Novinarji brez meja: Janša je najmočnejši slovenski politik

31
Janšo razglašati za najmočnejšega politika v Sloveniji, kar so zapisali Novinarji brez meja, je povsem zgrešeno, če si pod tem predstavljamo dejanski vpliv na vodenje države ali obvladovanje družbe ali končno, čisto statistično, čas, ki ga je kdo prebil za krmilom.

V preteklem tednu se je ugledna organizacija Novinarji brez meja razpisala o slovenskem predsedniku vlade Janezu Janši. Ne bom se spuščal v različne vidike njihove “analize”, pač pa se bom ustavil zgolj ob njihovi oznaki, ki me je najbolj razvedrila. Poročilo organizacije Janšo neženirano razglaša za “najmočnejšega slovenskega politika”.

Presenetljivo ujemanje

Gotovo obstaja kak kontekst, v katerem je taka oznaka upravičena. V primerjavi s številnimi konkurenti, ki se v zadnjih dveh desetletjih menjavajo kot po tekočem traku in so že nekaj let po svojem vzponu zgolj še geslo na Wikipediji, deluje sedanji premier verjetno res kot močna figura. A to ne spremeni dejstva, da ga je razglašati za najmočnejšega politika v Sloveniji povsem zgrešeno, če si pod tem predstavljamo dejanski vpliv na vodenje države ali obvladovanje družbe ali končno, čisto statistično, čas, ki ga je kdo prebil za krmilom. Ker je zelo verjetno, da se za rabo presežnika v besedilu Novinarjev brez meja skriva prav takšna predstava, mora biti sklep, da niso (vsaj dobro ne) naredili domače naloge.

Žal zadnje čase vse kaže na močno razširjenost neopravljenih nalog na evropskem zahodu. Posledica je, da očitno dandanes ugledni zahodnoevropski mnenjski voditelji in politiki vsak, kar zadeva Slovenijo, delijo predstave prenekaterega Slovenca, ki se mu kljub drugačnim matematičnim dejstvom zdi, da je Janša (ali pa bi bilo v tem primeru bolje zapisati “Janša”) kar naprej na oblasti, že nekako petindvajset let.

Mučno vprašanje

Če je tako, se seveda zastavlja vprašanje, koliko je še v veljavi popreproščena podoba Evrope in sveta, ki smo jo vsaj nekateri ujčkali v zadnjih treh desetletjih. V njenem ospredju je bilo prepričanje, da v Berlinu, Bruslju, Londonu in Washingtonu dobro vedo, kdo je kdo na evropskem vzhodu, in da se bodo z njihovo pomočjo razmere tudi tam nekoč spremenile. A vsaj zdaj gre očitno za iluzijo, celo, ko gre za dobršen del Evropske ljudske stranke. Predstavniki na oblast abonirane politične opcije v Sloveniji so bili pri posredovanje svoje podobe slovenske resničnosti – tudi zaradi splošnih trendov v Evropi – pač veliko uspešnejši. Povsem mogoče je, da se bo ta trend z ne čisto nepričakovanim vstopom Tanje Fajon v domači ring še okrepil.

31 KOMENTARJI

 1. Kar zadeva sposobnosti, ki jih politik in državnik mora imeti, je Janša trenutno gotovo najmočnejši slovenski politik. Kar zadeva njegovega vpliva, pa gotovo ne. Saj si ne more zagotoviti niti naklonjenosti državne RTVS, kar je sicer v demokracijah običajno. Namreč, da je državni medij vsaj malo naklonjen aktualni oblasti. Da ne govorimo o vplivu na pravosodje in druge segmente družbe.

  Vendar Zahod ne pozna samo razmer v Slovenji, temveč jih ne pozna tudi v drugih nekdanjih komunističnih državah. Ne pozna jih ali jih noče poznati tudi na Poljskem in na Madžarskem. Očitno so propagandisti, ki žalujejo za totalitarizmom, na Zahodu uspešnejši. To je ena izmed pomembnih nalog, ki čaka demokratično usmerjene stranke in vlade. Bistveno več bo treba vložiti v prikaz stvarnih in dokazljivih razmer v državi. Doslej je bila tu demokratična stran prešibka.

