadaljuje v praznem teku.

Medijska pandemija

Orwlowa prašičja farma ni le strašljiva podoba totalitarne preteklosti. Prašičja farma je tudi opozorilo, da se privilegiji ne dajo odpraviti zgolj s formalno demokracijo pač pa le z dolgotrajnim, vztrajnim in zavzetim vzgojno-izobraževalnim delom ter strateškimi in organizacijskimi ukrepi, ki delujejo tudi v kriznih časih, kot poudarja predsednik RS. Ljudje pa žal počasi, ponavadi ob osebnih in družbenih krizah spreminjamo navade, sicer pa vztrajajo pri ribarjenju v kalnem, če okviri to dopuščajo. Če smo desetletja vzgajali mlade v razvajene prejemnike pravic (celo z zakonodajo v šoli), težko pričakujemo, da bodo razumeli, da je svoboda tudi odgovornost za druge in bo narod žel to, kar si bo sam ustvarjal.

Živeti na račun drugih je bil moto bivšega režima, zraven je bila laž odeta še v celofan »samoupravnega socializma« domnevno v človeški podobi.

Ni torej čudno, da so najglasnejši zagovorniki svobode ravno tisti, ki (so jo) in jo še stalno kršijo, ker ne zaupajo, da bi kdo lahko delal tudi drugače, kot so sami navajeni. A preseneča, da nekaterih novinarjev sploh ni sram zavajati, lagati in poniževati ljudi, ki neutrudno in zavzeto delujejo za blagor vseh. Tako si je vodstvo komercialne TV privoščilo ponavljati nizkotno primitivno oddajo: V njej se bivši policist pod nivojem privošči norčevati iz enega glavnih osamosvojiteljev (in celo njegove žene), ki nas zdaj s svojo ekipo rešuje krize. Čudno, da medijem ne da misliti, da delovanje Vlade pozitivno vrednoti 75 % državljanov in državljank kljub kritikastrstvu in omalovaževanju pretežne novinarske srenje.

Blagor ljudstva naj bo vrhovni zakon

Poraja pa se mi še zgodovinsko-politični premislek: Zakaj se kritiki medijskega stanja (nekoč in danes) niso bolj sproti, celo ko so imeli realno politično moč, zavzemali, da bi »demokratično novinarstvo« bolj zaživelo. Niti v zahtevnem času koalicije DEMOS in naprej se propad Slovenca, Maga, zdaj uzurpiranje Reporterja ali spletnih portalov ter s tem povezano enoumje slovenskih medijev ni zgodilo samo po sebi. Bolj kot sami novinarji so bili neprisebni lastniki ali njihovi botri, ki so ocenjevali, kaj je trenutno bolj ugodno in so »skakali v druge tabore«.

Na mestu je torej odločnost vsakega izmed nas. Ko sem napisal, naj se vsak sam odzove na zavajanje novinarjev, sta mi dva »desna« intelektualca zapisala, da jaz to bolje znam in to prepuščata meni.

Drago Vogrinčič je glede verskih oddaj večkrat poudaril, kako smo katoličani in včasih celo vodstvo Cerkve pasivni in neodzivni in neorganizirani. Vztrajna in dolgoročna strateška povezanost bi uredila tudi drugačna lastninska razmerja in posledično bolj demokratizirala medijsko krajino. To ostaja izziv in naloga, če hočemo postati primerljivi Evropi. Njim, ki bi radi tja na silo, pa predlagam: Pospravljamo pred svojim pragom in drug drugega spodbujajmo k resnici in pravičnosti, in bomo enkrat vsi skupaj le prišli v Evropo.

Ciceron je v Zakonih zapisal: »Salus populi suprema lex esto« = Blagor ljudstva naj bo vrhovni zakon«, gre torej za dušno in telesno zdravje ljudstva!

