Prispevek: Gejevski lobij ogroža papeža

20

gardistNekdanji poveljnik švicarske garde v Vatikanu trdi, da je homoseksualni lobij tako močan, da pomeni nevarnost za papeževo življenje.

Po znameniti izjavi papeža Frančiška, da gejevski lobij obstaja, in da je treba zato nekaj storiti, je v javnost prišlo precej podrobnosti o početju članov lobija. Zadnja vest, ki je obkrožila svet, je nastala v pogovoru z Elmarjem Maederjem, poveljnikom papeževe osebne straže, Švicarske garde. Maeder (51) je poveljeval gardistom med leti 2002 in 2008.

Gejevska lojalnost

V Vatikanu obstaja skrivna homoseksualna organizacija, v kateri so tudi nekateri škofje rimske kurije, trdi Maeder. Homoseksualnost sama po sebi ni težava, vendar predstavlja preveliko nevarnost zaradi morebitne nelojalnosti, pojasnjuje Švicar. »Geji so med seboj zelo solidarni. Zato so bolj lojalni drugi drugemu kot pa instituciji. Slednjič so postali neke vrste tajno društvo, ki je tako skrivnostno, da predstavlja nevarnost za papeževo varnost.

»Če bi slučajno odkril, da je kateri od mojih gardistov homoseksualec, mu nikoli ne bi omogočil, da naredi kariero,« je odločen Maeder, ki je gardiste opozarjal, naj ne padejo pod vpliv homoseksualnih škofov v kuriji. Izključno moški svet rimske kurije predstavlja magnet za homoseksualce, pojasnjuje Maeder. Vse to je povedal tudi svojim predpostavljenim, ko je odhajal iz Vatikana.

Gardisti so tarča lobija

Na to sta nedavno opozorila tudi anonimna gardista v tedniku Schweitz am Sonntag. Eden je opisal, kako ga je zalezoval neki kardinal in mu ponoči telefoniral. A je takoj zatem tiskovni predstavnik 110-članske Švicarske garde že izjavil, da govorice o gejevskem lobiju niso njihov problem, ampak da so gardisti zaposleni izključno s stvarmi vojaške in verske narave.

Zanimivo mnenje pa je izrazila tudi rimska skupina za pravice gejev in lezbijk (LGBT). Ustanovitelj skupine, ki jo politično opredeljujejo kot liberalno in desnosredinsko, Enrico Oliari, je izjavil, da Cerkve ne ogroža gejevski lobij, ampak hinavščina.

Geji so siti hinavščine kardinalov

»Lobij kardinalov, ki pridigajo zoper homoseksualce in njihove pravice, potem pa se spravljajo na švicarske gardiste je lobij hinavcev. Siti smo že škofov in kardinalov, ki nas zjutraj obsojajo na prižnicah, opoldne pisarijo grozilna pisma, ponoči pa zlorabljajo ali plačujejo gardiste za seks,« je bil oster Oliari. V organizaciji v papežu Frančišku vidijo tudi priložnost, da se Cerkev otrese tisočletnega seksofobičnega izgleda.

Foto: Tino Mamić

 

 

20 KOMENTARJI

 1. Tino Mamić dokazuje, da se lahko pri reševenju slovenske cerkvene polomije zanašamo predvsem na laike.

 2. Zakaj se vedno izogibamo temi o gejih v slovenski cerkvi ? Kako močan je ta lobij in kako je povezan z vatikanskim ? Je stvar spoloh še obvladljiva brez revolucionarnih ukrepov ? Bo Frančišku uspelo ?
  Sodoma in Gomora. Kje so božji angeli ? Za koliko se bo zbarantal Abraham tokrat ?

  • No , ja …..da ne bo padalo samo po gejevskemu lobiju v Vatikanu !!! Ker je pač sedaj Cerkev na udaru .Dvomim , da bo papežu uspelo to rešit ? Gardisti bi morali papežu poimensko ovaditi kardinale ….Prvič – ker je to po zakonih Cerkve greh in drugič , tudi vsako nadlegovanje ni primerno .
   So vam kaj znani gejevski lobiji v umetnosti ? No , tu je pa seveda vse dovoljeno ? Zaradi mene naj bo gej , ali lezbijka kdor hoče – samo naj se ne ” meče ven ” !!

   • Saj piše, da je Maeder vse povedal tudi svojim predpostavljenim.

    Vendar se ni zgodilo nič, razen da je odstopil papež Benedikt, seveda.

    Da pa res ne bo padalo samo po gejevskemu lobiju v Vatikanu:

    Tino Mamić tu pove še to, da so bili v gejevskem lobiju tudi nekateri slovenski škofje ordinariji: http://youtu.be/2OktdXn61Bg?t=42m36s

  • Ej, j.! Brez veze tole.. . Sumničenj in domnev lahko napletemo nešteto. Kaj pa če gre pri tem le za “poden od podna” klevet s posebnim namenom? Na primer vnašanje nezaupanja in “vsegliharstva”. Ali pa za čudaško ekscentričnost pisca? Ne vemo. Pač pa velja: “Po njih delih jih boste spoznali.”