  • Kako za božjo voljo, naj si pridobi naklonjenost Ljubljanske in drugih področnih televizijskih hiš razen
   NOVE TV 24, ki je edina, ki ga podpira in to na korekten način! Tine dokler bo vladala laž in prevare nimamo kaj dobrega pričakovati od državne TV hiše, ki je namenjena sama sebi in uzurpatorjem z levice in še od kod !

   • Korektnost NoveTv 24 pa res ni pojem, ki bi ga lahko uporabili s to televizijo.
    Nobenega resnega urednika, nobenega resnega lastništva, povsem amatersko politična TV hiša, katere edina nit je podpora Janši.
    Zato pa imajo TV SLO in drugi mediji tako lahko delo, da lahko “prodajo” karkoli.

    • In vendar, Zdravko,
     Novi 24tv ne morete očitati, da je manj korektna ali kaj bolj amatersko politična kot državna rtvslo!

     Ob tem, da je državna tv nezaslišano nekorektna ter tako amatersko politično agitatorska, da je vsakemu gledalcu lahko jasno, da rtvslo protivladno hujska in prolevičarsko navija, moramo kljub temu, v vsakem slovenskem gospodinjstvu, vsak mesec obvezno poplačati delež, zato da gledamo večinoma enostransko politično agitiranje na rtvslo.

     Programa Nove24tv vam ni treba ne plačevati ne gledati, če ni po vašem okusu.

     Ste pa postali v svojem kritizerstvu in omalovaževanju vsega, kar je povezano s slovensko desno politiko, hujši kot najbolj zagrizeni levičarji.
     Vaši zapisi, kjer neargumentirano udrihate kar na počez, res niso verodostojni.

     Če po vašem Nova24tv nima resnega urednika, kako neresni so šele uredniki državne rtvslo, da si privoščijo biti tako nezaslišano levičarsko pristranski in to na račun denarja vseh vplačnikov rtv prispevka?

     • Vanja, ne prepirajte se.
      RTV SLO je ZELO RESNA! In kot tako bi jo bilo treba končno jemati. Tamo so ZELO RESNI! V svojem levičarski pristranskosti so prekleto resni in spoštovanja vreden nasprotnik.
      Ko boste to dojeli, boste sami postali politično resen sogovornik.

     • Še slabše je v resnici. Na desnici niste sposobni spoštovati niti svojih ljudi, kako boste potem spoštovali nasprotnika!
      Bom raje nehal. Niste vredni kritike.

     • Zdravko,
      vsakič, ko ugovarjam kakšnemu vašemu komentarju, mi očitate prepirljivost, dolg jezik, kratko pamet, histeričnost ali pa kar na splošno ženski spol.

      Na ta način me hočete diskvalificirati – zelo neizvirna pogovorna tehnika.
      Na ta način tudi izkazujete nespoštovanje do sogovornika, ki ga dojemate kot nasprotnika – če se že širokoustite o spoštovanju nasprotnikov.

      Ali res ne znate argumentirano ovreči mojih ugovorov?

     • Vanja, jaz ne udriham neargumentirano. Še manj pa zagrizeno kritiziram kot kak levičar ali še huje.
      Hvala za tak diskurz. Dovolj je prebrati kaj na nova tv.
      Pametnemu dovolj.

     • Ekola, Zdravko,
      ko boste imeli urico časa, si lahko ogledate včerajšnjo oddajo Nove24tv ‘Kdo vam laže’,
      da se boste malo razvedrili in zraven še kaj novega izvedeli.

      Podajam vam, za moj okus čisto korektno pripravljeno oddajo, pogovor dveh pronicljivih in duhovitih novinarjev v studiu Nove24tv.
      Resda ne govorita v zborni in dolgočasni slovenščini kot Jelena Aščić in ostali novinarji Tednika na rtvslo, povesta pa marsikaj zanimivega o kolesarskih protestnikih in njihovih političnih težnjah – česa takega vam “raziskovalni” novinarji državne tv nikoli ne bodo povedali, tudi če bodo kaj takega slučajno kdaj odkrili.