41 KOMENTARJI

  • Alfe , ali si morda videl in slišal Natašo Sukič iz stranke “levica” , katastrofa in ponižanje za slovenski
   narod prepričan sem , da zmerni levičarji niso ravno “ponosni nanjo”! Čudim se molku predsenika
   Države Slovenije in ga pozivam naj poda svoje mnenje o dogodkih v parlamentu , kot predsednik in predstavnik Slovenije v svetovni politiki bi moral ostro odreagirati na početje iznakažene stranke
   Levica ! Lep nasmešek in hlinjena prijaznost ni vse kar lahko stori za obstanek praktično sesute
   države , naj podeli kakšen odkrit nasmeh ljudem , ki v svojih težavah tavajo v državi , ki se še vedno ne zaveda , da tako razdeljen narod na račun ekstremnih kvazi komunistov doživlja prikrito apokalipso ! Spoštovani predsednik Pahor za božjo voljo storite že nekaj !

 1. Brez desnih intelektualcev ne bi bilo osamosvojitve in brez desnih intelektualcev ne bo demokracije. Toda kje so?

  Ko gredo levi kvazi intelektualci na barikade in po svetu pošiljajo svoje lažnive pamflete, se desni intelektualci skrijejo v svoje luknje. Neaktivni desni intelektualci so soodgovorni za zmaličeno stanje duha v deželi. To je resen problem demokratičnega pola.

  Desni intelektualci, organizirajte se in enotno nastopajte, če vam je kaj do te demokracije in te države! Sedaj je čas za odločilni boj s trdovratnim zmajem pogubnega totalitarizma, državo drži ujeto v preteklosti. Brez preboja ne bo ne svobode, ne blaginje, ne države.

  • Vožnja mladih pristašev anarhije s kolesi po Ljubljanskih ulicah , je izivanje vlade in vseh tistih , ki spoštujejo kratkoročne odredbe vlade v zvezi z virusom ; če mislijo da bodo s temi abotnimi dejanji dosegli svoj prav , se hudičevo motijo ! Rezultat nore akcije biciklistov ni samo problem spoštovanja reda in začasnih odredb , tukaj je tudi vprašanje širjenja smrtonosnega virusa , ki mu je podleglo že preveč ljudi, predvsem tistih naših očancev , ki so nam omogočili delo , kulturo in narodno zavest in obstanek v človeškem biotopu , katerega sodrga na kolesih ne spoštuje ! Mar je barabinom , ne zavedajo se , da izkazujejo s svojimi norimi dejanji nivo kulture izmečkov naroda ! Celo otroci so bili prisotni med norimi delikventih na kolesih !!!!!
   Rušenje reda in miru je odsev izjav ljubljanskega župana , ki trdi da je Ljubljana najlepše
   mesto na svetu , nezavedajč se , da je prav kultura naroda tisto kar daje vsakemu mestu svoj čar v
   vseh pogledih !

   • Prav ste povedali, sodrga na kolesih. Pravi odsev kulturne (beri: lumpenproletarske) Ljubljane. Miting naveličane in vsega site mestne mladine. Izmeček naroda. Ogabno! Policije, ki bi morala vse aretirati, pa nikjer. RTV pa to predstavlja kot veličastno dejanje, zmagoslavje svobode in demokracije. Bedno do skrajnosti!

  • Tako je, gospod Tine! Intelektualci demokratične strani (Slovenija desnice sploh nima!), pogumneje v medije, pred zvočnike na trgih in ulicah. Brez skrbi, prišli bomo mi ostali, in to množično, in vas poprli. Ni druge rešitve. Oni drugi mislijo, da jim pripada vse, da si lahko privoščijo vse. Dovolj je bilo in preveč. Argumentov tako ne razumejo, dialog z njimi ni možen. Povedati jim je treba, kar jim gre. Morda bo kdo sčasoma se skapiral.

 2. Briljantno na kubik!!!

  To je poziv vsem vrednotnim ljudem v Sloveniji. Ljudem, ki spoštujejo vrednotno življenje , ki gradi sodelovalno, ustvarjalno in srečno slovensko skupnost.

