Nova vlada s starimi politiki

0

Avtor: Tatjana Malec. Nova vlada predstavlja negativno kontinuiteto v družbenem življenju in slovenskem političnem prostoru. Sledi nadaljevanje stare politike komunistično – neoliberalističnega preriravanja in prepunpavanja bank in slovenskega gospodarstva. Ta politika bo pripeljala državo do ure resnice, ki bo s prstom pokazala na nosilce kontinuitete in kdo so tisti, ki se čutijo interesno poklicani in idejno povezani pod krilatico »javni interes«. Ni kaj, dobili smo marionetno vlado s starimi komandnimi položaji zamrznjenih »ustvarjalnih« šefov na Antarktiki in transakcijskimi računi v davčnih oazah!

Uro resnice bo kmalu občutilo ljudstvo kot negativno rundo PS & staro/novih satelitov, ki so se zgurpirali v »interesno druženje« zagotavljanja vsem tem figuram preživetje pri državnem koritu, le ljudstvu ne. Biti lojalen do države, v kateri vlečejo niti politike zamrznjenih šefov na Antarktiki in njihovih prijateljev, kaže na pomanjkanje zdrave pameti ljudstva.

Utaja davkov, politiziranje morale, sprenevedanje, dvigovanje dedeveja, vračanje kapitala iz davčnih oaz za nakupe tistega, kar je še ostalo za račun drugega vala prepumpavanja bank in ropanja osirotelega gospodarstva v končni fazi vse do vodnih virov, pa plačevanje zapadlih računov preteklih gospodarskih havarij, je popotnica, ki spremlja našo stvarnost in politično preživetje elit, ki nočejo volitev in izgube privilegijev.

Nova vlada s starimi politiki bo prevzela tisti vzorec družbenih vlog, ki predstavlja nadaljevanje krčevitega oprijemanja režima, ki noče in noče sestopiti z oblasti. To je vlada brez jasno začrtanega programa, brez vizije razvoja Slovenije, ohranjala bo le moč arbitriranja in bo nadaljevala politiko starih vzorcev vladanja. Predvidevanja so jasna – tonemo vse globlje in globlje. Koristi bodo želi le tisti, ki so jih želi doslej in sleherno letino sproti poželi in spravili v svoje kašče… plačevali pa bodo tisti, ki so plačevali ponavljanje istih vzorcev kontinuitete delovanja tudi doslej.

Vir: blog Tatjana Malec