      Priprava oddaj na Nova24tv vas prav nič ne udarja po žepu, njihove oddaje si kljub temu lahko brezplačno ogledujete na spletu.

      Plačljiva državna tv pogojuje ogled svojih oddaj z obvezno predhodno registracijo radovednežev.
      (V času epidemije je državna tv izjemoma omogočala ogled arhiva svojih oddaj brez registracije).

      Prilagam link včerajšnje oddaje ‘Kdo vam laže’ na Nova24tv:

      https://m.youtube.com/watch?v=XeVUv_-vlfI

     • Iz pogovora med novinarjem Bojanom Požarjem in voditeljem Borisom Tomašičem v oddaji ‘Kdo vam laže’ (link v komentarju višje) izvemo, da državna rtv na leto prejme več kot 100 (sto!) milijonov evrov, če k temu ne prištejemo še zaslužka od reklam. Bojan Požar je razkril, da državna tv kar 3/4 od 100 milijonov porabi samo za plače tam zaposlenih. Za produkcijo kakšnih kvalitetnih serij ali posameznih oddaj tako ostane bore malo denarja.

      Kljub ogromnim vsotam denarja, s kakršnimi razpolaga, je državna rtvslo, s svojimi 2254 (!) zaposlenimi, v lanskem letu pridelala skoraj 7 (sedem!) milijonov minusa!

      https://siol.net/novice/slovenija/ali-rtv-slovenija-pod-kaduncevim-vodstvom-drvi-v-prepad-526811

      Gorenje bi v takem primeru že odpuščalo svoje zaposlene, Kadunc pa niti ne razmišlja o sanacijskem načrtu… drugo leto ga itak čaka solidna pokojnina – kot je razkril samostojni novinar Požar in ne dobro plačani rtvslo “raziskovalni” novinarji…

     • In včeraj nova udarna Tarča, s slavno Eriko Žnidaršič!
      Tokratna tema starostniki oz. neki “dvomljivi seznami” v času pandemije !?
      Erika, kot vedno, sogovornikom ni dopustila do besede. Z dodelanim načrtom, kako čimbolj očrniti delo vlade JJ.
      Na “ZELO RESNI” nacionalni RTV” !!?

     • Gospa Amelie,
      obupal sem nad vami. 😭

      Toliko časa vas že prepričujem, a vi ste še vedno presenečeni nas poslanstvom “nacionalne RTV”?! Ta institucija je orodje okultnih vladarjev SLO; čeprav v dobi interneta le niso tako skrivnostni.

      Kar se tiče odrešenika Janeza, on je pa že povedal svoje:
      Na RTV si lahko oddahnejo: Janševa vlada ne bo koreniteje posegla v njihove prihodke
      https://www.domovina.je/na-rtv-si-lahko-oddahnejo-janseva-vlada-ne-bo-koreniteje-posegla-v-njihove-prihodke/

     • Ne obupavatt g.AlFe, no 🙂 .. ,
      saj tudi jaz še nisem čist nad Zdravkom!
      To z nacionalko me niti ne preseneča, kvečjemu še stopnjevalo se bo…!!!

     • Mar res ne morete razumeti slovensko, kaj pomeni nekoga jemati “zelo resno”?
      Sicer imate srečo, da vam RTV SLO dela uslugo s svojo samo-diskreditacijo. Vi imate pa to za svoj dosežek, ali kako?

     • Res je, Amelie,
      zopet so na prvem programu državne tv pripravili oddajo, v kateri se tv uslužbenci niso niti trudili ustvarjati videza nepristranskosti.

      Predvidljivo, Erika ni vpadala v besedo le enemu od studijskih gostov, upokojencu Dušanu Kebru, ki je zasledoval levičarsko agendo lažnega blatenja vseh, ki so med epidemijo reševali težke razmere v nekaj domovih za starejše občane, kamor so nove koronavirusne okužbe zanesli posamezniki po navodilih vodstva NIJZ še pod komedijantom Šarcem. Pod vodstvom Nine Pirnat so namreč veljala izrecna navodila NIJZ, da tistim, ki prihajajo iz okuženih območij v tujini in nimajo znakov okužbe, ni potrebno ostati v samoizolaciji. Tako so bile okužbe iz Italije raznešene v DSO v Metliki in v Šmarje pri Jelšah.