 3. RTV Slovenija se pozna, da je darovala Šarčevi stranki svojo novinarko JOvovo.

  Zdaj pa se ne more več rešiti Šarčevega objema in zagotavljati svojo nepristranskost kot državni medij, ampak si celo privošči nezakonito novinarstvo.

  • Preden komentiraš se malo informiraj, Joveva nikoli ni bila zaposlena na RTVSLO, ampak na STA in POP TV. Toliko v vednost preden ponovno nekaj napišeš.

 4. Odličen članek in komentarji!!! Toda treba je preiti od besed do dejanj. Besede mičejo, dejanja vlečejo !!! in to je potrebno v tej problematiki. Vse je možno, če se hoče.
  ZNP bi moralo prevzeti vodilno vlogo za dostojanstveno manifestacijo civilne družbe v dobro prispevka in javno podporo resnici in vladi, ki se trudi za preboj v demokratično družbo in kvaliteto življenja.
  Pokažimo državljansko zavest in postanimo suverena civilna družba. Slovenija gre naprej v demokracijo!!!!!!

 5. glede na to, da smo brali, da ni bila izdana sodna odredba o prisluškovanju med min. Počivalškom in Zakrajškom.

 6. Gotovo je vprasanje, kdo in s kaksno pravico prisluskuje tej vladi. Ce ni sodnih odredb ( ki seveda ne smejo pomeniti politicne zlorabe sodstva), potem je to signal vladi in notranjemu ministru, da je treba napraviti red v policiji, NPU in Sovi. Na vse odlocilnih polozajih tu imeti zaupanja vredne ljudi.

  Recimo na NPUju ljudi, ki se bodo resno lotili milijard zapravljenih v bankah in iranske milijarde, oprane v NLB. Resno lotili razkrivanja, ne brisanja sledi.

  Podobno tudi trgovcev z drogo. Ne le v okviru interpola in ko jih sluzbe drugih drzav skoraj prisilijo v to. Rabimo policijo, ki bo aktivno samoiniciativno preganjala preprodajo drog in ne na skrivaj pobirala procente od teh trgovcev s smrtjo!

  To bi srcno zelel od te vlade, od premiera in notranjega ministra, jasno vodenje v tej smeri!

 7. Sicer pa, kaj reci na tip novinarjev/novinark, ki na twitterju navduseno spodbujajo ljudi, naj grejo na ulice rusiti vlado. In to sredi epidemije.

  V zadnjih dneh je to pocelo kar nekaj novinark in celo urednic TV Slovenija, tudi kaksen urednik nacionalnega radija. Ocitno ne razumejo svojega poklica, vsaj ne v demokraticnem casu. Morda jih v duhu Lenina, Kardelja in Dolanca, da morajo biti del avantgarde levice in v vojni z vsemi drugimi, se vedno vzgajajo na FDV. Ampak to ni opravicilo.

  To ni zdruzljivo z delom na nacionalni, javni RTV hisi. Vrgli bi jih iz sluzbe povsod v ustaljenih demokracijah. Morda jih sefi k takemu pocetju spodbujajo. Vsekakor bi jih morali disciplinirati ali pa pokazati vrata. Ta hisa ocitno ne bo nikoli normalna brez bistveno drugacnega vodstva in zamenjave znatnega dela ali kar vecine urednikov, urednic. Ne samo v informativnem programu.

  • Na RTVS vlada antidemokratična obsedenost. Obsedenost je bolezen, ki se zdravi v ustreznih institucijah. Vodstvo RTVS bi lahko v zdravljenje sprejeli tudi brez njihovega soglasja, saj vsem na očeh delajo škodo državi in državljanom. Zdravljenje bi bilo koristno za bolnike in njihove žrtve.

 8. Čudi me, da RTV onemogoča tiste, ki nabavljajo zaščitno opremo, ki preprečuje okužbe.

  So pa tiho, ko zdravniki nočejo v domove starejših. Ptujski pa jih nočejo sprejeti v bolnišnico.