 3. To kar piše v članku šokira. Hipokrizija je (bila) doma v Vatikanu. Zato je papež Benedikt odstopil. Velika rana Cerkve. Vsaj dve desetletji je ta lobij močan tudi slovenski cerkvi. Pečal jo je torej s politiko, številnimi mediji in jo dejansko kompromitiral. Duhovnost jim je postranska zadeva.V v cerkvi so skalili vodo, prizadeli so njen ugled v očeh čedalje večje množice laikov. Š preden ljudje dvoličnost opazijo jo začutijo.

 4. Samo ena pravopisna dilema:
  v (internetnem) slovarju ne najdem besede lobij. Je le lobi.
  Kako je s tem?

 5. Če že resno vzamemo besede nekdanjega poveljnika gardistov, potem ni razloga, da ne bi resno vzeli tudi besede nadškofa Becciuja: http://vaticaninsider.lastampa.it/vaticano/dettaglio-articolo/articolo/becciu-maeder-31417/

  Kdor ima kaj povedati, naj stopi naprej z imenom in priimkom ter pove imena in priimke in datum in še kaj. Upoštevajoč zdravo pamet in Jezusov nasvet, naj najprej opozori sobrata, potem predstojnika in če še to ne zaleže, vso Cerkev. Če dela drugače, potem samo meša meglo in morda celo greši s tem, ko opravlja in obrekuje.

  • Tako je. Odkar je papež omenil ta famozni gay lobi, se pojavlja kup nekih insinuacij brez vidnega razloga. Tudi v slovenski Cerkvi naj bi kar naenkrat bil gay lobi, prej pa nič. To je spet nek spin, da se lahko nekateri skrijejo, medtem ko insinuirajo “glejte jih”.

  • Mamića naj bo sram. Iz nekih ljudi dela grešne kozle. Naj se enkrat vpraša, kakšne posledice ima to za njihova življenja. In pa spet v Sloveniji naenkrat niso več krivi škofje in duhovniki, ampak nek skrivnosten gejevski lobi (od kdaj pišemo “lobij”?) sestavljen iz ljudi, ki niso “zaresni” duhovniki ali škofje, ampak so tam zgolj zato, da Cerkvi škodujejo. V Sloveniji je res toksično okolje.

  • Neverjetna ironija je, da je bilo 21.1.2014, na natanko isti dan, ko naj bi “resno vzeli tudi besede nadškofa Becciuja”, objavljena novica o tem, da je bil poleg vatikanskega prelata Nunzia Scarana aretiran tudi njegov sodelavec in eden od ljubimcev, župnik Luigi Noli.

   Spoštovani g. Peter Lah, mar to ni razlog, da besed nadškofa Becciuja ne moremo jemati resno???

 6. Komentarjev naceloma ne komentiram. TUdi berem jih ne, saj so nepodpisani in velikokrat zaljivi. A tokrat se oglasam izjemoma, saj je portal Casnik.si povsem nekaj drugega kot obicajni portali.
  Zaradi pisanja o gejevskem lobiju v RKC sem imel ze precej tezav. Velikih. Dobil sem tudi ze (ne)posredne groznje.
  Na potezi so skofje in duhovniki, ne pa laiki. Duhovniki vedo za stvari in skofi lahko ukrepajo. Jaz le povem delcek tega, kar vem. Imena sem povedal ze mnogim pomembnim klerikom, a zgodilo se ni nic. Skofje se v bistvu sploh ne zanimajo za to. Kvecjemu opozarjajo, da laiki pocnemo, kar nam ne pritice. Ne gre samo za greh, ampak tudi za klasicni kriminal. Tu pa nekateri skofje mizijo na obe ocesi. Mislijo, da smo laiki tako neumni, da bomo samo kimali in metali denar v pusico. Tisti, ki mislijo, da moramo laiki biti tiho, ceprav vemo za kriminal, pa so – falili stoletje.
  In kdor misli, da gre za izjeme, naj povem, da je aktivnih homoseksualcev-klerikov v slovenski RKC veliko vec kot 50. Mnogi, ce ne celo vecina, zaseda pomembnejse polozaje. Ce te oko pohujsuje, ga je treba izredti, je rekel Jezus.

  • Hvala za pojasnilo, Tino.
   Se pravi, je potrebno ločiti med nelepim, grešnim (in v primeru, ko gre za grožnje tudi kaznivim) ravnanjem posameznikov ter ravnanjem inštitucije. Če mi je dovoljena analogija s pedofilskimi zlorabami: Hudo narobe in žalostno je, če so duhovniki zlorabljali mladostnike. Še huje je, če inštitucija ni znala (zmogla) najti rešitve za problem. Kako reformirati tako stanje?

 7. Tino, imaš vso mojo in našo solidarnost, tudi sam sem bil pred kratkim priča neposredno, nizki in grdi grožnji, samo zaradi jasne besede. In tudi sam ne komentiram, a sem tokrat zaradi kolegialnosti naredil izjemo. Drži se!

 8. Tino, hvala za tole pojasnilo. Se strinjam, še posebej z besedami: “Tu pa nekateri škofje mižijo na obe očesi. Mislijo, da smo laiki tako neumni, da bomo samo kimali in metali denar v pušico. Tisti, ki mislijo, da moramo laiki biti tiho, čeprav vemo za kriminal, pa so – falili stoletje.” Falili stoletje.

Comments are closed.