      Kebru je Erika vljudno dovolila, da je v tv občinstvo izlajal vse svoje lažne obtožbe o zdravstveni obravnavi oskrbovancev v DSO, čeprav ta levičarski politikant v času epidemije ni niti nosu pomolil v kateregakoli od DSO. V oddaji je vneto bevskal tja v tri dni, ne da bi poznal resnične razmere v DSO.
       
      Ostalim trem gostom v studiu je Erika zopet napadalno vskakovala v besedo (da ne napišem, da je vanje ‘bevskala’, ker je menda nevljudno označiti njen nastop s to prispodobo).
      Ministroma Tomažu Gantarju in Janezu Cigler Kralju ter zdravniku Igorju Muževiču je Erika vpadala v besede vsakič, ko je kateri izmed njih povedal nekaj tehtnega, kar je rušilo agendo oddaje – menda so stvaritelji oddaje hoteli dokazati, da je bilo umiranje oskrbovancev v DSO načrtovano ali kaj.
      Takoj ko je minister Gantar povedal, da je v obdobju epidemije COVID-19 v domovih za starejše občane umrlo manj oskrbovancev kot lani, je Erika nemudoma napovedala reklamni blok. Ministrovo pomenljivo izjavo so družbenopolitični delavci nemudoma preglasili z bučnimi reklamami, da ne bi predolgo odzvanjala v ušesih gledalcev ter se jim vtisnila v spomin.

      A ker vemo, da je Eriki, preko slušalke, neposredno v uho, delil ukaze režiser Tarče Siniša Gačić, se nimamo kaj čuditi protivladnemu političnemu agitiranju in pristranskemu navijaštvu voditeljice ter ostalih “raziskovalnih novinarjev” v tej oddaji.
      Gačić se je namreč politično skrajno levičarsko profiliral že med svojim pisanjem za levičarsko pristransko Mladino ter med režiranjem prispevkov za levičarsko pristranski Studio City, dolgo preden je postal režiser Tarče. Že vsaj petnajst let se Siniša dokazuje kot prekaljen prolevičarski aktivist.

      https://www.mladina.si/160389/sinisa-gacic/

      Dokler na državni tv, v vlogah režiserjev, urednikov, voditeljev oddaj… in nenazadnje direktorjev, pustošijo izpričani prolevičarski aktivisti, si resnicoljubni državljani ne moremo obetati pretvorbe državne rtv v demokratično pluralen in politično nepristranski medij.

      Pred časom je Gačić v intervjuju za Dnevnik izjavil: “Ne bom spreminjal mišljenja ruralne Slovenije, ker se mi zdi rasistična sama po sebi.”

      Prispevek za včerajšnjo oddajo je pripravil tudi Seku Konde, ki je pred nekaj leti izjavil: “Slovenci so ene take zaplankane živali. In to lahko napišeš, to pravzaprav moraš napisati! Slovenci so kot neka čreda, zaprta v stajo, do katere tu in tam pride kak pastir in jim prinese novice iz zunanjega sveta.”

      https://narobe.si/intervju-sekumady-conde/

      Izjave obeh omenjenih družbenopolitičnih delavcev s plačilne liste državne televizije kažejo njuno protislovensko naperjenost in njun napuh.
      Kot slovenska državljana tujega ali mešanega narodnostnega porekla se postavljata nad slovenski narod in Slovence ponižujeta.

      Mnogim slovenskim levičarjem se zdi vseprisoten levičarski politični rasizem do drugačemislečih sodržavljanov že tako samoumeven, da se sploh ne zavedajo, kako divje nestrpni in ponižujoče vzvišeni so do drugačemislečih. Prepričani so, da je njim samim dovoljeno prav vse.