  Zdaj pa beremo, da gre 13 zdravnikov na stroške Slovenije pomagat Italijanom.

  Kaj to pomeni, da imajo zdravniki drugačen odnos do italijanskih bolnikov kot do naših. Naše zaničujejo, italijanske pa poveličujejo?

  • Gospod Svitase,
   preberite spodnji članek in bodite nato pri navedbah natančni.

   Predvsem ne sodite prehitro in narobe o slovenskih zdravnikih.

   V Italiji vlada resnično težka zdravstvena kriza. Zaradi obolenja Covid-19 je do danes umrlo 150 zdravnikov, ki so se okužili med opravljanem svojega poslanstva.
   K temu številu niso prištete žrtve med ostalim medicinskim osebjem.

   Na pomoč italijanskemu zdravstvenemu osebju so že priskočile zdravstvene ekipe iz Kitajske, Rusije, Kube, Nemčije in od drugje.

   Italijani so naši prvi sosedje in to dobri sosedje, s katerimi veliko čezmejno sodelujemo v obojestransko korist. Dostikrat se tega premalo zavedamo.
   Slovenski levičarji vse prevečkrat prikazujejo naše sosede Italijane v najslabši možni luči.

   Slovenija je svojo pomoč ponudila tudi Hrvatom ob nedavnem potresu v Zagrebu.
   Ne vidim nobenega razloga, da ekipa devetih slovenskih zdravnikov in nekaj ostalega medicinskega osebja ne bi smela pomagati sosedom v stiski. Nenazadnje bi ta ekipa v Italiji lahko pridobila dragocene izkušnje v soočanju z novim, še ne dovolj poznanim koronavirusnim obolenjem. Izkušnje bi nato lahko uporabili v okolju slovenskih zdravstvenih ustanov.

   https://www.rtvslo.si/slovenija/slovenija-namerava-la-italiji-na-pomoc-poslati-svoje-zdravnike/521913

   • Tocno tako. Skoda, da ta pomoc v medicinskem kadru Italiji ne gre vsaj en mesec prej. Cela Evropa in sama EU je pri tem zelo odpovedala. S slovenskim komisarjem Lenarcicem, ki je to njegovo podrocje, vred ali celo na prvem mestu, saj ni dal od sebe nic vidnega. Niti solidarnostne izjave. Celo Kitajci in Rusi so prej prisli s pomocjo v Lombardijo, ceprav morda sumljive vrednosti in namena.

    Zdruzena Evropa je bila zamisljena kot miroljubna druzina narodov, ki si zna med seboj pomagati, posebej v stiski in se s problemi soocati z zdruzenimi nocmi.

   • Se strinjam. Italijo sem z avtom prepotoval po dolgem in počez, nekaj desetkrat in o Italijanih nimam slabega mnenja. Tista manjšina zadrtih nacionalistov živi predvsem v Trstu. Nič čudnega, tudi najbolj zadrti muslimani živijo na meji s krščanskim svetom, v okolici Bihaća in Cazina. EU je Italijo pustila na cedilu, žal. Seveda pa je tisti upor ptujskih zdravnikov vsega obsojanja vredno.

 9. Bojim se,da bo nemisleča in slabo želeča “masa” Ciceronovo misel, na katero opozarja avtor v svojem zadnjem stavku-v prihodnjih dneh izrabila za nadaljnje provokacije.

 10. Nimam nič proti pomoči Italijanom. Sem pa proti slabšemu odnosu do nas samih doma.

  Zakaj smo pripravljeni pomagati drugim, našim soljudem pa ne.

  • Nimate kančka morale!
   Moti vas,da gredo pomagat vItalijo nanaše stroške!
   Lažete o ptujskih zdravnikih: tam je šlo za zdrave, ki ne rabijo zdravnike! Niso zavrnili pomoči nobenemu bolnemu človeku!
   Sram vas je lahko.