     • Keber me je pa presentil. On je vendar zdravnik! On je sam podpisal veliko teh “vložnih listov”.

 2. Najmočnejše orožje za premierja Janeza Janšo in vlado je:

  – Ne nasedati na provokacije skrajne levice in nekaterih medijev in ne jih provocirati
  – Vlado voditi profesionalno – umirjeno, modro, zdravorazumsko in zagotoviti pravično, pošteno, sodelovalno in ustvarjalno ter učinkovito vladanje
  – Spoštovati in uresničevati ustavne demokratične temelje slovenske ustave in človekovih pravic
  – Voditi umirjen, potrpežljiv in sodelovalen ter ustvarjalen dialog z levico. Tudi s pomočjo medijev.
  – S pravilnim pristopom manjšati slovenski razkol, ne pa ga povečevati.
  – Graditi skupno dobro, ki hkrati gradi posamično dobro….

 3. Čestitke premierju Janši za profesionalen – umirjen, prijazen in argumentiran pristop na RTV pred dvema dnevoma.

  Takšen naj bo vedno. Tudi tedaj, ko bodo vprašanja novinarjev provokativna in neprijetna.

  To je ena najpomembnejših sposobnosti politika v demokraciji. Tudi s pomočjo najlepšega nasmeha, ki ga ima naš premier in tudi z dozo humorja, ki pride prav v takšnih primerih, saj povsem razoroži nasprotnika. Na sebe pa deluje neverjetno blažilno in osrečujoče.

 4. Demokratična stran je bila vodstveno skoraj fizično uničena od Ljubljane do zadnje vasice v času med vojno in prvimi leti po njej. Ob tem prikritem genocidu nad narodom in odkritem nad krščanstvom. Kar je ostalo, je bilo nadzorovano, šikanirano, po zaporih, odrinjeno od služb, odvzeto premoženje, celo stanovanja, če so komu od oblastnikov dišala. Strah je šel skozi kosti in duha ter tam ostal zavedno ali nezavedno- skoraj za vedno.
  Ni smela imeti svojih medijev dolga leta, potem pa so bili ti nadzirani “od zunaj in znotraj”, viri dohodka so bili strogo omejeni in če se je le dalo okleščeni z montiranimi aferami.
  Kako ne bo potem slovenska pomlad medijsko in promocijsko šibka? Lahko ugotovimo, da se vendarle prebuja neka zdrava duhovna globina majhnih okolji in na tej je graditi. Zlo pa tako in tako propade sanmo v sebi, zato njegovih trijkov ni popsnemati, kako postati močan!

  • Ja, se strinjam, da so “rdeči” uspešno nagnali Boga iz Slovenije in v družbi vrez Boga pa vlada zakon močnejšega. In “rdeči” so pač močnejši … dokler ne bomo začeli iskreno moliti in oznanjati Resnice.

   • Ena neopravljena naloga je izgradnja Teharskega taborišča, da bo vzgled dostojanstva in resnice o tistih dogodkih izpred 75. let, ki niso v čast naroda in države, če jih ne bomo dokončali v dostojanstven spomenik državnega pomena.
    V tem kraju so boljševiki nagnali strah v kosti in to še danes do neke mere drži.
    Z končanjem spomenika lahko osvobodimo ljudi strahu in sprostimo suverenost ljudem za državo in demokracijo. Brez tega je nemogoče doseči suverenost ljudi.
    V ta namen prilagam vabilo:
    Beg 10. Domobrancev iz Teharskega taborišča,
    21.junija 1945, ob 75. Letnici junaškega dejanja.
    Po 21. Dnevih preselitve iz Vetrinja se je 10 domobrancev, izmučenih in korajžnih odločilo za pobeg iz taborišča smrti.
    Danes že pokojna Ivan Korošec in Janez Zdešar sta pustila zapisane spomine. Tekst Ivana Korošca je v prilogi tega zapisa.
    To dejanje je vredno spomina iz tistega časa, ker se stvari ponavljajo tudi danes zaradi neodločnosti prizadetih ljudi današnjega časa.
    Civilna pobuda, Teharje MGK pripravlja in vabi domoljube in demokrate k obeležbi spomina na ta beg izmučenih junakov, na dan pobega 21. Junija 2020 ob 75. Letnici dogodka. Zberemo se v nedeljo ob 17. Uri pred vhodom v spominski park Teharje.
    V znamenju sočutja in spoštovanja do žrtev taborišča.
    V imenu CP Teharje, MGK Franc Zabukošek
    Spomin Ivana Korošca: Teharje krvave arene :