  • Čeprav se z Zdravkom popolnoma strinjam, bi še nekaj dodal.
   Neka verjetnost obstaja, da Janševa vlada pade. V tem primeri obstaja kar nemajhna verjetnost, da pride do nenormalnega ukrepanja v zvezi s covid 19. Posledično je samo nekaj tednov treba, da pride Bergamo v Slovenijo. Prekuženost je namreč majhna. V tem primeru lahko pridejo zdravniki z izkušnjami iz Bergama zelo prav.

 11. Še enkrat, ne moti me, da pomagajo naši zdravniki na naše stroške Italijanskim bolnikom.

  To pa prvič slišim, da bi naj zdravi bolniki iskali pomoč v bolnišnici.

  • Tako ste napisali zgoraj!
   Zdravi bolniki ne obstajajo. Pomoč v bolnišnici niso iskali bolniki. Sram vas naj bo,ne pa da se še potapljate v lažeh!

   • Ta zgodba ni tako enostavna. Poteza premestitve covid19 pozitivnih varovancev v ptujsko bolnico, natancneje v od ostalega dela varno zamejen trakt bolnisnice, je bila gasenje pozara v domu v Ljutomeru, kjer jim je obvadovanje sirjenja infekta povsem uslo iz rok. Ce se jim infekt postopno skozi tedne siri na vecino varovancev, je to ocitno znamenje nesposobnosti ukrepanja v samem domu. Vodenje doma je bilo v tem casu ocitno en velik fiasko, lahko pa da dejansko objektivno na licu mesta sirjenja ni mozno zajeziti.

    Zato pac ni tako slaba ideja del doma razselititi in sprostiti prostor za ucinkovitejse karantensko ukrepanje. Torej ali odseliti zdrave ali pa odseliti okuzene, ki se niso oboleli. Od teh pozitivnih jih bo zanesljivo kar nekaj zbolelo in nekaterim od teh bi lokacija v sami bolnici prisla prav.

    Ne strinjam se torej s tabo. Ne po etiki, ne po pravni pristojnosti ( Gantar sploh ni rabil soglasja ne ptujske bolnice, ne zQqupanje) jih v Ptuju ne bi smeli zavrniti.

   • Zdravko,
    zakaj ste tako napadalni?

    Nimate prav. V ptujsko bolnišnico nihče ni hotel preseliti zdravih oskrbovancev iz doma za ostarele v Ljutomeru, temveč bolne oskrbovance.
    Sram bi lahko bilo kvečjemu osebje bolnišnice v Ptuju, saj so kljub Hipokratovi prisegi bolnikom odrekli svojo pomoč.

    Guglajte več in bolje, da ne boste narobe informirani:

    https://siol.net/novice/slovenija/ogorcenje-na-ptuju-dobili-bodo-covid-19-bolnisnico-523722

    Mislim, da je gospod Svitase hotel reči, da bi v Sloveniji najprej morali dobro poskrbeti za svoje bolnike, preden bi zdravnike pošiljali drugam.

    Osebno sicer mislim, da gre za dva nepovezana postopka (če odmislimo, da ju povezuje novo koronavirusno obolenje), ki bi se oba lahko odvila vzporedno: da slovenski zdravniki poskrbijo za slovenske bolnike in da se odzovejo tudi na pomoč, za katero je zaprosila sosednja država, če le imajo kadrovske možnosti.

    Mislim, da v članku o napotitvi zdravnikov jasno piše, da se je Italija začasno odrekla prošnji po pomoči, ker se razmere malo izboljšujejo.
    Dejansko bi se slovenski zdravniki v italijanskih bolnišnicah lahko marsičesa novega naučili, kar bi jim prišlo prav tudi na domačem terenu.

    • Vanja, resnici na ljubo je treba priznati, da je dejstvo, da je nekdo covid19 pozitiven, dalec od indikacije za sprejem v bolnico. Res pa bi bilo izgleda optimalno, ce bi vsakdo, ki ima klinicne simptome covid19 s kasljem in visoko temperaturo, bil opremljen s pulznim oksimetrom, zavoljo pravocasnosti sprejema v bolnico in dovajanja kisika

     • Ja, IF,
      za nekoga, ki ni oskrbovanec doma za ostarele, samo dejstvo, da je pozitiven, še ni indikacija za hospitalizacijo.