    • Samo pogum lahko ljudi osvobodi strahu.
     Težko verjamem, da imate prav. Celo prepričan sem, da ste v nasprotju sami s sabo: ne morete postaviti park zločina. Ne morete bratomorni vojni postaviti zmagovalnih spomenikov. Ne morete zapečatiti razkol naroda s pokrovom zločina. To je zrušenje naroda kot takega. Zlom morale, zlom značaja. Ne morete.
     In to povrhu brez zgodovine?!

 5. Pomembno je, da se ljudje duhovno postavimo na svoje noge, se ne prepuscamo nespameti in manipulaciji, tudi novinarske in javno posezemo, kjer je treba v smislu tehtne in omikane komunikacije.

  Recimo, ce se kot v zadnjih dneh, v dnevnem casopisu, ki naj bi bil najbolj renomiran v drzavi, pojavita clanka, kot sta se o komunisticnem funkcionarju Janezu Kocjancicu, potem ni zdravo biti tiho.

  Prvi je Kocjancica opredelil kot “najbolj inteligentnega cloveka v svetovnem sportu”. Drugi, danes, je kot Kocjancicevo posebno vrednost navedel njegovo menda izjemno popularnost v Belorusiji. Pri cemer dopusca, da imajo lahko ljudje “razlicne poglede do rezima diktatorja Lukasenka”. Pri cemer novinar ne skriva, da mu je Lukasenko “cool guy”.

  Hvala lepa za tako novinarstvo. Ali tudi za to, v kar se je spremenil Janez Markes. Ali v kar se zal verjetno spreminja tudi Igor Krsinar.

  • Vsekakor sem nad vecino v Reporterju izrazito razocaran, pri cemer mi je svetla izjema Nenad Glucks, ki se vedno pronicljivo in kredibilno pise z nekim jasnim nazorskim kompasom in mu ni do zavajanj, pobujenih iz kdovecesa. Recimo uzaljene mascevalnosti ali koristoljubja.

   Samo kaj, ko Glucks v svojem clanku jasno pove, da krizni svetovalci vlade Lahovnik, Beoviceva in drugi vsi delajo pro bono, tisti, ki je postavil naslov pa namiguje “koliko so davkoplacevalce stali vladni svetovalci”. Kako le morejo na tak nacin?!

   Vsi smo Blaz Zgaga in Dejan Karba, ali kaj?!

 6. Hitra stavčna in besedna analiza članka na RSF (Reporters sans frontières, dosegljivo na povezavi  https://rsf.org/en/news/slovenia-trumps-disciple-attacks-journalists-and-introduces-systemic-change) pokaže, da se v besedilu pojavljajo, za angleški jezik dokaj netipično zapleteni stavki, sestavljeni iz obilice priredij in podredij.
  Toda – kar je najbolj zanimivo – če te dolge stavčne klobase vpišemo v google prevajalnik, nam ta poda v veliki meri slovnično pravilen prevod članka v slovenščino. To je nadvse nenavaden pojav, saj so samodejni googlovi prevodi iz angleščine v slovenščino dostikrat toliko slovnično napačni in pokvečeni, da je njihova vsebina nerazumljiva.
  Poleg tega so v članku uporabljeni sklopi besednih oznak premiera Janeza Janše in stranke SDS, ki so zelo značilni za slovensko levico – kot bi bili ti sklopi pobrani naravnost iz ust slovenskih levičarjev ter prevedeni v angleščino.
  Vse to govori v prid domnevi, da je bil dotični članek (neznanega avtorja) za RFS domišljen v slovenščini ter nato dobesedno preveden v angleščino ter ob tem samo malo redigiran.

  Drugače povedano: za angleščino netipična besedilna skladnja (pri čemer googlov prevajalnik, zelo verjetno zaradi “slovenskega” načina skladnje stavkov, nima velikih težav s prevodom v slovenščino) ter uporaba dikcije, značilne za slovenske levičarje, sta zelo močan indic, da je bil članek domišljen v slovenščini ter zgolj preveden v angleščino.
  Po moji oceni je dotični članek zelo verjetno napisal slovenski avtor. Članek je neobjektiven ter skrajno levičarsko pristranski.

  Besedilo torej kaže, da je članek najverjetneje sestavil nativni slovenski govorec, skrajni levičar po političnem prepričanju – bržkone nek “neodvisen” družbenopolitični delavec. Poraja se domneva, da je članek skup zložil kar sam Blaž Zgaga, ki je v članku opisan kot “an investigative reporter and RSF’s correspondent in Slovenia” ter znova izpostavljen kot slovenski novinarski “mučenik”.
  Drugih opravil, kot je blatenje politika Janeza Janše v tujini ter izvažanje laži o istem politiku, ta razglašeni ‘watchdog’ očitno nima. V zadnjem času v slovenskih medijih Zgaga ni ničesar objavil, kar je za levičarske ‘watchdoge’ najbrže kar samo po sebi neizpodbiten dokaz, da Zgago cenzurira in ogroža sam aktualni predsednik vlade osebno.

  Potrebno je vedeti tudi naslednje: RSF je toliko neodvisna organizacija, kolikor je neodvisna vsaka nevladna organizacija, ki jo, kjerkoli na svetu, podpira George Soros s svojo ‘Open society’ in z ostalimi fundacijami.
  Kdor torej verjame, da so vse nevladne organizacije, ki jih tako ali drugače financira Soros, neodvisne, lahko verjame tudi to, da so ‘Reporters without borders’ alias ‘Reporters sans frontières’ (RSF) alias “novinarji brez meja” po slovensko, organizacija neodvisnih novinarjev.

  Jaz tega ne verjamem. In ker ne verjamem, da so novinarji v omenjeni organizaciji neodvisni, ne mislim niti tega, da je RSF ugledna organizacija. Novinarski plačanci, ki sami sebe razglašajo za neodvisne novinarje, enostavno rečeno lažejo, zato taki novinarji ne morejo biti ugledni.

  Na spodnjem linku so našteta novinarska združenja, ki jih neposredno podpira Soroseva fundacija:

   https://www.opensocietyfoundations.org/what-we-do/themes/journalism

  Zgornja analiza je neke vrste domača naloga, ki bi jo moral opraviti bralec, ki noče zlahka nasedati medijskim manipulacijam. Očitno je, da levičarska interesna ozadja botrujejo tudi neobjektivni, skrajno levičarsko pristranski ter lažni vsebini članka RSF o aktualni slovenski vladi in medijih.

  • Ja, ja. Neki Slovenec je napisal ta clanek, oni so ga samo odobrili. Vec kot verjetno ali skoraj gotovo. Enako je pobuda za nagrado Deutsche Welle Zgagi zanesljivo prisla iz Slovenije. Grem stavit za karkoli, da sta to dosegla eks novinarka politicarka Tanja Fajon in njen moz, ki dela pri Deutsche Welle. Da se nekdaj ugledna konservativna protikomunisticna medijska hisa temu prepusti in nagradi taksno osebo in to za paranoidnopsihopatski teater in ne novinarstvo, je pa druga zgodba.

 7. Kar ugotavljata Vanja, IF idr.je po vsej verjetnosti res-vendar pa se je v zgodovini že mnogokrat izkazalo, da so tudi krivi preroki povedali(oz. morali izraziti)resnico pa čeprav nehote in nevede.
  Vsakovrstnim nasprotnikom, galetom, protestnikom, manipulatorjem, politkolesarjem, kulturnikom, medijem in zgagam navkljub namreč res drži: Janez Janša JE najmočnejši Slovenski politik.

Comments are closed.