      Vemo pa, da oskrbovanci domov za ostarele običajno niso več popolnoma zdrave osebe in tudi niso vsi samostojni. Skratka oskrbovanci domov za ostarele večinoma niso kakor nekakšni malce starejši turisti, za katere bi bila dobra tudi hotelska namestitev.
      Nekaj takega je pred dnevi namreč pisal Zdravko – da bi bila za te ljudi ustrezna namestitev v hotel, ne v bolnico!

      S takim mnenjem ne soglašam, ker imam izkušnje z oskrbo starejše osebe z več zdravstvenimi težavami.
      Sploh pa se lahko zdravstveno stanje obolelih s COVID-19 lahko zelo hitro poslabša.
      Zdravko in še marsikdo bi svojo mamo, če bi bila pozitivna, gotovo raje videl nameščeno v varno oskrbo bolnišničnega okolja kot v hotel.

     • Empiricno je, Vanja, prej ravno obratno. Vecina za covid19 umrlih varovancev domov za upokojence je umrlo v domu, ne v bolnisnici. Nekateri se nad tem dejstvom skandalizirajo, jaz ga pa razumem.

   • Nobene kršitve Hipokratove prisege ni bilo.
    Vam ni mar za nič, vi bi samo uveljavljali svojo moralistično voljo. Kdo vam pa verjame v vašo svetniškost? Prej v svetohlinstvo!
    Svet pa deluje kljub temu. Bolnišnice imamo, čeprav smo vsi sami grešniki, za razliko od vas.
    To pa deluje tako, da se zdravih ne sprejema v bolnišnice.
    Če je bil problem s karanteno, se jih namesti v kakšnem hotelu, na primer. Tako se deluje v kriznih razmerah, ne pa izsiljuje “narobe svet”.
    Desnica se povsem očitno kaže povsem politično nedorasla. Ali kar je huje, svojevoljni gospodarji.
    Zdaj imate še nekaj za kritizirat: 250 romunov je država pripeljala z vsemi specialnimi dovoljenji in postopki za vezanje hmelja. Blagor nam. Morda pa ne država,morda pa so to le kakšni grdi zasebni kapitalisti.

    • Zdravko,
     mislim, da bi vaše sposobnosti zdravstveni minister moral izkoristiti za triažo pozitivnih na novi koronavirus. Očitno znate bolje od njega oceniti, kdo spada v bolnišnico, kdo pa v hotel.

     • Haha ha draga Vanja. Če bi minister tako dobro znal oceniti kdo spada v bolnišnico zakaj je potem dva dni prej govoril da je premeščanje starostnikov iz DSO v bolnišnice strokovno in moralno nesprejemljivo…. Hmmm potem pa na skrivaj hotel naredit prav to???
      Hmmm kdo je tu pameten ?
      Informirajte se prosim .

     • Markec,
      pametni ljudje znajo svoje prvotne odločitve tudi spremeniti, če ugotovijo, da bi bila drugačne odločitve boljše.

      Gotovo se strinjate, da se Zdravko na zadeve spozna bolje od zdravstvenega ministra.

      Namreč, minister je moral oditi na teren v Ljutomer, da je lahko ocenil  dejanske razmere v DZO ter sprejel odločitve, medtem ko Zdravku sploh ni potrebno vstati izza tipkovnice, da bi ocenil, kam spadajo oskrbovanci ljutomerskega doma.

 12. Kot sem domneval, slovenska ponudba napotitve medicinskih prostovoljcev Italiji ni aktualna Zdaj situacijo, ceprav je dalec od lahke, sami obvladujejo. Priblizno razpolovilo se jim je stevilo bolnikov na intenzivnih oddelkih in dnevno stevilo umrlih. Solidarnostna ponudba slovenske CZ je 1 mesec ali celo vec prepozna.

Comments are closed.